Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζει τη θητεία του το εξόριστο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην απόφαση να συνεχιστεί η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 ως έχει, με την αναπλήρωση των τριών κενών θέσεων από την αρχική σύνθεση, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η πλευρά Γεωργόπουλου, στην αίθουσα του Συλλόγου «Μίνωας» στην Αστόρια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, προσήλθαν εκπρόσωποι 22 Συλλόγων – Μελών, έγινε μια αναδρομή στα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ενώ εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το πώς πρέπει να κινηθεί το Δ.Σ. στη συνέχεια.

«Οταν λάμψει ο ήλιος πάνω από την Ομοσπονδία, όλα αυτά που έγιναν δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Εγώ έχω ζητήσει να πάμε και οι 7 πρώην πρόεδροι στο πειθαρχικό.  Δεν θα μπουν όμως θύτες και θύματα στην ίδια ζυγαριά. Αυτοί οι κύριοι είναι που δεν τίμησαν την υπογραφή τους», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, εννοώντας τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων που έχουν τα κλειδιά του Σταθακείου και τον ουσιαστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, υπό τον Δημήτριο Καλαμαρά.

Από την πλευρά του, ο Βασίλειος Γκουρνέλος εξέφρασε την άποψη πως «ό,τι έχει γίνει μετά το εξάμηνο από την ανάληψη καθηκόντων των πρώην προέδρων είναι παράνομο», προσθέτοντας πως «από μόνοι τους δεν φεύγουν» ενώ «τα δικαστήρια δεν θα δώσουν λύση. Ποτέ δεν έδωσαν».

Εκείνη τη στιγμή, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για ίδρυση ενός νέου φορέα, ο οποίος, παρότι θα έχει το μειονέκτημα πως δεν θα έχει δικό του κτίριο, όπως είναι το Σταθάκειο, θα μπορούσε να καταστεί ισχυρός, εφόσον διεκδικούσε τη διοργάνωση της παρέλασης.

Συνεχίζεται κανονικά η θητεία του Δ.Σ. που εξελέγη στις λεγόμενες “εκλογές του πεζοδρομίου”, όπως επίσης και οι προσφυγές στην δικαιοσύνη, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.  Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος

«Θα διχάσουμε πάλι την Ομογένεια εάν το κάνουμε αυτό», απάντησε από την πλευρά της η Νομική Καστανά, ενώ η Σοφία Στρουμπάκη υπεραμύνθηκε της συμμετοχής των μελών του Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου στην προετοιμασία της παρέλασης, παρότι αντιπρόσωποι όπως ο Γιώργος Ξερακιάς και ο Τεντ Αστρινίδης εξέφρασαν διαφορετική άποψη, τηρουμένων των συνθηκών.

«Η παρέλαση είναι εθνικό χρέος. Δεν κοιτάμε τις αντιπαραθέσεις», είπε η κ. Στρουμπάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αστρινίδης τόνισε πως τα δικαστήρια θα μπορούσαν να επιτελέσουν ουσιαστικό ρόλο, αρκεί όμως να υπάρχουν πιστοποιημένες καταθέσεις από την πλευρά των αντιπροσώπων των σωματείων, ενώ ο Αναστάσιος Καραγκούνης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της θητείας του παρόντος Δ.Σ., προσθέτοντας πως «η παρέλαση είναι εθνικό θέμα, ενώ αν αποχωρήσουμε η ευθύνη θα πέσει πάνω μας».

Τέλος, ανακοινώθηκε πως οι κενές θέσεις του Δ.Σ. αναπληρώνονται από τον κ. Καραγκούνη, τον Γεώργιο Μεϊντάσση και τον Βίκτωρα Γκόρο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου