Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Βανδαλισμός στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη

Είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν οι πρωταίτιοι αφού υπάρχουν κάμερες παντού


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμό στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.
Οπως φαίνεται στη φωτογραφία στον τοίχο του κτιρίου, δεξιά από την είσοδο, όπου είναι η πλακέτα με την επιγραφή «Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη», στα ελληνικά και στα αγγλικά, ζωγράφισαν με κόκκινη μπογιά, ένα μεγάλο «Α», μέσα σε κύκλο.
Το κτίριο βρίσκεται στο 69, East 79th Street στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κοντά στην 5η Λεωφόρο.
Χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης, σημειώνεται ότι το «Α» μέσα σε κύκλο είναι το σύμβολο του αναρχικού κινήματος.
Στους κύκλους των αναρχικών είναι γνωστό και σαν «αλφάδι», αναφέρεται στo wikipedia.org. Αποτελείται από ένα κεφαλαίο «Α», κυκλωμένο από ένα «Ο».
Το «Α» έχει τη σημασία του «Αναρχία», ενώ το «Ο» προήλθε από τη γαλλική λέξη «Ordre», που σημαίνει τάξη, και αναφέρεται σε μέρος μιας ρήσης του Προυντόν (η αναρχία είναι τάξη).
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν πως όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας ο βανδαλισμός έγινε γύρω στις 5 ώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, από δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ το ένα εκ των δύο μοιάζει πως ήταν γυναίκα που φορεί καμπαρτίνα. Τα άγνωστα μέχρι τώρα άτομα ήταν εφοδιασμένα με τα σχετικά υλικά σπρέι κ.λ.π., περίμεναν να ξεμοναχιάσει κάπως ο δρόμος από την κίνηση των αυτοκινήτων και προέβησαν στην βανδαλιστική τους πράξη, η οποία διήρκεσε περί τα δύο λεπτά και στη συνέχεια χάθηκαν στους γύρω δρόμους.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι ελληνικής καταγωγής και προέλευσης οι οποίοι διάκεινται ευμενώς προς τις αναρχικές συμμορίες των Εξαρχείων.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου