Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά τις εκλογές : Η σκληρή κριτική σε Μητσοτάκη και το σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2019

«Χειρότερα από από αυτά που περιμέναμε» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα δείγματα γραφής από τους δύο μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

«Χειρότερα από από αυτά που περιμέναμε» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα δείγματα γραφής από τους δύο μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά τις εκλογές : Η σκληρή κριτική σε Μητσοτάκη και το σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ | tovima.grΟ πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική ήττα του Ιουλίου στην Εφημερίδα Συντακτών αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματός του.
Όσον αφορά την υπόθεση Πολάκη ο Τσίπρας τόνισε ότι οι «οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά» και η παραπομπή του πρώην υφυπουργού Υγείας έγινε γιατί ο ίδιος «ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ». «Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπερασπιζόμενος την επιλογή του να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο και τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι: «Η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εκλογή ΠτΔ ως γνωστόν ανήκει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον πρωθυπουργό. Εγώ, ως γνωστόν ως πρωθυπουργός επέλεξα να προτείνω για τη θέση αυτή έναν πολιτικό που ανήκει στη συντηρητική παράταξη και όχι στη δική μου, ως ένδειξη θεσμικής ευθύνης αλλά και κατανόησης ότι ο ΠτΔ πρέπει να είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και εκφραστής της ενότητας του έθνους. Και η επιλογή αυτή με δικαίωσε διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας κατά γενική ομολογία καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

ΔΕΗ

Όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της ΔΕΗ ο Τσίπρας θεωρεί ότι ο κ. Χατζηδάκης δεν προασπίζεται τα συμφέροντα της δημόσιας επιχείρησης και «προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρίας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».

Ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον τρόπο που θα επιλέξει ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει αντιπολίτευση και για το αν θα τον ξαναδούμε στους δρόμους ή πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε ο  Τσίπρας ήταν κάθετος. «Γιατί, η ωριμότητα δεν συνάδει με τους αγώνες;» απάντησε και συνέχισε: «Αγώνες δώσαμε  τέσσερα χρόνια για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Τους δώσαμε στις Βρυξέλλες, τους δώσαμε στα πουργεία, τους δώσαμε στην καθημερινότητα. Με σωστά και λάθη. Με κέρδη και υποχρεώσεις. Αλλά τους δώσαμε και βγήκαμε νικητές […] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».
«Δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας» ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στην κριτική ότι παραμένει θολό το στίγμα που θέλει να δώσει ο ίδιος στο κόμμα.
«Η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε face control. Εχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου» συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας ότι: «Αυτό που απαιτούν οι συνθήκες είναι μια οργανωτική, κομματική, και γι’ αυτό βαθιά πολιτική, ηθική και ιδεολογική, όχι ανασυγκρότηση απλά, αλλά επανάσταση. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη τομή, μέσα όμως στη συνέχεια της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πάντα ένα ακόμα σε κίνηση  και σε αλληλεπίδραση με τις εξελίξεις».
Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε επί τους ουσίας να απαντήσει στο ερώτημα για το μεγαλύτερο έλλειμμα της κυβέρνησης του. «Υπάρχουν πολλά συμπεράσματα θετικά και αρνητικά, που πρέπει να βγουν από την κυβερνητική μας θητεία. Με ψυχραιμία και συλλογικά θα καταλήξουμε σε αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου