Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Απαντούν με μπλόκα στα μέτρα οι αγρότες της Ηλείας

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Αγωνιστικό ταξίδι χωρίς γυρισμό έως ότου δικαιωθούν, ξεκίνησαν χθες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας, που κλιμακώνουν μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα, τις κινητοποιήσεις τους και βγαίνουν στους δρόμους στήνοντας μπλόκα ανά την επικράτεια.


Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της κινητοποίησης των αγροτών στην Μαραθιά αστυνομικοί της τροχαίας, του ΑΤ και του τμήματος Ασφάλειας της περιοχής, συνέδραμαν στην ομαλή εξέλιξη του μπλόκου και στην ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Οι αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ από σήμερα το μεσημέρι, στήνουν το μεγάλο μπλόκο τους στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί θα δυναμώσουν τον αγώνα τους ζητώντας την συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό ήταν μια απόφαση που λήφθηκε χθες το μεσημέρι, στον κόμβο της Μαραθιάς, κατά την διάρκεια της σύντομης σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο σημείο.

Θανάσης Βομπίρης, πρόεδρος ΟΑΣΗ

«Σίγουρα θα είμαστε στο δρόμο»

«Δείξαμε σήμερα ότι μπορούμε μαζί όλος ο λαός να απαντήσει στα μέτρα της κυβέρνησης που είτε ξεκληρίζει τους αγρότες, είτε κλείνει νοσοκομεία, είτε κλείνει πανεπιστήμια και τα κάνει ιδιωτικά, είτε κλείνει πρωτοδικεία. Να το ξέρουν ότι είμαστε δυνατοί μια γροθιά να απαντήσουμε στα μέτρα της κυβέρνησης και ούτε μας πτοούν τα δικαστήρια, ούτε τα ματ. Όταν ο λαός θέλει μπορεί να τα ανατρέψει όλα και θα το κάνουμε. Εμείς αποφασίζουμε εδώ πάντα δημοκρατικά για κάθε επόμενη κίνηση που θα κάνουμε. Σίγουρα θα είμαστε συνέχεια στο δρόμο».

Νίκος Παναγιωτόπουλος μέλος ΟΑΣΗ

«Καλούμε όλη την Ηλεία στα μπλόκα»

«Κάναμε μια δυναμική κινητοποίηση στην Αμαλιάδα με τους συναδέλφους αγρότες και τον κόσμο της Αμαλιάδας και προσπαθούμε να δυναμώσουμε γι αυτό μαζευτήκαμε και στο μπλόκο της Μαραθιάς. Τα προβλήματα που έχουμε οι αγρότες είναι πάρα πολλά, το κόστος στα λιπάσματα, το πετρέλαιο, τα προϊόντα μας που τα παίρνουν τζάμπα. Καλούμε όλο τον κόσμο της Ηλείας να έρθει στο μπλόκο να δυναμώσουμε».

Θανάσης Θεοδόσης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

«Δεν χάνεται κανένας αγώνας, αν δεν δοθεί»

«Είμαστε κοντά στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, ο οποίος πριν από λίγα λεπτά είχε έλθει μπροστά από το πρωτοδικείο Αμαλιάδας με ζωντανή παρουσία για να ενισχύσει τον αγώνα που κάνει το πρωτοδικείο Αμαλιάδας για να διασωθεί. Ο δικηγορικός κόσμος της Ηλείας είναι μαζί σας και ας μας αποκαλούν τους επαναστάτες με τα κοστούμια και τις γραβάτες, εμείς είμαστε από αγροτικές οικογένειες, έχουμε μεγαλώσει στην φτώχεια έχουμε κάνει αγώνα και προσπαθούμε να είμαστε πάντα στο πλευρό του κάθε πολίτη. Άλλωστε ο δικηγόρος συνοψίζει με τον πιο καλύτερο τρόπο το δικαίωμα στην έκφραση και στην ελευθερία. Είμαστε μαζί σας, ευχαριστούμε για την συμπαράσταση, θα είμαστε πάντα μαζί σας. Κανένας αγώνας δεν χάνεται αν δεν δοθεί».

Φώτης Νικολόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

«Η Ηλεία βάλλεται από παντού, είμαστε μαζί στον αγώνα σας»

«Η αγροτιά για τον Νομό Ηλείας, είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Είναι το στήριγμα της οικονομίας και το στήριγμα της δικής μας επιχείρησης. Δυστυχώς αυτή την στιγμή η Ηλεία, βάλλεται από παντού, αγροτιά, πρωτοδικείο και στην ουσία όλοι οι υπόλοιποι μετά, το ένα επηρεάζει το άλλο. Εμείς ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας γιατί ο αγροτικός τομέας της Ηλείας έχει την ίδια βαρύνουσα σημασία όπως έχει και το πρωτοδικείο. Είναι ο μόνος τομέας που μπορεί να έχει παραγωγή η Ηλεία. Πλέον δεν έχουμε πανεπιστήμια, δεν έχουμε τίποτα στον Νομό μας, μόνο η αγροτιά μας έχει μείνει και το πρωτοδικείο».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Αμαλιάδας

«Θα νικήσουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι»

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε αγροτικός νομός και θα πω στους αγρότες που είμαστε εδώ αλληλέγγυοι μαζί τους ένα απόφθεγμα του Γκάντυ του μεγάλου σοφού που κατάφερε να ενώσει όλους τους Ινδούς και χωρίς βία να απελευθερωθούν από τους Άγγλους λέγοντας ότι: «Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και στο τέλος τους νικάς». Θα νικήσουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι μια γροθιά και να κινούμαστε συντονισμένα».

Νατάσσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας

«Οι αγρότες είναι η οικογένειά μας»

«Οι αγρότες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα το επόμενο είναι το δικό σου. Εμείς ως εργατικό κέντρο είμαστε πάντα εδώ γιατί αυτοί είναι η οικογένειά μας. Αγροτική περιοχή είμαστε, όλοι έχουμε αγρότες στο σπίτι μας και όλοι ξέρουμε τι ζουν οι αγρότες. Θα ήθελα να υπενθυμίσω και τον αγώνα μας στις 28 Φλεβάρη, γιατί οι εργαζόμενοι είναι και τα δικά σας παιδιά. Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε για όλα όσα μας έχουν στερήσει».

Διονύσης Κουρλός, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαλιάδας

«Υπάρχει κάθετη εντολή από την Ε.Ε. να αποδυναμωθούμε»

«Κάποτε στα μπλόκα με εισαγγελικά μέτρα μας περιόριζαν και μας έτρεχαν στα δικαστήρια και πολλές φορές τονίζαμε ότι αυτά που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μηδέν. Και αυτό φαίνεται καθαρά σήμερα από τις εξεγέρσεις των συναδέλφων αγροτών οι οποίοι βγαίνουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και δεν βγαίνουν γι αυτό που τους συνέβη χθες, αλλά γι αυτό που θα τους συμβεί αύριο. Οι Ευρωπαίοι έχουν 30 εκατ. τουρισμό και τον τουρισμό αυτόν έπρεπε να τον τρέχουν με τα δικά τους προϊόντα και όχι με τα δικά μας. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει κάθετη εντολή να αποδυναμωθεί η αγροτιά της Ελλάδας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου