Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2018

  • Σεισμός 4,8 βαθμών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης δυτικά της Ζακύνθου.
  • Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis και όσο εξελίσσεται, το κλίμα γίνεται εκρηκτικό. Οι κατηγορίες για «συκοφαντίες» και «ανυπόστατα ψεύδη» ήταν ο κοινός παρανομαστής στις ομιλίες των εννέα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία και μίλησαν στην Ολομέλεια· υπόμνημα έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Συνεχής ενημέρωση.
  • Με εντολή της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ εργάτες άρχισαν, από την Τρίτη, να «αποκαθηλώνουν» τις πινακίδες «Αλέξανδρος ο Μέγας» στη λεωφόρο των Σκοπίων.
  • Άκυρο θα ψηφίσουν η ΔΗ.ΣΥ και το Ποτάμι στην επικείμενη ψηφοφορία, καθώς επέλεξαν να ρίξουν στις κάλπες δικό τους κείμενο.
  • «Να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών», των Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών συνέβαλαν να προληφθεί η κατάρριψη ενός «αυστραλιανού αεροσκάφους» από το Ισλαμικό Κράτος το 2017, στο πλαίσιο μιας ευρείας, διεθνούς ανταλλαγής πληροφοριών.
  • Στις υπόγειες σχέσεις της μαφίας με την πολιτική, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, κατά την παρουσίαση της έκθεσης της επιτροπής του ιταλικού κοινοβουλίου κατά της μαφίας.
  • Παιδιά υποχρεώθηκαν να πολεμήσουν σε τουλάχιστον 18 συρράξεις από το 2016, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ως «ανθρώπινες βόμβες», παρά την απαγόρευση της χρήσης παιδιών στον πόλεμο, κατέδειξε την Τρίτη η έρευνα μιας βρετανικής ΜΚΟ.
  • Η Ρωσία μπορεί να μείνει πίσω απ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο, από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης, εάν στην χώρα δεν αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου παρά τον Ρώσο πρόεδρο και πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν.
  • Οι νέοι του Πάρκλαντ κατέκλυσαν σήμερα κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντας Ταλαχάσι, σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειό τους την περασμένη εβδομάδα.

Οικονομία

  • Σε αναβάθμιση – έκπληξη του ελληνικού αξιόχρεου κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2» προχώρησε ο οίκος Moody's διατηρώντας θετικό outlook.
  • Στους λόγους για τους οποίους δεν είναι «οπαδός μιας πιστοληπτικής γραμμής» για την Ελλάδα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, στις κατά καιρούς «διαφωνίες» του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και στο γιατί θεωρεί θετική μεν, πλην όμως όχι και αναγκαία για την έξοδο της χώρας στις αγορές την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
  • Απειλή για την ομαλή λειτουργία των αγορών των τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομείων, αποτελεί η νέα κρίση «κορυφής» που έχει ξεσπάσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
  • Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) στην εταιρεία ειδικού σκοπού "South Europe Gateway Thessaloniki", που συγκρότησε η κοινοπραξία "Deutsche Invest Equity Partners GmbH", "Belterra Investments Ltd" και "Terminal Link SAS".
  • Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, εκτός από μία παράγραφο που αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Αθλητισμός

  • Ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Σεβίλης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. Ο ισπανός γκολκίπερ με τις αποκρούσεις του κράτησε το 0-0 για τους Άγγλους μέσα στην πατρίδα του, δίνοντας ταυτόχρονο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, εν όψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ. Στο Ντόνετσκ, η Σαχτάρ με ανατροπή έφτασε στο 2-1 επί της Ρόμα, η οποία προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και έτσι όλα μοιάζουν ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς στη Ρώμη.
  • Το γκολ του Ρώσου διεθνούς επιθετικού Άλαν Τζαγκόεφ, έμελλε να κρίνει τη ρεβάνς των «32» του Europa League, ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ρώσοι με το 1-0 έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης με τους Σέρβους στο Βελιγράδι.
  • Παρόντος του Στάθη Ταυλαρίδη εκδικάστηκε την Τετάρτη (21/2) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του ποδοσφαιριστή κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ζήτησαν κι άλλη αναβολή, ισχυριζόμενοι ότι περιμένουν κάποια χρήματα, όμως ο δικαστής δεν την έδωσε και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει διορία μιας εβδομάδας για να τακτοποιήσει την οφειλή του, κι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να βιαστούν, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν αφαίρεση βαθμών.
  • Την πίστη του προς τους παίκτες του εξέφρασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (20:00) με την Ντιναμό στο Κίεβο της Ουκρανίας, στη ρεβάνς του 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League. 
  • Χωρίς τον Κώστα Φορτούνη και τον Οτζίτζα Οφόε πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Ολυμπιακού την Τετάρτη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Βέλγος δεν γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα περισσότερο για λόγους αποφόρτισης. Η εκτίμηση είναι πως και οι δύο θα προλάβουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου