Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018

  • Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Η συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής αποτελούσε το μοναδικό θεσμικό βήμα που μπορούσε να γίνει από τη μεριά του κοινοβουλίου, ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως σκιά, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Παράλληλα, απέκρουσε τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης περί θεσμικών ατοπημάτων, ενώ απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών. Αναφορικά με το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε πως δεν υπάρχει πίεση στην ελληνική πλευρά, ενώ για τις τουρκικές προκλήσεις θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  • Την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έπειτα από συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
  • Απάντηση σε όσους τη στοχοποιούν, στη σκιά και της επίθεσης με γκαζάκια έξω από την επιχείρησή της στου Ψυρρή στις 12 Φεβρουαρίου, έδωσε η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
  • Την ικανοποίησή του για την έγκριση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό εξέφρασε ο δήμαρχος της περιοχής, σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή θα κάνει όσα χρειάζονται, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση της επένδυσης.

Κόσμος

  • Η διπλωματία των ΗΠΑ υποστήριξε την Πέμπτη ότι η Ρωσία έχει «ιδιαίτερη ευθύνη» για τους βομβαρδισμούς που διεξάγονται από το συριακό καθεστώς στον ελεγχόμενο από τους αντάρτες θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στους οποίους, κατά τις πληροφορίες Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, έχουν χάσει τη ζωή τους 400 και πλέον άμαχοι μέσα σε πέντε ημέρες, από την Κυριακή.
  • Η Σλοβακία δεν πρόκειται να επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, γνωστοποίησε ο σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, υποκύπτοντας τελικά στις πιέσεις του ήσσονος κυβερνητικού του εταίρου και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
  • Οπλισμένος βοηθός σερίφη βρισκόταν στον χώρο του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας κατά τη διάρκεια του μακελειού της 14ης Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές κι εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους, αλλά παρέμεινε έξω από το κτίριο και δεν πήγε να αντιμετωπίσει τον νεαρό που είχε ανοίξει πυρ.
  • Ένα απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα, όχι όμως σπάνια για τη Ρωσία, γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανού προγράμματος τηλεόρασης. Μέσα στο στούντιο, ο παρουσιαστής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου NTV Αντρέι Νόρκιν τσακώθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό αναλυτή Ντμίτρι Σουβόροφ κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής «Σημείο συνάντησης».
  • Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, από το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Οικονομία

  • Με μικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Wall Street.
  • «Οι μη φαρμακοποιοί θα χάσουν τα χρήματά τους εάν επενδύσουν σε φαρμακεία» προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το άνοιγμα του επαγγέλματός τους με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
  • Συνταγματικό κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με μία πολυσέλιδη – 111 σελίδες- γνωμοδότηση που εκδόθηκε υπό τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο ελληνικό.
  • «Τα στοιχεία διαψεύδουν όλα τα δημοσιεύματα περί αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών» υποστήριξε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης.
  • Κατά την περσινή χρονιά αναχώρησαν αεροπορικώς από τα 24 μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ και η χώρα που επωφελήθηκε ήταν κυρίως η Ελλάδα, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αθλητισμός

  • Ενας άνδρας της ομάδας ειδικής καταστολής της Αστυνομίας στη χώρα των Βάσκων πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων με Ρώσους χούλιγκανς.
  • Ζενίτ και Λάτσιο προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League, αφού κατόρθωσαν να ανατρέψουν και μάλιστα εμφατικά τις ήττες τους στους πρώτους αγώνες. Οι Ρώσοι είχαν φτάσει σε σκορ πρόκρισης επί της Σέλτικ από το πρώτο ημίχρονο (2-0), ενώ οι «λατσιάλι», με χατ-τρικ του Τσίρο Ιμόμπιλε, διέλυσαν τη Στεάουα στο «Ολίμπικο» με 5-1 υπερκαλύπτοντας την ήττα (0-1) στο Βουκουρέστι. Η Νάπολι είχε δύσκολο έργο μετά το 1-3 από τη Λειψία στο «Σαν Πάολο», παρόλα ταύτα πήγε να κάνει την ανατροπή της δεκαετίας, αλλά το 2-0 στη Γερμανία δεν ήταν αρκετό...
  • Στενοχωρημένος εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι ήταν άδικο το αποτέλεσμα και δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Κίεβο, επισήμανε δε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια.
  • H AEK έχασε τα... άχαστα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Η "Ενωση" στο παγωμένο Κίεβο έκλεισε την Ντιναμό στο μισό γήπεδο, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ. Το τελικό 0-0 σε συνδυασμό με το 1-1 της Αθήνας, έδωσε την πρόκριση στους Ουκρανούς στους "16" της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αποκλείστηκε χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα!
  • Επίθεση με πέτρες δέχτηκαν οπαδοί της ΑΕΚ στη διαδρομή προς το «Ολιμπίσκι». Το πούλμαν που τους μετέφερε δέχτηκε βροχή από πέτρες, έσπασαν τζάμια και δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και βρίσκονται κανονικά στην εξέδρα, ανάμεσα στους 350 που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου