Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018

  • Στο Δ΄Τμήμα του ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και Δικηγορικών Συλλόγων, που στρεφόντουσαν για διαφορετικούς λόγους, κατά της απόφασης της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με την οποία ορίστηκε ότι στους μετανάστες που ζητούν διεθνή προστασία στη Χίο, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Κω και Λέρο μετά την 20η Μαρτίου 2016, θα επιβάλλονται περιορισμοί κυκλοφορίας.
  • Στα θέματα του φυσικού αερίου και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αναφέρθηκε ο «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους κατά τη σημερινή συζήτηση στη «Βουλή» της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».
  • «Εκείνο που πρέπει να αντιληφθούν και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας είναι ότι η Τουρκία προωθεί μόνο τα δικά της συμφέροντα και η τουρκοκυπριακή κοινότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας σε βάρος των δικών της» τονίζει η πρώην ΥΠΕΞ και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, Ε.Μαρκουλλή. Η μόνη έγνοια του Ερντογάν είναι οι εκλογές, οι οποίες ίσως επισπευσθούν, λέει και προσθέτει ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία, δεν είναι προσηλωμένη στο ζήτημα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και αυτό βολεύει την Τουρκία.
  • Βεβιασμένη και αναγκαστική κίνηση είναι πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης για τον Πρωθυπουργό. Εχοντας καθυστερήσει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία τους προηγούμενους μήνες, πλέον σύρεται από τις εξελίξεις, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου. Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως, η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως θα είναι μία υπόθεση πολύ πιο σύνθετη απ’ ό,τι αρχικώς φαινόταν.
  • Συγκέντρωση από περίπου 5.000 διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Κόσμος

  • Μήνυμα στην Αγκυρα πως πρέπει να προβεί σε άμεση αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στο Αφρίν προκειμένου να συμμορφωθεί με το πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ που καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν σε παύση των εχθροπραξιών εντός του συριακού εδάφους, έστειλε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
  • Φάκελος που περιείχε «άγνωστη ουσία» ανοίχθηκε την Τρίτη σε στρατιωτική βάση στο Αρλιγκτον της Βιρτζίνια με συνέπεια 11 άνθρωποι να ασθενήσουν, κατά συγκλίνουσες πηγές.
  • Η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει την κυβέρνηση της Συρίας με υλικά που είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστούν χημικά όπλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, που επικαλείται έγγραφο ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
  • Όπως αναφέρουν αμερικανοί αξιωματούχοι, ο Τζάρεντ Κούσνερ αποκλείστηκε από το κυβερνητικό briefing, προκειμένου να μην έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.
  • Η Νορβηγία θα απαγορεύσει τα ημιαυτόματα όπλα αρχής γενομένης από το 2021, δέκα χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση που διέπραξε το 2011 ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στη νήσο Ουτόγια με 69 νεκρούς, όπως γνωστοποίησε Νορβηγός βουλευτής.

Οικονομία

  • Η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας σημειώνει πως οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ακόμα και αν το δάνειό τους περάσει σε fund.
  • Τα εργασιακά, τα επιδόματα και η Δημόσια Διοίκηση θα τεθούν επί τάπητος στις συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των θεσμών την Τετάρτη.
  • Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια παρά τη στήριξη στην οικονομία από τις μειώσεις φόρων και τις κρατικές δαπάνες, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στα μέλη του Κογκρέσου. Οι αξιωματούχοι της Fed αναμένουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος και ο Πάουελ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας, δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι χρειάζεται να επιταχυνθεί ο ρυθμός αύξησης τους.
  • Με οριακή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ, του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της Τιτάν. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 837,77 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09%.
  • Ολοκληρώθηκε η δεύτερη λοταρία αποδείξεων για το 2018 με βάση τις δαπάνες των φορολογουμένων μέσω καρτών τον Ιανουάριο. Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μπορείτε να δείτε αν ανήκετε στους 1000 τυχερούς που κερδίζουν από 1000 ευρώ. Αν δεν είστε ανυπόμονοι μπορείτε να περιμένετε εάν θα έρθει το πολυπόθητο μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό σας στο taxisnet.

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έδειχνε το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μιας και είχε 4 συνεχόμενες νίκες, όμως η Εσπανιόλ έβαλε φρένο στο σερί της "βασίλισσας". Η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε με 1-0 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής της la Liga και προσγείωσε τους παίκτες του Ζιντάν. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μορένο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
  • Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Κλόκας στο studio του sansimera.gr σχολιάζουν την αγωνιστική δραστηριότητα του τριημέρου στη Superleague και αναδεικνύουν τα γεγονότα που καθόρισαν τα αποτελέσματα, αλλά και όλα όσα οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα.
  • O Ολυμπιακός είχε δηλώσει κανονικά τον προπονητή του και οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, πολύ απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Στάθη Ταυλαρίδη και έτσι θα γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών με την οποία κινδύνευαν.
  • Στην διάθεση του Αθλητικού εισαγγελέα βρίσκεται η καταγγελία του Ολυμπιακού για όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. Η πειραϊκή ΠΑΕ την απέστειλε, συνοδευόμενη από οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο φαίνεται η στιγμή, κατά την οποία ο Όσκαρ Γκαρθία δέχεται στο πρόσωπο το ρολό της ταμειακής μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου