Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αριάνα Ροκφέλερ: «Η οικογένειά μου στηρίζει την Ελλάδα»


Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2019 


Μέλος της πανίσχυρης δυναστείας των Ροκφέλερ, η billionaire κληρονόμος μιλά για την οικογένειά της, την αγάπη της για τα άλογα, τους δεσμούς της με τη χώρα μας και το ομορφότερο καλοκαίρι της ζωής της που έζησε φέτος στη Μύκονο. 
Το όνομα Ροκφέλερ, παγκοσμίως αναγνωρίσιμο, είναι ταυτισμένο με τη δυσεύρετη πλέον έννοια του «old money» και συνυφασμένο με τον βιομηχανικό αλλά και τραπεζιτικό κλάδο. Ο πατριάρχης της δυναστείας των Ροκφέλερ, Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ, γεννημένος το 1839 στο Ρίτσφορντ της Νέας Υόρκης, υπήρξε ιδρυτής της πετρελαϊκής εταιρείας Standard Oil και μεγάλος φιλάνθρωπος. Το 1900, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η περιουσία του ανερχόταν στα 4 δισ. δολάρια και άγγιζε το ΑΕΠ των ΗΠΑ, δίνοντάς του δικαιωματικά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη σύγχρονη ιστορία. Το 1913 αποχώρησε από το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και ίδρυσε το Rockefeller Foundation, το οποίο έχει ως πρωταρχικό σκοπό του «την προαγωγή της ευημερίας της ανθρωπότητας στον κόσμο».
ArianaR_UK2019_06_0743-copy-2H Aριάνα Ροκφέλερ είναι δισέγγονή του. Ενα κορίτσι διεθνώς προβεβλημένο, καθώς τα οικογενειακά «παράσημα» της χάρισαν εκ γενετής μια θέση στο διεθνές jet set. Μια λαμπερή γόνος, με έμφυτο κάλλος, το οποίο και την καταδικάζει σε ένα αέναο κυνηγητό με τους παπαράτσι. Εκείνη ωστόσο προτιμά να αποκαλύπτει στοιχεία της ενδιαφέρουσας προσωπικότητας αλλά και της πλούσιας δραστηριότητάς της σε περιοδικά όπως το «Paris Match». Ενδεικτικό το αφιέρωμα που της είχε κάνει το γαλλικό περιοδικό με μια μυθική φωτογράφηση στο παλάτι των Βερσαλλιών, μέρος της συντήρησης του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την οικογένειά της.

GettyImages-803817972Μαθαίνοντας να ιππεύει από τριών ετών, η Αριάνα διαθέτει μια σειρά από καθαρόαιμα άλογα στη φάρμα της στη Μεγάλη Βρετανία. Δεξιά: Αριάνα και Αθηνά Ωνάση συμμετέχουν συχνά στις ίδιες διοργανώσεις.

«Η Αθηνά είναι ένα κορίτσι ισορροπημένο που έχει αυθεντική λατρεία για τα άλογα όπως κι εγώ»
Τη συνάντησα κατά τη διάρκεια των διακοπών της πρόσφατα στο Νησί των Ανέμων. Δήλωσε κατενθουσιασμένη με την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα τη Μύκονο, την οποία επέλεξε με τη συνδρομή της Αφροδίτης Δελλαπόρτα, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μυκόνου που προβάλλει τον πολιτισμό και τις ομορφιές της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη, η οποία μάλιστα τη συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της.
Η Αριάνα Ροκφέλερ είναι απλή, προσηνής, ευχάριστη και ευγενής. Σε αντίθεση με τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα της, η καθημερινότητά της περιλαμβάνει επαύλεις, απρόσιτα ακριβό lifestyle και εξίσου ακριβά άλογα. Η αγάπη της για τα αριστοκρατικά τετράποδα και την ιππασία είναι τέτοια που για τέσσερις μήνες τον χρόνο εγκαταλείπει το σπίτι της στον τόπο μόνιμης κατοικίας της στο Στράτφοντ Απόν Εϊβον, τη γενέθλια πόλη του Σαίξπηρ στη Βρετανία, και εγκαθίσταται στο κτήμα της στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου έχει δημιουργήσει έναν ιππικό παράδεισο.
_24I8336-Canon-EOS-1D-X-Mark-II-Larry-KazaΤο ραντεβού μας κλείστηκε στον απίθανο χώρο του «Beefbar» στη Μύκονο. «Το φαγητό τους είναι καταπληκτικό», μου λέει σχεδόν συνωμοτικά λίγο μετά τη γνωριμία μας. Οταν της ζητώ να μου μιλήσει για την οικογένειά της, ξεκινά από τον παππού της, τον Ντέβιντ Ροκφέλερ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Chase Manhattan, της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ: «Είμαστε περιπετειώδεις και ανήσυχοι άνθρωποι οι Ροκφέλερ. Ο παππούς μου παρά την έντονη επαγγελματική του δραστηριότητα και τις υποχρεώσεις του παρέμενε πάντα ένας γλυκός άνθρωπος, με μια μεγάλη αγκαλιά πάντα ανοιχτή για όλους μας. Από εκείνον διδάχτηκα ότι κάθε λεπτό που μένει αναξιοποίητο στη ζωή μας είναι ένα λεπτό χαμένο». Ανακάθεται στις αναπαυτικές μαξιλάρες, πίνει λίγο από τον χυμό της και συνεχίζει: «Οι Ροκφέλερ είναι μια πολυπληθής και δεμένη οικογένεια. Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζευόμαστε 200 άτομα. Ως μέλη μια τέτοιας οικογένειας έχουμε μεγάλη δραστηριότητα, αλλά και πολλά οικογενειακά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επίσης συνεργαζόμαστε και βοηθάμε πολλά πανεπιστήμια. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι διακοπές στη φάρμα του παππού μου και τα φασαριόζικα γεύματα με τα στολισμένα τραπέζια που ήταν γεμάτα υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές. Θυμάμαι ότι τα Χριστούγεννα στο σπίτι του παππού μου τα δώρα ήταν τοποθετημένα σε ένα δωμάτιο, όπου σε όλους τους τοίχους υπήρχαν υπέροχα έργα ζωγράφων όπως ο Πικάσο και ο Ματίς». Τη ρωτώ πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτήν να κουβαλά ένα τόσο βαρύ επώνυμο. Χαμογελά. «Κοίτα, αυτό είμαι. Μ’ αυτό γεννήθηκα και είναι κάτι που μου φαίνεται φυσιολογικό. Είναι ωραίο να εισπράττεις την αγάπη του κόσμου. Από την άλλη, υπάρχει το βάρος της συνέχειας. Οφείλεις να συνεχίσεις το έργο των προγόνων σου. Η τέλεια ισορροπία επιτυγχάνεται με το να τοποθετήσεις σωστά τον εαυτό σου μέσα σε όλο αυτό», απαντά, αποκαλύπτοντας τον ώριμο τρόπο σκέψης της.

_24I8087-Canon-EOS-1D-X-Mark-II-Larry-Kaza


Η συζήτησή μας δεν αργεί να φτάσει στη μεγάλη της αδυναμία, τα άλογα. Οπως λέει, στη φάρμα της στη Βρετανία διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακά καθαρόαιμα. Η ίδια είναι δεινή ιππέας με διακρίσεις στους μεγάλους αγώνες του αθλήματος. «Η ιππασία είναι η μεγάλη μου αγάπη», ομολογεί. «Περισσότερο από τους μισούς μήνες του χρόνου προπονούμαι ή λαμβάνω μέρος σε αγώνες. Με την Αθηνά Ωνάση συμμετέχουμε συχνά στις ίδιες διοργανώσεις. Πρόκειται για ένα κορίτσι ισορροπημένο, χαμηλών τόνων, που έχει αυθεντική λατρεία για τα άλογα και το άθλημα όπως κι εγώ. Ξεκίνησα την ιππασία όταν ήμουν μόλις τριών ετών, καθώς η μητέρα μου είχε άλογα κι έτσι έμαθα να ζω μαζί τους. Πηδώ εμπόδια από μικρό κοριτσάκι».
Αν και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εγκατέλειψε νωρίς την ιδέα να αναζητήσει την επαγγελματική της αποκατάσταση μέσα στο ισχυρό δίκτυο των οικογενειακών επιχειρήσεων. «Παρότι είμαι μέλος στα Δ.Σ. κάποιων εταιρειών μας, δεν ασχολούμαι ενεργά με αυτές. Περισσότερο με ενδιαφέρει η φιλανθρωπία. Οπως και η βιομηχανία της μόδας», εξηγεί.
Μάλιστα το 2011 λάνσαρε και σειρά ρούχων και αξεσουάρ με το όνομά της. «Πρόκειται για casual chic ρούχα που χαρακτηρίζονται από μοντέρνες γραμμές και έχουν αγαπηθεί καθώς φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ. Στη συνέχεια προσθέσαμε και μια σειρά από τσάντες. Για το επόμενο καλοκαίρι προγραμματίζουμε επίσης μια κολεξιόν resort wear», διευκρινίζει. Οι δημιουργίες της Αριάνας Ροκφέλερ πωλούνται online, ενώ βρίσκονται και σε upper class ξενοδοχεία όπως το «Ritz-Carlton».
Φυσικά λατρεύει τη μόδα, ενώ στην ντουλάπα της κυριαρχούν τα κομμάτια του οίκου Chanel, που αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο συγκαταλέγεται στις παρουσίες του περίφημου Met Gala της Νέας Υόρκης που μονοπωλούν τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων. «Δίνω το “παρών” κάθε χρόνο στο μεγάλο αυτό event της μόδας καθώς η οικογένειά μου είναι μέλος του Μetropolitan Museum. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον το να παρατηρείς τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, τις ιδέες και τα υφάσματα. Να βλέπεις συμπυκνωμένη όλη την έμπνευση που έχει η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας για τη σεζόν. Εκεί γνώρισα και την Ανα Γουίντουρ, την ιέρεια της παγκόσμιας μόδας, η οποία χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική δουλειά της», αναφέρει.

_24I8148-Canon-EOS-1D-X-Mark-II-Larry-KazaΓια την Αριάνα Ροκφέλερ οι διακοπές που απόλαυσε φέτος στη Μύκονο με προτροπή και οδηγό της την Αφροδίτη Δελλαπόρτα ήταν οι ομορφότερες της ζωής της.

Κατά πόσο όμως η ενασχόλησή της με τη μόδα υποκινήθηκε από την τάση που θέλει τις διάσημες γόνους να ασχολούνται με το fashion design, κυκλοφορώντας συλλογές με ρούχα αλλά και μαγιό; Διορθώνει το Gucci φόρεμά της, με κοιτά και ξαναχαμογελά: «Είναι αναμενόμενο», απαντά. «Εχουμε γαλουχηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης αισθητικής, εισπράττοντας τα αντίστοιχα ερεθίσματα. Εχω μεγαλώσει με τέχνη, μόδα, ρούχα γνωστών οίκων και front row στα shows». Επίσης, αναμενόμενο είναι οι προσωπικές επιλογές της για τις καθημερινές της εμφανίσεις να έχουν ως κοινό παρονομαστή την αβίαστη κομψότητα που επιβάλλει ο κοινωνικός της κύκλος και τον chic αέρα του ονόματός της.
Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Αμερικής, κάτι που, όπως λέει, δεν την κουράζει, καθώς της αρέσει να ταξιδεύει: «Εχω συνεχώς έτοιμη μια βαλίτσα, αγαπώ την εναλλαγή εικόνων και εμπειριών. Είναι ωραίο να βλέπεις διαφορετικά πράγματα και να χτίζεις ωραίες αναμνήσεις. Οταν βρίσκομαι στη φάρμα μου στην Αγγλία, αδράχνω την ημέρα ξυπνώντας πολύ πρωί. Περνώ κάποια ώρα με τα άλογά μου, κάνω προπόνηση και μετά ασχολούμαι με τα projects της εταιρείας ρούχων μου. Επίσης, λαμβάνω μέρος σε συναντήσεις που αφορούν φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Η οικογένειά μου μεγάλωσε εμένα και την αδελφή μου με συγκεκριμένες αρχές. Μας δίδαξαν ότι πρέπει να σεβόμαστε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Μας έμαθαν επίσης να το κάνουμε αθόρυβα και διακριτικά και να είμαστε πάντα ο εαυτός μας», λέει.

_24I8036-Canon-EOS-1D-X-Mark-II-Larry-Kaza
Με τον δήμαρχο της Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά

Η Μύκονος και η Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Η Αριάνα Ροκφέλερ ταξίδεψε στη Μύκονο παρέα με τον νεαρό Τζακ Μόργκαν, γόνο της οικογένειας που διαχειρίζεται μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, την J.P. Morgan. Για τη διαμονή τους επέλεξαν τις σουίτες του «Semeli», δείπνησαν στο «Bill and Coo» και το «Cavo Tagoo», διασκέδασαν στο «Interni» και τον «Σκορπιό», ενώ επισκέφτηκαν τη Δήλο, δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι από την ενέργεια και τη ανόθευτη ομορφιά του αρχαίου τοπίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μάλιστα, η Αριάνα Ροκφέλερ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με τον δήμαρχο της Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά. «Αγαπώ την Ελλάδα, την οποία άλλωστε έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Αυτή η συνύπαρξη Ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης και ομορφιάς με μαγεύει. Στη Μύκονο έρχομαι για πρώτη φορά και ομολογώ ότι λάτρεψα το νησί για τη φυσική του ομορφιά, το lifestyle του και την έντονη διάθεση για διασκέδαση. Μου αρέσουν τα ασβεστωμένα στενά δρομάκια, τα λευκά σπίτια, η -πολλές φορές- primitive κατάσταση που επικρατεί και η εξωστρέφεια των κατοίκων. Με γοητεύει η εναλλαγή μεταξύ του μυστικισμού της ενεργειακής Δήλου και της Μυκόνου με την κοσμοπολίτικη ambiance». Η οικογένεια Ροκφέλερ όμως έχει και έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Αθήνα, που δεν είναι ευρέως γνωστός. Τόσο ο καθαρισμός και η συντήρηση όσο και η καταγραφή των ευρημάτων στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν με χρήματα που κατέβαλε ο μεγιστάνας Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ. Γι’ αυτό και οι ξεναγοί των τουριστών στο κέντρο της Αθήνας εξηγούν: «Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, στις ΗΠΑ οι ανασκαφές και η αρχαιολογική έρευνα δεν γίνονται με χρηματοδότηση από το κράτος αλλά από ιδιώτες χορηγούς. Υπάρχει έντονη η κουλτούρα της πολιτιστικής φιλανθρωπίας. Οι Αμερικανοί νιώθουν δυνατούς δεσμούς με την αρχαία Ελλάδα, καθώς η Αθηναϊκή Δημοκρατία υπήρξε πρότυπο της αμερικανικής». Η Αριάνα Ροκφέλερ, που ανήκει στην 5η γενιά της αμερικανικής δυναστείας, δήλωσε σχετικά: «Εχω επισκεφθεί αρκετές φορές τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο και κάθε φορά νιώθω μαγεμένη και υπερήφανη που η οικογένειά μου συνέβαλε στη διατήρησή του. Η προσφορά στην Ιστορία, στον πολιτισμό και τον άνθρωπο είναι πάγια αξία για ολόκληρη την οικογένεια εδώ και χρόνια».

GettyImages-458418248Οταν η οικογένεια Ροκφέλερ μαζεύεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χρειάζονται τουλάχιστον 200 καρέκλες για να καθίσουν όλοι. Εδώ με τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ Σούζαν Κον Ροκφέλερ και τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ Τζούνιορ

«Οι business ποτέ δεν με συγκίνησαν.Περισσότερο µε ενδιαφέρει η φιλανθρωπία και η βιοµηχανία της µόδας»

Με τον κόσμο της μόδας να υπερτερεί των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων της, η Αριάνα Ροκφέλερ οργανώνει το λανσάρισμα της resort συλλογής της «AR Lifestyle Luxury Fashion» στη Μύκονο το επόμενο καλοκαίρι
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το διάσημο Rockefeller Center εντυπωσιάζει με τον σύγχρονο σχεδιαστικό δυναμισμό του. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό κτιριακό συγκρότημα με 19 ουρανοξύστες, art deco αρχιτεκτονική και διάσπαρτα έργα τέχνης, που αποτελεί σημείο αναφοράς στη Νέα Υόρκη. Η επισκεψιμότητά του ανεβαίνει κατακόρυφα κάθε Δεκέμβριο, καθώς επισκέπτες και κάτοικοι της Νέας Υόρκης σπεύδουν να θαυμάσουν τον πλούσιο στολισμό και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, ένα από τα ψηλότερα του κόσμου. «Το Rockefeller Center χτίστηκε το 1931 από τον ιδρυτή της οικογένειας προκειμένου να στεγάσει τις επιχειρήσεις του. Ο επιβλητικός περιβάλλων χώρος ήταν χώρος συνάντησης των εργαζομένων, κάτι αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή. Συγκινούμαι κάθε φορά που τον επισκέπτομαι, όπως όταν απολαμβάνω την καθιερωμένη συναυλία με τις διασημότητες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων».

GettyImages-186961245Με τον παππού της Τζον Ντ. Ροκφέλερ

Τα δυνατά μποφόρ σηκώνουν κύματα που σκάνε με ορμή στην παραλία μπροστά μας και ο αέρας δικαιώνει το προσωνύμιο του νησιού – Νησί των Ανέμων. «Πρόκειται για μαγεία, για έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Πανέμορφο μέρος, υπέροχοι άνθρωποι. Στη Μύκονο έζησα τις πιο όμορφες διακοπές της ζωής μου», εξομολογείται η Αριάνα Ροκφέλερ. Το ραντεβού με το νησί ανανεώνεται για του χρόνου το καλοκαίρι, καθώς η χρυσή γόνος ήδη σκέφτεται να παρουσιάσει εδώ τη resort συλλογή που, όπως προανέφερε, προγραμματίζει να λανσάρει, με την ετικέτα «AR Lifestyle Luxury Fashion».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου