Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2019

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευλογεί το εκκλησίασμα του Καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης, στη Λειτουργία της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης, βοηθούμενος από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο και πλειάδα ιερέων.
Ήταν η πρώτη, τρόπον τινά, ποιμαντορική επίσκεψη στη Μητρόπολη Βοστώνης, η οποία συνδυάστηκε με την πενθήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.
Παρευρέθηκαν περίπου τριακόσιοι πιστοί από την Βοστώνη και τα προάστια, ανάμεσα τους και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Βασίλης Καυκάς. Ομάδα πιστών είχαν έλθει από την πόλη του Λόουελ της Μασαχουσέτης και συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας Νίκος Μανώλης με την σύζυγό του Βούλα και τον γιο τους Ηλία, οι οποίοι, όπως είπαν στον «Ε.Κ.»  «είχαμε σφοδρή επιθυμία να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου μας». Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Νίκου και Βούλας Μανώλη, ήταν οι πρώτοι ομογενείς εξ’ Αμερικής που συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τρεις ημέρες έπειτα από την εκλογή του, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.».
Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμα του μίλησε για το βαθύτερο νόημα του σταυρού, στηριχθείς στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά την Υψωση του Τιμίου Σταυρού. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε «ιδού τι σημαίνει να άρομε τον σταυρό μας, να ακολουθήσουμε τον Χριστό, να μιμηθούμε την αγάπη και το έλεος Του, κι αυτό απαιτεί αγώνα με τον εαυτό μας και με τις δυνάμεις του σκότους που μας περιβάλλουν».
Σε άλλο σημείο είπε πως «η Χριστιανική Πίστη και είναι μία εύκολη Πίστη. Εάν δεν έχομε μία αίσθηση καθημερινού αγώνα, τότε κάτι μας λείπει». Αναφέρθηκε επίσης στον εορτάζοντα Αγιο Νικήτα τον Γότθο, ο οποίος απέθανε με μαρτυρικό θάνατο δια πυρός.
Ο Νίκος Μανώλης είπε στον «Ε.Κ.» πως «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι το παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθούν όλοι οι Επίσκοποι. Με την ηρεμία του, την απλότητα και το χαμόγελο του έκλεψε την καρδιά της Ομογένειας της Βοστώνης. Με τη σύζυγό μου τη Βούλα και το γιο μας Ηλία κατεβήκαμε από το Ντράκετ για να δούμε τον Αρχιεπίσκοπο και να μεταλάβουμε από τα δικά του χέρια. Την εξαιρετική τιμή και χαρά να τον δούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τρεις μέρες μετά την εκλογή του».
Ο Ηλίας Μανώλης ο οποίος γνώρισε πρώτη φορά τον Αρχιεπίσκοπο είπε στον «Ε.Κ.» πως «η εντύπωση που απεκόμισα από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρος είναι πως είναι πράγμα Αρχιεπίσκοπος των ανθρώπων. Εκπέμπει μία θετική ενέργεια και ένα καθοδηγητικό φως το οποίο αναζητά η δική μου η γενιά για την Εκκλησία». Συμπλήρωσε πως «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα μας βγάλει από την σκοτεινή περίοδο και θα οδηγήσει την Εκκλησία εμπρός προς την σωστή κατεύθυνση. Προσβλέπω να βοηθήσω την αποστολή του Αρχιεπισκόπου με οιονδήποτε δυνατό τρόπο».
Ο Κώστας Κεχρής μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του Καθεδρικού ναού, είπε «είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και προσβλέπω να τον δω ξανά, να μου δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσω και του εύχομαι κάθε καλό και επιτυχία».
Η Μαίρη Κληρονόμου, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου, είπε, «είχα την χαρά να γνωρίσω τον Αρχιεπίσκοπο και είναι εντυπωσιασμένη με τη ταπεινότητα και προσήνεια του». Όταν την ρωτήσαμε πόσα χρόνια υπηρετείτε στον Καθεδρικό, είπε, «από τότε που ήμουν έφηβη» και συμπλήρωσε πως «είμαι πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ που είναι την εβδομάδα που μας έρχεται και καλώ όλους να έλθουν».
Τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας έψαλαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής υπό την διεύθυνση του καθηγητή τους π. Ρωμανού Καράνου. Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Robert Badavas επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ως δώρο ένα ομοίωμα του Καθεδρικού Ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε στην κοινοτική αίθουσα καφές και αναψυκτικά.
Ο επιχειρηματίας Νίκος Μανώλης μεταλαμβάνει των Αχράντων Μυστηρίων από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος ΚαλμούκοςΤο εκκλησίασμα στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο πλαισιώνει το ζεύγος Μανώλη και Μαγδαληνής Λυγερού από το Ρόσλιντεϊλ της Μασαχουσέτης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.Το ζεύγος Δημητρίου και Δέσποινας Ματθαίου από την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος ΚαλμούκοςΤο ζεύγος Νικολάου και Βούλας Μανώλη με τον γιο τους Ηλία από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης πλαισιώνουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου