Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Ετοιμάζουν 24ωρη «πολιορκία» στη Βουλή – Τι σχεδιάζει η ΕΛ.ΑΣ

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Τρίτης. Τα δύο σενάρια που εξετάζουν.

Αυτό θα είναι η αρχή.  

200 τρακτέρ πορεία στην εθνική και 80 λεωφορεία και πολλά αγροτικά.  6:30μμ της Τρίτης στη Βουλή.

Με «αναμμένες» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρία 24ωρα πριν από την «απόβαση» στην Αθήνα. Αγρότες από τη Θεσσαλονίκη έκλεισαν το πρωί και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο Δερβένι.

Παρά το ξεκάθαρο «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα, οι αγρότες οργανώνονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχομένη Τρίτη στο Σύνταγμα. Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη, ευρεία σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών από όλη τη χώρα, ώστε να καταρτιστούν τα επιχειρησιακά σχέδια για την κάθοδο των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο.

Τα δυο σενάρια και τι ξεκαθαρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζει η ελληνική αστυνομία, μετέδωσε το Open. Το ένα είναι οι αγρότες να επιμείνουν και να θέλουν να μπουν με τα τρακτέρ μαζικά στο κέντρο της Αθήνας. Από πλευράς αστυνομίας ξεκαθαρίζεται ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προτίθενται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει μία συνεννόηση ώστε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ συμβολικού χαρακτήρα, ώστε τα τρακτέρ αυτά να πλαισιώσουν την πορεία. Στη σύσκεψη της Κυριακής θα καταρτιστούν δύο επιχειρησιακά σχέδια και για τα δύο αυτά σενάρια και θα εφαρμοστεί όποιο είναι κατάλληλο ανάλογα τις συνθήκες αλλά και τις προθέσεις των αγροτών.

«Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο»

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου