Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Όταν οι υπουργοί περνάνε “σύριζα” από την Ομογένεια

Άραγε απαξιώνουν;

Δεν είναι καινούργιο το ότι υπουργοί της Ελλάδας ερχόντουσαν στις ΗΠΑ για “υπηρεσιακούς” λόγους και κάποιες λίγες φορές συναντούσαν την Ελληνική Ομογένεια για να ανταλλάξουν ευχές, σκέψεις. Αυτό γινόταν πριν χρόνια. 

Όμως τι συμβαίνει σήμερα;  Έρχονται με όσο ποιό λιγότερη δημοσίευση, κάνουν ότι κάνουν και δρόμο. Ούτε Ομογένεια, ούτε γάτα ούτε ζημιά που λέει και ο σοφός λαός μας.

Αυτές τις ημέρες ήταν στη Βοστώνη ο υπουργός κ. Νίκος Παππάς ο οποίος είχε προσκληθεί από τους Αμερικάνους σε Βοστώνη και Ουάσιγκτον και ούτε τον είδαμε ούτε τον ακούσαμε!  Εδώ Παππάς... εκεί Παππάς... που είναι ο Παππάς;

Λένε, ότι το πρόγραμμα είχε γίνει από την Αμερικάνικη πλευρά.
Έτσι λοιπόν ο κ. Παππάς σαν καλός "αριστερός" που έχει γίνει “Αμερικανικότερος των Αμερικάνων”, σαν “καλό παιδί” εκποιεί τις εντολές που παίρνει. Κατά τα άλλα είναι ένας υπουργός της Ελλάδας.

Βέβαια εάν δεν ήταν η γραμμή του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ούτε κυβέρνηση Τσίπρα θα υπήρχε ούτε υπουργός Παππάς!  Γνωρίζουμε από τις παρεμβάσεις Ομπάμα στην Μέρκελ και στον Σοϊμπλέ να “κρατήσουν” την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!  Γιά όποιους λόγους και συμφέροντα των ΗΠΑ!

Σήμερα επί κυβέρνησης Τραμπ οι άνθρωποι άλλαξαν οι θέσεις αλλά η στρατιγική είναι η ίδια για τις ΗΠΑ. Για την Ελλάδα όμως ποιά είναι η στρατιγηκή; Μήπως δεν ενδιαφέρει την Ελληνική Κυβέρνηση η Ομογένεια; Ή την ενδιαφέρει μόνο για τουρισμό και επιχειρηματικές δραστηριότητες; Όσο για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας Ομογένειας τείνουν να εκλείψουν εκτός κι εάν είναι μέσω των Τουρκικών σήριαλ που προβάλλει η Ελληνική τηλεόραση ανά τον κόσμο.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την ώρα που ο Τσίπρας με την παρέα του έγιναν κυβέρνηση αλλά καμία επικοινωνία και συνεργασία εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις όπου έγινε συνάντηση υπουργού σε νεκροταφείο και στο dinning room ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο Logan.
Εάν αυτό γίνεται με τους ομογενείς των ΗΠΑ σκεφτείτε τι γίνεται με Έλληνες ομογενείς σε άλλες χώρες!

Κρίμα.  Εύχομαι να μη γυρίσει την πλάτη η Ελληνική Ομογένεια όταν και όποτε χτειαστεί βοήθεια η γενέτειρα.  Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η επικοινωνία και συνεργασία πρέπει να υπάρχει.  Άραγε το ξέρουν στην Αθήνα;
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου