Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018

  • Ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχοντας συνημμένο αναλυτικό κατάλογο όλων των τουρκικών παραβιάσεων από θαλάσσης και αέρος, κυκλοφόρησε σήμερα η επιστολη προς τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, του μόνιμου αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβη Κ.Κορνηλίου. Στην επιστολή καταγγέλονται οι παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
  • Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.
  • Την προσφώνηση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «δεν ήταν χρήσιμο να τον αποκαλέσει 'Μακεδόνα'».
  • Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε από την Λάρισα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως στη συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής «η κυβέρνηση υπέστη πανωλεθρία» και «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο χειρότερος Τσίπρας όλων των εποχών».
  • Τη σύσταση συμβουλίου «κορυφής» Ελλάδας - Κύπρου, εισηγήθηκε εμμέσως, πλην σαφώς, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Δεν είναι λογικό να υπάρχει ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας» και «να μην υπάρχει ανώτατο στρατηγικό συμβούλιο κορυφής», όπως το χαρακτήρισε, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κόσμος

  • Ο αριστερός πρώην δήμαρχος της Μπογοτά Γκουστάβο Πετρό καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου, όταν οι πολίτες της Κολομβίας θα κληθούν να επιλέξουν τον διάδοχο του Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατέδειξε δημοσκόπηση του Centro Nacional de Consultoría που μεταδόθηκε την Παρασκευή από τηλεοπτικό δίκτυο.
  • Νέες κατηγορίες εντός των ορίων της έρευνάς του για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 απάγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ σε βάρος του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.
  • Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επί του σχεδίου απόφασης που προβλέπει την επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Συρία για 30 ημέρες, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διεξαχθεί την Παρασκευή, αναβλήθηκε για το Σάββατο.
  • Η βρετανική αντίληψη για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit «βασίζεται σε ξεκάθαρη ψευδαίσθηση» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
  • Επιβατικό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε φράχτη ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον περίβολο της προεδρικής κατοικίας, ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του προέδρου και της οικογένειάς του. Η γυναίκα που οδηγούσε το όχημα συνελήφθη. Δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί και δεν τραυματίστηκε κανένας από το προσωπικό ασφαλείας.

Οικονομία

  • Καθώς περιορίζονται οι φόβοι για πολύ γρήγορη αύξηση των επιτοκίων φέτος, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με θετικό πρόσημο.
  • Για σημαντικές πιέσεις από πολλές πλευρές να υπάρξει νέα μορφή εποπτείας μετά τον Αύγουστο, μίλησε ο Στ.Πιτσιόρλας. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ό,τι για εμάς είναι στόχος (η έξοδος από τα μνημόνια) για τους δανειστές είναι φόβος» αναφέρθηκε στους ενδοιασμούς τους ότι η Ελλάδα με την επιστροφή στις αγορές μπορεί να επιστρέψει και στις καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι αν μέχρι το καλοκαίρι δεν πάρουμε κάποιες επώδυνες αποφάσεις «θα τα βρούμε όλα μπροστά μας». Αίσθηση προκαλεί και η τοποθέτησή του για την υπόθεση Novartis.
  • Αλλαγές στη φορολογία χαρτοσήμου αλλά και συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε μεγάλες πόλεις της χώρας προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών.
  • Για μείωση φόρων ύψους 3,5 δισ. τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση έχει άμεση σχέση και με κοινωνικούς και με αναπτυξιακούς λόγους.
  • «Λουκέτα» και πρόστιμα επέβαλαν οι Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ τις ημέρες της Αποκριάς κατά τους ελέγχους που διενήργησαν στην Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Αθλητισμός

  • Στα όρια τους έφτασαν οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αποφασίζοντας να ενημερώσουν την κοινή γνώμη -μέσω ανακοίνωσης τους- ότι «βιώνουμε συνεχώς την απογοήτευση και ένα αίσθημα κοροϊδίας και μη ειλικρινούς και έντιμης συμπεριφοράς». Προανήγγειλαν μάλιστα πιο δραστικά μέτρα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου έσπευσε στο Κορωπί για να διαβεβαιώσει ότι «θα πληρωθείτε 1η Μαρτίου»…
  • «Στα ίσια και μέσα στην έδρα τους»! Αυτό είναι το μότο του Όσκαρ Γκαρθία για το κυριακάτικο (25/2) ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα, όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο.
  • Στο 2007 επέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των εκπροσώπων του στα φετινά κύπελλα Ευρώπης. Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Ντιναμό Κιέβου επικύρωσε την κατάκτηση της 15ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της UEFA με 28.600 βαθμούς, που αποτελεί αρνητική επίδοση 11 ετών. Στην ίδια θέση είχε βρεθεί ξανά η χώρα μας τη σεζόν 2006/ 2007. Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο της Ελλάδας οφείλεται στην αγωνιστική χρεοκοπία των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη.
  • Ζευγάρι με... άρωμα Champions League έβγαλε η κληρωτίδα του Europa League, που έφερε αντιμέτωπες στους «16» τη Μίλαν με την Αρσεναλ.
  • Ενας άνδρας της ομάδας ειδικής καταστολής της Αστυνομίας στη χώρα των Βάσκων πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων με Ρώσους χούλιγκανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου