Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Σκηνικό πολέμου στην Κύπρο: Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το γεωτρύπανο

Προκλήσεις χωρίς τέλος

Σκηνικό πολέμου στην Κύπρο: Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το γεωτρύπανο
Το Saipem που γλίτωσε από τα... τουρκικά νταηλίκια (φωτό από phillnews)
Σκηνικό πολέμου επιχειρεί να στήσει η Τουρκία, μετά τα Ιμια και στην κυπριακή ΑΟΖ. Επειτα από τον αποκλεισμό της ΑΟΖ με συνεχείς Navtex και την παρεμπόδιση της ιταλικής ENI να προχωρήσει σε προγραμματισμένες γεωτρήσεις, σήμερα το πρωί η ένταση κλιμακώθηκε. 

Το πλοίο της εταιρείας ΕΝΙ, επιχείρησε να φτάσει στην περιοχή των γεωτρήσεων, ωστόσο ανακόπηκε από τουρκικό 
πλοίο, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε με χρήση βίας. Η τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να συγκρουστεί με το Saipem και χάρη στον ελιγμό του Ιταλού καπετάνιου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 

Το Saipem αποχώρησε από την περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου καθώς και τις Αρχές της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, το SAIPEM 12000 παρεμποδίστηκε από πέντε τουρκικά πλοία, ένα εκ των οποίων απείλησε με χρήση βίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης - ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, με τον Κϋπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, επιβεβαιίωσε ότι το γεωτρύπανο επιχείρησε να φτάσει στον στόχο της γεώτρησης, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στόχος των επαφών του ΠτΔ στο άτυπο Συμβούλιο αρχηγών κρατών στις Βρυξέλλες, είναι να υπάρξει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή αντίδραση για την τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια στιγμή σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από συνεννόηση της ιταλικής εταιρείας ENI με τον καπετάνιο του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, o καπετάνιος επιχείρησε για άλλη μια φορά να κατευθυνθεί προς τον στόχο Σουπιά, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει η γεώτρηση της εταιρείας.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας προς το τεμάχιο 3 και τον στόχο Σουπιά παρεμποδίστηκε από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και μετά από την απειλή χρήσης βίας που χρησιμοποίησαν (οι Τούρκοι), αλλά και την απειλή για σύγκρουση με το γεωτρύπανο, παρά τις θαρραλέες και αξιέπαινες προσπάθειες του καπετάνιου δυστυχώς το γεωτρύπανο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στη Λεμεσό το γεωτρύπανο

Σημειώνεται ότι όπως γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, το πλοίο γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ «SAIPEM 12000» κατευθύνεται στο λιμάνι της Λεμεσού μετά το επεισόδιο. 

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι Λεμεσού για 2-4 μέρες και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μαρόκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου