Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Νέος επικεφαλής Fed: Η ταραχή στις αγορές δεν θα αποτρέψει νέες αυξήσεις στα επιτόκια
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018

O κ. Jerome Powell. (AP Photo/Carolyn Kaster, File)Twee
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο νέος επικεφαλής της Fed, κ. Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powell), κατά την πρώτη ομιλία του, από την τοποθέτησή του στη θέση αυτή, επεσήμανε στο Κογκρέσο πως η ταραχή στις αγορές δεν θα αποτρέψει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από το να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα βασικά της επιτόκια, καθώς η προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας παραμένει ισχυρή.
Εκανε μάλιστα λόγο για «λαμπρές» προβλέψεις ως προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, που θα επιτρέψουν στη Fed να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της κλιμάκωσης των επιτοκίων της σταδιακά. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αυξήσει ήδη τρεις φορές πέρυσι τα επιτόκια και αναμένεται να πράξει αντίστοιχα το 2018.
Στις δηλώσεις του, οι οποίες είχαν γραφεί από πριν, ο κ. Πάουελ εξήρε το έργο της προκατόχου του, Janet Yellen, ως προς τη σημαντική της προσφορά κατά την 4ετία που διετέλεσε επικεφαλής της Fed, η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Επεσήμανε πως συνεργάστηκαν για να διασφαλιστεί «μία ομαλή μετάβαση ηγεσίας και να υπάρχει συνέχεια στη νομισματική πολιτική».
Ακόμη, ο κ. Πάουελ, είπε: «Η FOMC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed) θα συνεχίσει να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ του να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας και του να φέρει…τον πληθωρισμό κοντά στο 2% σε βιώσιμη βάση».
«Κάποιες από τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η αμερικανική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια μετατράπηκαν σε ούριους ανέμους», πρόσθεσε, σημειώνοντας τις πρόσφατες αλλαγές της δημοσιονομικής πολιτικής και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Ωστόσο, «ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον μακροπρόθεσμο στόχο μας του 2%. Κατά την άποψη (της FOMC), οι περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις στα επιτόκια θα προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη και των δύο στόχων μας».
Η Fed αναμένεται να εγκρίνει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της για το 2018 στην επόμενη συνεδρίασή της τον Μάρτιο, όταν θα ανακοινώσει επίσης τις νέες οικονομικές της προβλέψεις και ο κ. Πάουελ θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: ΑΡ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Eθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου