Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντησε στον ομογενή επικριτή της η μουσουλμάνα βουλευτής (βίντεο)


Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, 2019



Η βουλευτής από τη Μινεσότα, Ιλχάν Ομάρ.(AP/J. Scott Applewhite)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η βουλευτής από τη Μινεσότα, Ιλχάν Ομάρ (Ilhan Omar), παραχώρησε συνέντευξη στο «Face the Nation» του «CBS», η οποία προβλήθηκε την Κυριακή και δέχτηκε ερώτημα για την κριτική που της άσκησε ο Νικόλας Χάρος Τζ. (Nicholas Haros, Jr.), γιος ομογενούς-θύματος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που οργανώθηκαν στις 11/09/2019 στο Σημείο Μηδέν.
«Υπήρξε η επέτειος μέσα στην εβδομάδα, η 18η, για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά της χώρας μας. Και μία τελετή μνήμης στο Σημείο Μηδέν. Ο γιος ενός θύματος διαμαρτυρήθηκε και συγκεκριμένα μίλησε για όσα είχατε πει στο παρελθόν, τα οποία τα χαρακτήρισε ως έλλειψη σεβασμού αναφερόμενος στους 3.000 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την Αλ Κάιντα. Εσείς είχατε πει ‘κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι’, λέξεις τις οποίες έγραψε στην μπλούζα του. Κατανοείτε για ποιο λόγο οι άνθρωποι το βρίσκουν προσβλητικό;», ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Μάργκαρετ Μπρέναν.
«Το εννοώ, στις 9/11 έγινε επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς. Ηταν μια επίθεση ενάντια σε όλους μας. Και, σίγουρα, δεν θα μπορούσα να κατανοήσω το βάρος του πόνου που μπορεί να νιώθουν οι οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αλλά, θεωρώ πως είναι πραγματικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε τον απόηχο αυτού που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου. Πολλοί άνθρωποι είδαν τα δικαιώματά τους να αφαιρούνται. Αυτό για το οποίο μιλούσα ήταν πως ως μουσουλμάνα, όχι απλώς υπέφερα ως μια Αμερικανίδα που δέχτηκε επίθεση εκείνη την ημέρα, αλλά ξύπνησα το επόμενο πρωί και οι συμπολίτες μου Αμερικανοί μού συμπεριφέρονταν ως ύποπτη», ήταν η απάντηση της κ. Ομάρ.
Κατά την τελετή μνήμης την Τετάρτη, ο κ. Χάρος είχε δηλώσει: «Σήμερα, είμαι εδώ για να σου απαντήσω ακριβώς ποιος έκανε τι, σε ποιον. Κυρία, αντικειμενικά μιλώντας, ξέρουμε ποιος και τι έγινε. Δεν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με αυτό. Προς τι η σύγχυσή σας; Αυτή την ημέρα, 19 ισλαμιστές τρομοκράτες, μέλη της Αλ Κάιντα, σκότωσαν πάνω από 3.000 ανθρώπους και προκάλεσαν οικονομική ζημιά δισεκατομμυρίων. Είναι αυτό σαφές;».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου