Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Με επιτυχία το φεστιβάλ του Αγίου Γεωργίου Λιν Μασαχουσέτης

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2019

 

Από την επίσκεψη του γενικού προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτου Ευθυμίου στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν. Από αριστερά διακρίνεται η σύζυγός του Τζούλη, ο Τομ Δημάκης, ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς και ο Κώστας Σιδερίδης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η διαρκής καλοκαίρια, η καλή προετοιμασία, η ελληνική φιλοξενία και τα εύγεστα ελληνικά φαγητά και γλυκίσματα, εξασφάλισαν για μία ακόμα φορά και φέτος την επιτυχία του Ελληνικού φεστιβάλ της ιστορικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης.
Σειρές από ελληνικές σημαίες είχαν στηθεί εκατέρωθεν στην είσοδο του χώρου του φεστιβάλ που υποδεχόταν τους επισκέπτες και υπενθύμιζαν σε όλους την Ελλάδα. Οι επισκέπτες όταν έφταναν αντίκριζαν τον περικαλλή ναό του Αγίου Γεωργίου στους ιστούς του οποίου κυμάτιζαν οι σημαίες της Ελλάδος, της Αμερικής, της Μασαχουσέτης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το Φεστιβάλ, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του Λιν, προσείλκυσε χιλιάδες επισκέπτες ομογενείς μας από την πόλη του Λιν, τις γειτονικές πόλεις Σάλεμ, Πίμποντι, Ρεβίερ, και φυσικά τη Βοστώνη, αλλά και Αμερικανούς συμπολίτες μας, οι οποίοι το περιμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα.
Την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου και το Ελληνικό της Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, με την σύζυγό του Τζούλη και τα δύο παιδιά τους. Ο κ. Ευθυμίου ξεναγήθηκε στην κοινότητα και στους χώρους του Φεστιβάλ από τον ιερατικό προϊστάμενο πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσουκαλά, από τον επιφανή επιχειρηματία και μέγα ευεργέτη της κοινότητας Τομ Δημάκη και τον Κώστα Σιδερίδη, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και στελέχους της κοινότητας.
Ο περικαλλής ιστορικός ναός της κοινότητας Αγίου Γεωργίου στην πόλη Λιν της Μασαχουσέτης, στον περίβολο του οποίου είχε στηθεί ένα ολόκληρο Ελληνικό Χωριό με το ετήσιο Φεστιβάλ του.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε στον «Ε.Κ.» τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, το μεγάλο και επιτυχές Φεστιβάλ της και τις κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές της δράσεις.
Ο π. Γεώργιος Τσουκαλάς κρατώντας στην αγκαλιά του την μόλις δύο μηνών εγγονή του Θέα, κόρη του Ντάνιελ και της Αλλύσιας Τσουκαλά, είπε πως «δόξα τον Θεό για άλλη μία χρονιά το φεστιβάλ μας είναι ωραιότατο, αντανακλά την αθάνατη Ελλάδα μας και τη φιλοξενία της». Συμπλήρωσε πως «καλωσορίζουμε με ανοιχτή αγκαλιά και καρδιά όλους τους φίλους μας, αλλά και ξένους που έρχονται να μας τιμήσουν και εργαζόμαστε να κρατήσουμε όσα βλέπετε εδώ, οι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου είναι αφοσιωμένοι στα ελληνικά ήθη και έθιμα, διότι έχομε δώσει ιερή υπόσχεση να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Πίστη και την ελληνική παράδοση».
Ο Τομ Δημάκης είπε στον «Ε.Κ.» πως «όπως βλέπετε όλα εδώ πηγαίνουν καλά, υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και εκτίμηση από όλους».
Ο Κώστας Σιδερίδης, είπε πως «το φεστιβάλ πηγαίνει πολύ ωραία, έχουμε καλό καιρό, μεγάλη τέντα καθώς βλέπετε» και συμπλήρωσε «το κάνουμε κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του Labor Day».
Εκτός από τα νόστιμα φαγητά, λουκουμάδες και γλυκά, στο Φεστιβάλ υπήρχαν περίπτερα στα οποία πουλιόταν ποικιλία ελληνικών ειδών και δώρων, καθώς επίσης και παιδότοπος για το παιχνίδι των παιδιών.
Ο επί 23 έτη ιερατικός προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς κρατά στην αγκαλιά του την δύο μηνών εγγονούλα του Θέα, παιδί του γιου του Ντάνιελ και της νύμφης τους Αλλύσας. Δίπλα του η πρεσβυτέρα του Φωτεινή.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο επιφανής επιχειρηματίας και μέγας ευεργέτης της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Λιν Τόμ Δημάκης με την σύζυγό του Μιουριάλ, αναγνώστες της Αγγλικής έκδοσης του “Ε.Κ.”, The National Herald, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας – Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου