Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2018





  • Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε άτομο που βρισκόταν σε μοτοσικλέτα στη διασταύρωση της Λεωφόρου Θηβών με την οδό Τρεμπεζίνας στο Περιστέρι.
  • Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθήκων και της χιονόπτωσης που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φλώρινας θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Επεισόδια με πέντε τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά, όταν ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλαν στο χώρο με πυρσούς, λοστούς και φωτοβολίδες και φωνάζοντας συνθήματα, άρχισαν να χτυπούν ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. 
  • Μετά το καιρικό φαινόμενο με το όνομα «Κρέοντας» σειρά παίρνει η… «Λητώ». Οι μετεωρολόγοι περιμένουν κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.
  • Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, μετά το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα. Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την αποχώρησή τους πήγαν έξω από τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθούν και για να... μπουν μέσα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν «μάχες» με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών.

Κόσμος

  • Οι τρεις Ιταλοί οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στο δυτικό Μεξικό και αγνοούνται πουλήθηκαν έναντι συνολικά «43 ευρώ» από μεξικανούς αστυνομικούς σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, κατήγγειλε την Κυριακή ο Φραντσέσκο Ρούσο, γιος του ενός από τους τρεις Ναπολιτάνους.
  • Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Κυριακής στα Τίρανα.
  • Η ετυμηγορία της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία θα περιμένει ως την άνοιξη, καθώς ένα από τα κριτήρια είναι εάν οι διακινητές κάνναβης έχουν κάνει ξανά μεγάλες καλλιέργειες, κάτι που θα κριθεί με τη βοήθεια της αεροπορικής επιτήρησης της Ιταλίας.
  • Έκρηξη σε κτίριο όπου στεγάζεται παντοπωλείο και κατοικία στην περιοχή του Χίνκλεϊ Ρόουντ του Λέστερ σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής. Από την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία και τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι η έκρηξη οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια.
  • Χιλιάδες Ρουμάνοι αψήφησαν το κρύο και το χιόνι στο Βουκουρέστι και άλλες πόλεις της χώρας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς (DNA) Λάουρα Κοντρούτα Κόβεσι, το κεφάλι της οποίας θέλει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Οικονομία

  • Φλέβα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ μέσω του συστήματος εισροών - εκροών.
  • Προθεσμία έως τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, καθώς μετά έρχονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους και επιβολή τσουχτερών προστίμων. Αναλυτικός οδηγός με 13 ερωτοαπαντήσεις για να γνωρίζετε πλήρως τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα. Τι ισχύει για οχήματα που έχουν κλαπεί ή καταστράφηκαν ή αποσύρθηκαν ή είναι σε ακινησία.
  • Με ενέργεια και ιδιωτικοποιήσεις ανοίγει ο κύκλος επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, αύριο, Δευτέρα, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης. Η συγκεκριμένη επίσκεψη θα είναι ολιγοήμερη (3- 4 ημέρες) και οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ατζέντα και στο χρονοδιάγραμμα των επαφών, καθώς και στην πορεία υλοποίησης ορισμένων από τα πλέον σημαντικά προαπαιτούμενα. Τα κομβικά θέματα των διαπραγματεύσεων που θα κορυφωθούν μετά το Πάσχα.
  • Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) ρεύματος, με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
  • Στην Αθήνα καταφθάνουν τη Δευτέρα στις 26 Φεβρουαρίου οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την τέταρτη αξιολόγηση.

Αθλητισμός

  • Τελευταίοι από όλους αποχώρησαν και οι διαιτητές από το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα που συνέταξαν, για το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν διεξήχθη. Ο κ. Αρετόπουλος και οι βοηθοί του, αποχώρησαν με το βαν που είχε διατεθεί για την μετακίνηση τους, χωρίς ωστόσο να κάνουν την παραμικρή δήλωση.
  • Εντυπωσιακή η Μίλαν πέρασε από τη Ρώμη με 2-0 επί της Ρόμα, ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και συμπλήρωσε δύο μήνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Η Λάτσιο πέρασε εύκολα από την έδρα της Σασουόλο (3-0), ενώ σε τροχιά Ευρώπης παραμένει η Σαμπντόρια, που νίκησε 2-1 στη Γένοβα την Ουντινέζε, ενώ η Βερόνα αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στη Serie A, επικρατώντας 2-1 της Τορίνο χάρη σε δύο γκολ του Βαλότι. Ανάσα για τη ΣΠΑΛ, η οποία νίκησε μέσα στην έδρα της Κροτόνε με 3-2 και συνεχίζει τη μάχη για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό. Αναβλήθηκε λόγω χιονιού ο αγώνας Γιουβέντους - Αταλάντα.
  • Σε περίπατο μετέτρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης το δύσκολο ματς στη Σεβίλη. Οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» με το επιβλητικό 2-5 (το σκορ ήταν 0-5 στο 85΄), με τρία γκολ του Αντουάν Γκριζμάν και από ένα των Ντιέγκο Κόστα, Κόκε. Με γκολ του Ενές Ουνάλ στο 3ο λεπτό και ήρωα τον Σέρχιο Ασένχο, η Βιγιαρεάλ νίκησε με 1-0 τη Χετάφε και συνεχίζει να διεκδικεί μια θέση στο επόμενο Europa League. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο είχε ανατρέψει την κατάσταση και επικράτησε 2-1 της ουραγού Μάλαγα.
  • Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς έκανε τις πρώτες δηλώσεις από πλευράς Ερυθρολεύκων, αναφερόμενος στη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και στον τραυματισμό του προπονητή της ομάδας, Όσκαρ Γκαρθία. Διαβάστε τι είπε...
  • Αποχώρησαν λίγο μετά τις 23:00 αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στην συνέχεια η αντίστοιχη του Ολυμπιακού, από ένα ντέρμπι που ποτέ δεν ξεκίνησε. Στο γήπεδο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη για την προστασία των δυο ομάδων και των άλλων παραγόντων του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου