Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2018

  • Δεκαεπτά Τούρκοι πέρασαν με φουσκωτό στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, καθώς όπως σημειώνουν διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.
  • Το υπουργείο Παιδείας σχολίασε τις κινητοποιήσεις ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς, σημειώνοντας πως δεν συρρικνώνονται και πως δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών.
  • Με αρκετή ταλαιπωρία «πλήρωσαν» την απόδρασή τους οι εκδρομείς του τριημέρου, οι οποίοι επέστρεψαν στο κλεινόν άστυ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σε ορισμένα σημεία του εθνικού δικτύου σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων.
  • Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.
  • Σε 42 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν τη Δευτέρα τέσσερα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη (CN-235) και τέσσερα F-16 συνεχίζοντας έτσι την προκλητική δραστηριότητα.

Κόσμος

  • Ο στρατός του Λιβάνου θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυνητική «ισραηλινή επίθεση» όποιο κι αν είναι το κόστος, διεμήνυσε ο επικεφαλής του τη Δευτέρα.
  • Η νέα κλιμάκωση των επιθέσεων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και συμμάχων τους στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 94 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 325 μέσα σε 24 ώρες, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Ενώπιον δικαστηρίου βρέθηκε ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος σκότωσε 17 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ σε σχολείο της Φλόριντα, στο πλαίσιο μιας προπαρασκευαστικής ακροαματικής διαδικασίας.
  • Τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφρίν της Συρίας ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη αντίσταση των συριακών δυνάμεων θα δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα.
  • Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι θα έπρεπε ο ίδιος, όπως και οι πλουσιότεροι φορολογούμενοι στις ΗΠΑ, να καταβάλουν περισσότερους φόρους, χαρακτηρίζοντας τη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «οπισθοδρομική».

Οικονομία

  • Πλειστηριασμοί και Ελληνικό «παγώνουν» την εκταμίευση της δόσης έως τα μέσα Μαρτίου, είναι το συμπέρασμα από το Eurogroup, που πάντως χαρακτηρίστηκε από εγκωμιαστικά σχόλια για την πρόοδο της Αθήνας. Μάλιστα η κυβέρνηση δέχθηκε συγχαρητήρια, γιατί επιτέλους επιδεικνύει «ισχυρή κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων. Στα θετικά και η επιβεβαίωση ότι οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος έχουν ξεκινήσει. Στις 26/2 ξεκινά επισήμως η δ' αξιολόγηση, με στόχο όλα να έχουν κλείσει έως 21 Ιουνίου.
  • Για «εξαιρετικά νέα» από την Ελλάδα, μίλησε ο Μ.Σεντένο, μετά το Eurogroup. Επιβεβαιώνοντας ότι μένουν μόνο δύο προαπαιτούμενα, η ολοκλήρωση των οποίων δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, είπε ότι η μπάλα για την εκταμίευση της δόσης βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των δανειστών. Η Αθήνα έχει καταβάλει «τεράστιες προσπάθειες», επιδεικνύοντας «ισχυρή κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι η τεχνική δουλειά για την ελάφρυνση του χρέους έχει ξεκινήσει.
  • Οι πλειστηριαμοί έγιναν η αιτία για να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ του Ευ.Τσακαλώτου και του Μ.Ντράγκι της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Οι γενικόλογες υποδείξεις Ντράγκι για το ζήτημα εκνεύρισαν τον Τσακαλώτο που αντέδρασε έντονα. Δεύτερη πηγή αναφέρει ότι αιτία για «καυγά» αποτέλεσε και το σχόλιο Ντράγκι για τα ομόλογα. Πάντως ο Σεντένο απέρριψε τα περί έντασης μεταξύ των δύο ανδρών προσθέτοντας ότι «κάποιες φορές στο Eurogroup γίνονται ζωντανές συζητήσεις».
  • Tο Eurogrοup συμφώνησε τη Δευτέρα να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
  • Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πως δεν θα προτείνει τον Φίλιπ Λέιν για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Ισπανό Λουίς ντε Γκίντος να είναι ο μόνος υποψήφιος.

Αθλητισμός

  • Την έκπληξη, όχι απλά στο θεσμό του Κυπέλλου, αλλά της χρονιάς στο αγγλικό πρωτάθλημα πέτυχε η Γουίγκαν, η οποία απέκλεισε από το Κύπελλο τη Μάντσεστερ Σίτι.
  • Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 0-1 της Λάρισας στο ΑΕΛ FC Arena, με σκόρερ τον Λουντ.
  • Η Emirates θα δώσει περίπου 230 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει να διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας του Λονδίνου.
  • Την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμα και τώρα να πάρει το πρωτάθλημα εφόσον «γίνουν τα παιχνίδια όπως πρέπει» έκανε ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά το τέλος του αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τον Πανιώνιο.
  • Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου (1-0), είδε όμως έναν ακόμη διαιτητή φέτος να δοκιμάζει την… υπομονή του και τους κανονισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου