Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ για συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ: Καμιά αναφορά του πρέσβη των ΗΠΑ σε έλληνες πολιτικούς στην έρευνα του FBI

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2018

Μαξίμου: Ουδέποτε αναφέρθηκε στις έρευνες του FBI
ΝΔ για συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ: Καμιά αναφορά του πρέσβη των ΗΠΑ σε έλληνες πολιτικούς στην έρευνα του FBI
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey Pyatt (Α), στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.

Σε σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση Novartis προέβη ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά έλληνες πολιτικούς».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ, με την οποία, μεταξύ άλλων, συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. 

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μαξίμου: Ο Τζ. Πάιατ ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.
Εξάλλου -υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές- δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου