Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018





  • Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν από το απόγευμα της Τρίτης οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του Δήμου Σφακίων.
  • Η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ανανέωση της παράνομης τουρκικής Navtex θα συζητηθεί το πρωί της Τετάρτης στη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
  • Διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
  • Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα και κατά διαστήματα ισχυρές στα δυτικά, τη Θεσσαλία, την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανόν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
  • Δεν θα αποχωρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ από τη Βουλή κατά την σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και δεν θα νομιμοποιήσουν και τη διαδικασία με τις δέκα κάλπες που επέλεξε η κυβέρνηση.

Κόσμος

  • Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
  • Δεκαεννέα φρούτα και 33 λαχανικά έβαλε στο μικροσκόπιό της η γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Générations Futures και το πόρισμα των ερευνών της είναι εξόχως ανησυχητικό: σχεδόν στο 70% των φρούτων και στο 41% των λαχανικών ευρείας κατανάλωσης ανιχνεύθηκαν ίχνη εξαιρετικά βλαπτικών για την υγεία εντομοκτόνων.
  • Η 38χρονη Στόρμι Ντάνιελς απειλεί με αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον ένοικο του Λευκού Οίκου
  • Οι βορειοκορεάτες ακύρωσαν την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο περιθώριο των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν στη Νότια Κορέα.
  • Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι ερευνούν εάν αστυνομικοί διαδραμάτισαν οποιονδήποτε ρόλο στην εξαφάνιση τριών Ιταλών στη δυτική Πολιτεία Χαλίσκο.

Οικονομία

  • Έφτασε η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των ακινήτων. Πλέον δεν θα διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία, αλλά μόνο ηλεκτρονικά με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για χρέη προς την εφορία και τα Ταμεία από την 1η Μαΐου.
  • Φορολογική δήλωση ξεχωριστή από τους γονείς τους θα πρέπει να υποβάλουν φέτος οι νέοι και οι νέες που έκλεισαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2017, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Τη δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με… το μήνα, δίνει πλέον η Επιχείρηση σε όσους εγγραφούν στην υπηρεσία «ebill», δηλαδή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Οσοι κάνουν χρήση της εφαρμογής θα μπορούν, πέραν της ενημέρωσης με ηλεκτρονικό τρόπο του ποσού που πρέπει να πληρώσουν, να έχουν πλέον και μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Την ευκαιρία να εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων όλες τις βεβαιωμένες οφειλές (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έχουν οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
  • Με πτωτικές τάσεις έκλεισε την Τρίτη το χρηματιστήριο της Wall Street.

Αθλητισμός

  • Επίθεση από δύο άγνωστα άτομα που κρατούσαν μαχαίρι, δέχθηκε ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Αμρ Ουάρντα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Σμύρνης, στην Καισαριανή.
  • Ξεφουσκώνει το μπαλόνι της εξυγίανσης, και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από όσα θα φαντάζονταν κανείς. Πολλά πλέον τα ανοιχτά μέτωπα και κυρίως μεγάλη η απόσταση εκείνων που «ηγήθηκαν» από τους υπόλοιπους. Άλλα έλεγαν ως το καλοκαίρι και μέχρι την ώρα της διεξαγωγής των εκλογών για την ομοσπονδία, άλλα κάνουν τώρα που ήρθε η ώρα των αποδείξεων. Η ιστορία της κατάργησης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έρχεται να προστεθεί στο… κουτί με τα θαύματα της νέας εποχής.
  • Ο Λιονέλ Μέσι ήταν... άφαντος για 75 λεπτά στο Στάμφορντ Μπριτζ, αλλά ένα λάθος της Τσέλσι ήταν αρκετό για να του δώσει την ευκαιρία και να ισοφαρίσει σε 1-1 τους Άγγλους που προηγήθηκαν με τον Γουίλιαν, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα, εν όψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου. Περίπατος της Μπάγερν στο Μόναχο επί της Μπεσίκτας με 5-0, με τον επαναληπτικό της Τουρκίας να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία.
  • Παρατείνεται η επιστροφή του Γκιγέρμο Μολίνς στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός επιθετικός των «πρασίνων» ταξίδεψε στο Βέλγιο προκειμένου να επισκεφθεί τον προσωπικό του γιατρό και να πάρει νέα θεραπεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς-προσαγωγούς του. Ο έμπειρος στράικερ έχει αποφασίσει να μην μπει στο χειρουργείο πριν το τέλος της περιόδου, αλλά να ακολουθήσει ειδική θεραπεία (με ενέσεις) έως ότου τελειώσει το πρωτάθλημα.
  • Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε την Πέμπτη (16:00) σε απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (20ή αγωνιστική). Η κλήση για τον «Δικέφαλο» ήρθε σε συνέχεια της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαΐνης. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη στις 17:00 θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού στην τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που του επιβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου