Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός - Ποιοι υπουργοί βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018Την Πέμπτη πιθανότατα η ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Προ των πυλών ο ανασχηματισμός  - Ποιοι υπουργοί βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση
Σε διαδικασία  «αναδόμησης» της κυβέρνησής του έχει ήδη εισέλθει ο Αλέξης Τσίπρας μετά και την καρατόμηση της Ουρανίας (Ράνιας) Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και την παραίτηση τα ξημερώματα της Τρίτης του συζύγου της υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο «Βήμα» ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Πέμπτη και η ορκομωσία ( ή διαβεβαίωση) των νέων υπουργών πιθανόν να γίνει την ίδια ημέρα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.


Αν και οι προθέσεις του Πρωθυπουργού δεν έχουν γίνει ούτε στους συνεργάτες του γνωστές, θεωρείται βέβαιον ότι ο ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος σε έκταση, θα διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος, θα συμπληρωθούν τα κενά που δημιούργησαν οι παραιτήσεις ( ή καρατομήσεις των Ζουράρη, Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου)  και θα προωθηθούν νέα πρόσωπα, πιθανότατα και εξωκοινοβουλευτικά.

Συγκεκριμένα μετά την επιστροφή του από την Τρίπολη (Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συμβούλιο) ο κ. Τσίπρας θα πάρει χαρτί και μολύβι για να τοποθετήσει τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το Υπουργικό Συμβούλιο. Φαίνεται πως τρίζει η καρέκλα του Παν. Κουρουμπλή (ρύπανση στον Σαρωνικό, Novartis), της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου (Πολιτισμού), του Γιάννη Μουζάλα, του Γ. Κατρούγκαλου και των  Ι. Αμανατίδη(υφυπουργός Εξωτερικών), Παν. Σκουρλέτη (Εσωτερικών), πιθανότητα του Κ. Γαβρόγλου (Παιδείας) και ίσως ακόμα δύο ή τριών υφυπουργών

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν: το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος- Χουλιαράκης) οι υπουργοί Εξωτερικών (λόγω του Σκοπιανού, Αλβανικού, ελληνοτουρκικών και Κυπριακού), Αμυνας (λόγω συγκυβέρνησης) Υγείας, Μεταφορών και πιθανότατα Δικαιοσύνης. Αναβάθμιση αναμένεται να έχει ο κ. Χαρίτσης ο οποίος πιθανότατα θα καταλάβει τη θέση του κ. Παπαδημητρίου.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις ώστε ο μίνι ανασχηματισμός να μην δημιουργήσει περισσότερα  εσωκομματικά προβλήματα απ' άυτά που καλείται να λύσει με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η τέταρτη αξιολόγηση, βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου