Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός κυβέρνησης Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή τους

Two for the price of one

Μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού παραιτήθηκε και ο σύζυγός της υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Εκτός κυβέρνησης Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή τους
Λίγες ώρες μετά από την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε τη δική του παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η, μέχρι χθες, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

To γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του για την παραίτηση παπαδημητρίου αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του». 


Δ. Καμμένος για παραίτηση Παπαδημητρίου: Η ευθύνη ήταν κοινή

Την ικανοποίησή του για την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, μετά την αποπομπή της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.
Ο Δ.Καμμένος έκανε λόγο για ενδεδειγμένη κίνηση.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ευθύνη βάραινε το ζευγάρι από κοινού και έπρεπε να παραιτηθεί ο κ. Παπαδημητρίου ώστε να διευκολύνει την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ άφησε, δε, την αιχμή ότι αν δεν γινόταν η αποκάλυψη, θα συνέχιζαν να εισπράττουν το επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 τον χρόνο.


Η αποπομπή Αντωνοπούλου

Την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου από την Κυβέρνηση αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας δεκτή την παραίτηση της Αναπληρωτού υπουργού Εργασίας για τον σάλο που προκλήθηκε από το επίδομα ενοικίου που λάμβανε για δύο χρόνια.
Με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας γνωστοποιήθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απομάκρυνε την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση.
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.
Μετά την αποπομπή Αντωνοπούλου, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Οι έντονες αντιδράσεις

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που φέρουν την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου να εισπράττει επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 ευρώ τον χρόνο, για το σπίτι της στο Κολωνάκι. Παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί, η υπουργός δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η κ. Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διαθέτουν μεγάλη περιουσία και θεωρούνται από τα πλουσιότερα ζευγάρια της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Πληροφορίες φέρουν το Μέγαρο Mαξίμου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την υπουργό. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,  όχι μόνο πήρε αποστάσεις από την επιλογή της αναπληρώτριας υπουργού αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με την κυρία Αντωνοπούλου της επισήμανε ότι δεν θεωρεί ορθό το ότι η υπουργός έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. 

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει σειρά ενεργειών που πήρε η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος αμοιβών βουλευτών και υπουργών.
Στο μεταξύ και ενώ συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει θέμα παραίτησης της κυρίας Αντωνοπούλου.
«Υπάρχει ζήτημα και είναι ζήτημα αρχής» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τόνισε ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».
Η υπόθεση αποτελεί πλήγμα για το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστερής κυβέρνησης, ενώ έχει προκαλέσει σάλο ειδικά επειδή η κ. Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διαθέτουν μεγάλη περιουσία.


Οι πιο πλούσιοι της κυβέρνησης

Ο υπουργός έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του. Το χαρτοφυλάκιο αυτό, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.
Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Επίσης, διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ..
Ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Καράογλου τονίζει σε ανακοίνωσή του πως η κ. Αντωνοπούλου μαζί με τον επίσης υπουργό σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου «αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής κυβέρνησης με ακίνητα στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο».
«Με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων υπουργών», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Καράογλου και επισημαίνει πως «τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου