Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

«ΝΥΤ»: Να επιστραφούν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Συρία, το σχέδιο της Τουρκίας


Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2019(AP Photo/Santi Palacios, FILE)

ΑΓΚΥΡΑ. Η Τουρκία, η οποία επί οκτώ χρόνια υποδέχτηκε εκατομμύρια Σύρων προσφύγων, φαίνεται πως επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες εξαναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να αποχωρήσουν από τις μεγάλες της πόλεις μεταφέροντάς τους στα σύνορά της με τη Συρία μέσω φορτηγών της Αστυνομίας και λεωφορείων.
Την αλλαγή στρατηγικής της Τουρκίας αποκαλύπτει η εφημερίδα «New York Times», η οποία προσθέτει ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί τη ριζοσπαστική αυτή λύση, την επανεγκατάσταση, δηλαδή, των προσφύγων σε μια περιοχή συριακής επικράτειας που ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Κούρδους συμμάχους της. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, απειλεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με Σύρους μετανάστες.
Ο κ. Ερντογάν έχει απαιτήσει εδώ και καιρό τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία για να κρατά μακριά τις κουρδικές δυνάμεις, τις οποίες θεωρεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας του.
Αλλά, έχει αναθεωρήσει τα σχέδιά του και πλέον επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη ζώνη ως καταφύγιο για τους Σύρους που εγκατέλειψαν τον πόλεμο, καθώς η δυσαρέσκεια για τους Σύρους στην Τουρκία έχει αυξηθεί και οι συριακές και ρωσικές επιθέσεις εντός Συρίας έχουν στείλει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους πρόσφυγες στον δρόμο προς τα τουρκικά σύνορα.
«Ο στόχος μας είναι να εγκατασταθούν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύριοι αδερφοί και αδερφές μας σε αυτή την ζώνη ασφαλείας της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στους επικεφαλής του κόμματός του στην Αγκυρα την προηγούμενη Πέμπτη
«Εάν χρειαστεί, με την υποστήριξη των φίλων μας, μπορούμε να χτίσουμε νέες πόλεις και να τις κάνουμε κατοικήσιμες για τα Συριακά αδέρφια μας», πρόσθεσε.
Καμία από τις άλλες δυνάμεις που εμπλέκονται στον πόλεμο στη Συρία δεν έχει συμφωνήσει πλήρως με την ιδέα, αλλά ο Ερντογάν απαιτεί άμεση πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή, απειλώντας να την καταλάβει μόνος του.
Εάν όχι, είπε, θα «ανοίξει τις πύλες» για μεγάλο αριθμό προσφύγων προς την Ευρώπη, όπως είχε πράξει το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου