Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας: Κανένας συμβιβασμός με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική


Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διαπλοκή και τη διαφθορά έστειλε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Novartis και τη στάση που έχουν κρατήσει οι βουλευτές της το τελευταίο διάστημα. 
«Ας είναι σαφές σε όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Η δική μας κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική» τόνισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Πάνω από όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον».
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για την κυβέρνηση όλα όσα γίνονται νόμιμα δεν είναι αυτομάτως και ηθικά. Αναφερόμενος στην υπόθεση με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η ΡάνιαΑντωνοπούλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για μερικές χιλιάδες ευρώ ενώ άλλοι για 23 δισ. «κάνουν τον Κινέζο».
«Ότι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν το Κινέζο για 23 δισ. γιατί τόσο κόστισε στο λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Ας είναι όμως. Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».
Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι «περνάμεοριστικά τη μεθόριο»: «Από την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εύρωστη διαδικασία προόδου».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ξανά «σε καθεστώς Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω».
Εκατοντάδες είχαν πλησιάσει το χώρο που μιλούσε ο κ. Τσίπρας και φώναζαν εναντίον του ενώ η αστυνομία για να τους αποτρέψει έκανε χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου