Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2018

  • Η «Nεοϋορκέζα». Ετσι προσφωνούσαν την Ράνια Αντωνοπούλου οι συνάδελφοί της στην κυβέρνηση αλλά και πολλοί Συριζαίοι οι οποίοι είδαν ξαφνικά μια άγνωστη στην πολιτική σκηνή γυναίκα να παίρνει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας το 2015. 
  • Την ανησυχία του για τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των ναυτικών της δυνάμεων για την παρενόχληση της Κύπρου στην εξερεύνηση των κοιτασμάτων της, εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
  • «Οι έρευνες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας για την υπόθεση Novartis, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 
  • «Όταν μιλάμε για Δημοκρατία, η Δημοκρατία είναι για όλους και όχι για κάποιους μόνο», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την επιστολή για την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
  • Κατέληξε στην κλινική όπου είχε μεταφερθεί ο νεαρός που πυροβολήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Φωκίωνος Νέγρη 15, στην Κυψέλη.
  • Στην τελική ευθεία εισέρχεται το Κίνημα Αλλαγής για το ιδρυτικό της συνέδριο και το ενδιαφέρον είναι ήδη σημαντικό. Όπως ανακοίνωσαν πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Αντώνης Βγόντζας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, συντονιστής του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, οι εκλογές των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου.

Κόσμος

  • Στις 24 Απριλίου ο πρόεδρος Τραμπ θα υποδεχθεί τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατήγγειλε την απόφαση του λαϊκού συσσιτίου στη βιομηχανική λεκάνη του Ρουρ να προσφέρει στο εξής φαγητό μόνο σε Γερμανούς, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη χώρα και οδήγησε κάποιους να βανδαλίσουν τον χώρο γράφοντας χαρακτηρίζοντας τους «Ναζί».
  • «Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δυτικά Βαλκάνια αποτελεί ευκαιρία την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούν οι χώρες τη περιοχής» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνομιλήσουν με την Πιονγκγιάνγκ, όμως μονάχα «υπό τις κατάλληλες συνθήκες».
  • Με συντριπτική πλειοψηφία το έκτακτο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο ενέκρινε τη συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες. Η καγκελάριος ανακοινώνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ΕΕ.

Οικονομία

  • Τέλη Μαρτίου και πριν από το Πάσχα, θα δοθεί η α' δόση του επιδόματος παιδιού, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης του 2017 και τα περσινά Α21, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στ.Πλιάκης. Ποιοι το δικαιούνται, τα κριτήρια, ποιοι είναι οι ωφελημένοι. Πίνακες και αναλυτικά παραδείγματα.
  • Η επέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ, καθώς και οι 120 δόσεις για χρέη άνω των 50.000 ευρώ, τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς.
  • Για τον ΣΕΒ το θέμα της καθαρής εξόδου δεν είναι θεμελιώδους σημασίας, τονίζει ο Σύνδεσμος σε παρέμβαση του για το ζήτημα που δημιουργεί νέες τριβές μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ. «Αυτό που προέχει για την οριστική και πετυχημένη έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια είναι να μην ατονήσουν επ' ουδενί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και η δημοσιονομική πειθαρχία, καθώς επίσης να εφαρμοσθεί φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική, που θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις».
  • Στα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γ.Σταθάκης εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε το με τους εκπροσώπους των δανειστών.
  • Στόχος είναι έως την Πέμπτη να εντοπισθεί σε ποια από τα 88 προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως για να επιλυθούν, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών. Την Τρίτη, οι συζητήσεις θα γίνουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στόχος κυβέρνησης και δανειστών είναι η τέταρτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έως το Μάιο, ώστε τον Ιούνιο να κλείσουν «όλα τα κομμάτια του παζλ».

Αθλητισμός

  • Η Ευρώπη και το Europa League τελείωσε για τη Νάπολι, που έστρεψε αμέσως την προσοχή της στο καμπιονάτο, όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους. Οι «ατζούρι» του Σάρι άλωσαν τη «Sardegna Arena» συντρίβοντας την Κάλιαρι με 5-0 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στους γηπεδούχους.
  • Επέστρεψε στις... κακές συνήθειες η Ντόρτμουντ, που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στην Άουγκσμπουργκ, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 24ης ημέρας στην Μπουντεσλίγκα.
  • Μοναδική ευκαιρία «πέταξε» η ΑΕΚ στο Περιστέρι, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο για την 23η αγωνιστική της Super League. Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αραούχο στο 68' έκανε το 1-0 (η φάση ξεκίνησε από οφ σάιντ του Λιβάγια) και στο 80' ο Ουάρντα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
  • Για άλλες... πολιτείες αναχωρούν οι Γιανίκ Καράσκο και Νικολάς Γκαϊτάν, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την πώλησή τους στην κινεζική Νταλιάν Γιφάνγκ.
  • Με τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, το βράδυ της 4ης Μαρτίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από σήμερα (26/02) και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου