Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

«Μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ηλεία»





Συνάντηση Αντωνακόπουλου – Βασιλακόπουλου χθες στο Λάτσειο
Στην επαναφορά των Ολυμπιακών Αγώνων στον τόπο που γεννήθηκαν, την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία γενικότερα, αναφέρθηκαν χθες τόσο ο νέος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, όσο και ο Ηλείος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας (Ε.Ο.Κ.), Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι δυο άνδρες προχώρησαν στις συγκεκριμένες δηλώσεις στο γραφείο του κ. Αντωνακόπουλου στο Λάτσειο όπου ο νέος δήμαρχος υποδέχθηκε τον κ. Βασιλακόπουλο (σ.σ. κι αφού πρώτα είχαν επισκεφθεί το κλειστό Γυμναστήριο Πύργου)…
Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού –και παγκόσμιου- μπάσκετ μίλησε για σταυροφορία που θα ξαναφέρει την Ηλεία στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας, με τον Τάκη Αντωνακόπουλο να επισημαίνει ότι επικαιροποιείται πάλι η πρόταση για την μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπιακή γη
«Σε κρίση το ολυμπιακό κίνημα»…
Πιο συγκεκριμένα παίρνοντας το λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε, τα εξής: «Παρ` όλο που δεν γεννήθηκα στο χώρο της Ηλείας και ειδικά στο χωριό του πατέρα μου στη Δίβρη, διατηρώ μια παράξενη συναισθηματική σχέση με το νομό. Πάντοτε όταν βρω ευκαιρία, προσπαθώ να περιορίσω τις άλλες υποχρεώσεις και να ανταποκριθώ. Πάντα κάτι με σπρώχνει να προσπαθήσω και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ, στο να υλοποιηθεί κάτι μεγάλο. Δεν θα πρέπει να περιοριστούμε σε μία σχολή ΤΕΙ, αντίθετα πρέπει να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο επιμόρφωσης ανθρώπων σχετικά με τον αθλητισμό, την αθλητική ιδέα, την σχέση αθλητισμού και κοινωνίας. Η Ολυμπία είναι παγκόσμια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν διατηρούν τυχαία το όνομα που πήραν από την Ολυμπία. Οι ολυμπιακές αρχές και ιδέες και αυτά που όλοι αναζητούμε και όλοι τους επιχειρηματολογούν πάνω σε αυτά, εδώ γεννήθηκαν, εδώ αναπτύχθηκαν, εδώ πήραν την παγκοσμιότητα. Και μέχρι σήμερα παίζουν τεράστιο ρόλο στην επίλυση διαφορών που υπάρχουν. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε εμείς μπροστά σε αυτή την σταυροφορία και να ξαναφέρουμε την περιοχή εδώ στο επίπεδο της διεθνούς προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας. Ευρύτερα αυτό συνδέεται και με μία πολύ μεγάλη ιδέα την μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μην ξεχνάτε ότι συνέχεια στενεύει το θέμα των υποψηφιοτήτων από πόλεις επειδή πια το κόστος αρχίζει και ξεπερνά αυτά που μπορούν να αντέξουν τα διάφορα κράτη, βλέπουμε συνεργασίες και όλο και λιγότεροι υποβάλουν υποψηφιότητα, είναι σε μία κρίση, θα έλεγα, το ολυμπιακό κίνημα. Εκεί πρέπει να μπούμε εμείς μπροστά και να πούμε ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να λύσουμε αυτή την κρίση και να δώσουμε προοπτική».
«Να πείσουμε τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας»
Ο νέος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με τη σειρά τους δήλωσε πως: «Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στον τόπο μας στον Πύργο, τον μεγάλο άντρα του μπάσκετ το Γιώργο το Βασιλακόπουλο, έναν μεγάλο Ηλείο, έναν άνθρωπο που έχει αφήσει το αποτύπωμά του και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο χώρο του μπάσκετ διεθνώς. Επισκεφθήκαμε το κλειστό γυμναστήριο, και ιδίοις όμμασοι διαπίστωσε την θλιβερή κατάσταση που υπάρχει εκεί. Είμαστε σε μία φάση που υπάρχει διασφαλισμένη μια μικρή χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών. Χρειάζεται όμως   μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε αυτό και ο κ. Βασιλακόπουλος μπορεί να συμβάλει και περιμένει από εμάς να του δώσουμε τα κατάλληλα στοιχεία που απαιτούνται. Όμως η παρουσία του εδώ, είναι μία παρουσία η οποία σπάει το κέλυφος του μικρό-χρόνου και των τοπικών μας ζητημάτων, και πάντα οι συζητήσεις μαζί του αναδεικνύουν το μεγαλείο των αξιών του Ολυμπισμού αυτής της περιοχής, οι οποίες αξίες δυστυχώς έχουν παγκοσμίως εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια και επικαιροποιείται πάλι η πρόταση για την μόνιμη τέλεση των αγώνων στην περιοχή της Ολυμπίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας, γιατί και εδώ δεν χρειάζονται προσεγγίσεις, όλη η Ηλεία είναι η Ολυμπιακή γη. Η Ήλιδα, η Ολυμπία, ο Πύργος, ενδιάμεσα με το Κατάκολο, ο Επικούρειος Απόλλωνας, είναι μια ενότητα. Δεν υπάρχουν σύνορα και όλοι έχουν σε αυτήν την πρόκληση ρόλο. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς ως Αρχή έχουμε πει πολλά στο παρελθόν και θα κάνουμε πράγματα τώρα από θέση άσκησης εξουσίας. Ένα σχετικό πλεονέκτημα του Πύργου, πόλης στην οποία γεννήθηκε ο Τάκης Δόξας ο εμπνευστής του ποιήματός «Φως της Ολυμπίας» που απαγγέλλεται στην έναρξη της τελετής της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου έχουμε 2 με 3 λεπτά σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση και 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές ακούν και βλέπουν τις ιέρειες, βλέπουν το χώρο του Αρχαίου Σταδίου και ακούνε αυτό το ποίημα, το οποίο είναι ένα ποίημα ύμνος στην ειρήνη, την συναδέλφωση των λαών και στην αλληλεγγύη. Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη των ανθρώπων γι’ αυτό και θέλουμε τον κ. Βασιλακόπουλο να συμμετέχει στην ομάδα της δεξαμενής γνώσης, αλλά και στην ομάδα που θα αποτελεί ένα φως που εκπέμπει πολιτισμό, που εκπέμπει άλλες αξίες από την Ηλεία, μία ομάδα η οποία έχει την καλή προς τα έξωθεν μαρτυρία για την συμβουλή της στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι όπως είναι η συμβολή του κυρίου Βασιλακοπούλου, θέλουμε να είναι παρών σε αυτή την ομάδα που είναι και ο Ηλίας Ανδριόπουλος και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, έτσι ώστε με την εγκυρότητα της προσφοράς τους, να πείσουν τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας που ασχολούνται με τα ζητήματα του Ολυμπισμού, να δουν με πιο σοβαρή διάθεση την περίπτωση της περιοχής μας».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου