Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Brasil - Greece 79-78, World Cup 2019


Μετά από συγκλονιστικό αγώνα η Βραζιλία κέρδισε την Ελλάδα  79-78.

Η Βραζιλία με γερή άμυνα στην Τρίτη περίοδο έβγαλε εκτός το Γιάννη Αντετοκούμπο ο οποίος δεν ήταν στις καλές του και φορτώθηκε με φάουλ και στα τελευταία λεπτά έγινε θεατής αφού αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Φάνηκε αρκετές φορές ότι οι διαιτητές μερολήπτησαν αρκετές φορές εις βάρος της Εθνικής.

"Λίγος" και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος η οποία προηγήθηκε με +17 πόντους
paneliakos.com

---------------------

Η Εθνική Ελλάδας υπέστη απρόσμενη ήττα από τη Βραζιλία με 79-78 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων και πλέον αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη (5/9, 15:00), σε έναν «τελικό» για την πρόκριση στους «16».
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του, αφού βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους (23-40) στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος υπέστη ένα απίστευτο μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα να τις στοιχίσει τη νίκη. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου «κάθισαν» μετά το +17, με τη Βραζιλία από την πλευρά της να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση της και να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη, που ουσιαστικά της εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», ενώ αύξησε και τις πιθανότητες της για πρόκριση στους «8».

Νωθρό ξεκίνημα η Εθνική 

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση απέναντι στη Βραζιλία που παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Ωστόσο ξεκίνησε πολύ νωθρά και στο σημερινό παιχνίδι, όπως ακριβώς ξεκίνησε και με το Μαυροβούνιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ωστόσο βρέθηκε μπροστά με 4-0 χάρη σε 4 πόντους του Αντετοκούνμπο. Η Βραζιλία ισορρόπησε με τους Γκαρσία και Βαρεζάο, οι οποίοι ήταν αυτοί που κράτησαν τη σελεσάο κοντά στο σκορ ισοφαρίζοντας σε 4-4, προτού σκοράρει για τρεις ο Παπανικολάου.
Η Εθνική μας ανέβασε ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και πήρε προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, με τους Αντετοκούνμπο και Καλάθη. Ωστόσο η είσοδος του Πρίντεζη ήταν αυτή που ανέβασε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Ο «Πρι» σκόραρε συνεχόμενους πόντους και η ομάδα του Σκουρτόπουλου τελείωσε μπροστά στην πρώτη περίοδο με 19-15.

Όλα τα λεφτά ο Πρίντεζης στη δεύτερη περίοδο

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Γιώργο Πρίντεζη και Νικ Καλάθη. Και οι δύο ήταν καυτοί με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να πετυχαίνει 14 πόντους σε 10:52 συμμετοχής όντας ο πρώτος σκόρερ στο πρώτο μέρος, ενώ για 7 λεπτά ήταν ο μοναδικός που σκόραρε για την «επίσημη αγαπημένη».
Η Εθνική μας από το 15-19 του πρώτου δεκαλέπτου πήγε στο 22-29 με τον Πρίντεζη κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 (23-40). Όμως η Βραζιλία αντέδρασε με 7 συνεχόμενους πόντους και μείωσε στους 10 (30-40) που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Τρομερό μπλακ άουτ στην τρίτη περίοδο

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, συνεχίζοντας άσχημα από το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου. Το 23-40 που προηγούνταν η Ελλάδα έγινε «καπνός» και η Βραζιλία έφτασε στους 3 (39-42), με αποτέλεσμα να δούμε ένα συγκλονιστικό ματς στα τελευταία 15 λεπτά. Η διαφορά πήγε στον πόντο με τον Γκαρσία, τον Βαρεζάο και τον Σόουζα να είναι εξαιρετικοί.
Η πρώτη φορά που πέρασαν μπροστά ήταν με καλάθι του Βαρεζάο οι Βραζιλιάνοι, με το σκορ να γίνεται 45-44, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά για τους Νοτιοαμερικάνους ήταν 2.30 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και ενώ ο Γιάννης ήταν στον πάγκο με 3 φάουλ και ο Καλάθης παρομοίως. Με το σκορ λοιπόν στο 52-47, η Εθνική μας αντέδρασε και με καλάθια των Σλούκα και Αντετοκούνμπο πήγε στον πάγκο για το τέλος της περιόδου με το σκορ 56-53.

Ντέρμπι στην 4η περίοδο

Στην τέταρτη περίοδο είδαμε εκπληκτικό ματς και πολλές αλλαγές στο σκορ. Ο Λουζ έκανε το 59-55, ο Παπαπέτρου απάντησε με τρίποντο (59-58), ενώ ο Σλούκας έβαλε μετά από ώρα την Εθνική μπροστά στο σκορ (59-60). Ο Καμπόκλο έβαλε και πάλι μπροστά τη Βραζιλία, ενώ ο Παπαπέτρου με αιφνιδιασμό ισοφάρισε σε 62-62  5.30 λεπτά πριν τη λήξη σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Οι Βραζιλιάνοι απάντησαν με ένα σερί 5-0 και έκαναν το 67-62 με Βαρεζάο και Γκαρσία, με την Εθνική από την πλευρά της να ψάχνει μια ανατροπή στη συνέχεια. Ο Αντετοκούνμπο μείωσε με δύο εύστοχες βολές, όμως η Βραζιλία απάντησε με πάσα αιφνιδιασμού ο Μπαρμπόσα έφερε τη σελεσάο στο +5 (69-64). Η Εθνική έχασε πολλά σουτ και πλέον 4 λεπτά πριν το τέλος έψαχνε μια μεγάλη ανατροπή.
Ο Καλάθης απάντησε μαζί με τον Παπανικολάου και έκανε το 73-66, 73-71, όμως ο Μπαρμπόσα έκανε το 76-71. Στο τελευταίο λεπτό ο Καλάθης έκανε λάθος όμως ο Αντετοκούνμπο το διόρθωσε με κλέψιμο και ο Λουζ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ στον Παπανικολάου. Εκείνος έκανε το 2/2 και στην επόμενη επίθεση η Εθνική σκόραρε με μυθικό τρίποντο του Πρίντεζη για το 76-76 και με 35» να απομένουν. Οι Βραζιλιάνοι πραγματοποίησαν εξαιρετική επίθεση και με τον Βαρεζάο σκόραραν για το 78-76 με 13» δεύτερα να απομένουν για το τέλος
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου