Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Χρονιά «ορόσημο» το 2024 για την κρουαζιέρα στο Kατάκολο

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Αυξητική τάση δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των αφίξεων

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα πρώτα στοιχεία για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατακόλου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, καθώς όπως φαίνεται η χρονιά αυτή θα είναι καλύτερη από το 2023.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το τέλος του Ιανουαρίου που βρίσκονται στη διάθεση της εφ. «Πατρίς» και αφορούν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας μέχρι και το Δεκέμβριο του 2024, είναι προγραμματισμένες συνολικά 209 αφίξεις στο λιμάνι του Κατακόλου. Φυσικά, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αυξηθούν όσο περνούν οι μήνες προς την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ πάντα υπάρχει και ο απρόβλεπτος παράγοντας για κάποια ακύρωση.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει μια αυξητική τάση, καθώς το 2023 στο λιμάνι του Κατακόλου αφίχθησαν συνολικά 206 κρουαζιερόπλοια και 390.153 επιβάτες.

Αναφορικά με το 2024, η κορύφωση αναμένεται τον Ιούνιο με 33 κρουαζιερόπλοια, όπως και τον Οκτώβριο του 2024 με 32. Όσον αφορά τον Ιούλιο, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 26 αφίξεις, 28 τον Αύγουστο και 31 τον Σεπτέμβριο. Επίσης, 1 κρουαζιερόπλοιο αφίχθη τον Ιανουάριο, για το Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένες 5 αφίξεις, 12 το Μάρτιο, 17 τον Απρίλιο, 14 το Μάιο, 8 το Νοέμβριο και 5 το Δεκέμβριο.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Πύργου Κώστας Νικολούτσος ανέφερε ότι «με βάση τα πρόσφατα στοιχεία φαίνεται
πως φέτος θα έχουμε μια μικρή άνοδο στις κρουαζιέρες στο Κατάκολο. Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς, σα νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είμαστε σε φάση μελέτης των θεμάτων του λιμανιού, όπως προφανώς είναι και το θέμα της κρουαζιέρας και βέβαια σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαι σε θέση να περιγράψω τις ενέργειες τις οποίες θα κάνουμε ώστε να προσελκύσουμε περισσότερα καράβια. Σαφώς θα πρέπει να συναντηθούμε και με τις εταιρίες οι οποίες διακινούν αυτά τα κρουαζιερόπλοια, καθώς επίσης να δούμε μαζί τους και τα προγράμματα προβολής, έτσι ώστε να διοργανώσουμε την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και τουριστών».

Η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, σύμφωνα με τον κ. Νικολούτσο, στοχεύει και στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή, καθώς, όπως ανέφερε, μπορεί να υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, όμως «ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών δεν κατεβαίνουν στο λιμάνι. Άρα, πρέπει να βελτιώσουμε και τις συνθήκες του λιμανιού, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για να μπορεί κάποιος να κατέβει. Γιατί είναι σημαντικός ο αριθμός αυτών που δεν κατεβαίνουν. Μας ενδιαφέρει επίσης να κάνουμε καλύτερη τη διαχείριση των πληρωμάτων σε συνεννόηση με τους καπετάνιους, γιατί και αυτά είναι μεγάλος αριθμός. Είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια σαν Επιμελητήριο Ηλείας και θα την συνεχίσουμε ως Λιμενικό Ταμείο, αφού πρώτα αντιμετωπίσουμε τα θέματα του λιμανιού, τα οποία θα διασφαλίζουν την ασφαλή και άνετη διακίνηση του κόσμου. Έχουμε κάνει κάποια πρώτα βήματα, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πιστεύω ότι τελικά θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καλό προϊόν λιμενικής υποδοχής, έτσι ώστε αφού φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θέλουμε, να αποτελεί από μόνο του μια αφορμή σοβαρή ώστε να έρθουν περισσότεροι τουρίστες».

Τέλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε και στο έργο της αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει. Όπως σημείωσε: «σαφώς κοιτάμε το έργο της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα. Αναμένεται να κάνουμε κάποιες συναντήσεις με τους μηχανικούς. Υπάρχουν καινούργιες προδιαγραφές στο Σένγκεν, που θα τις προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις αυτές. Είμαστε σε επαφή και με τον μελετητή και με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα αυτό».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου