Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Βουλή για τη Novartis

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018

Πόλεμος μέχρις εσχάτων στη Βουλή για τη NovartisΣε κλίμα πρωτοφανούς πολιτικής σύγκρουσης θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή η συνεδρίαση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια από τις πιο θυελλώδεις συνεδριάσεις των τελευταίων ετών καθώς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (9 καθώς θα απουσιάζει ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος έχει στείλει υπόμνημα) αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληροί στις τοποθετήσεις τους. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Γεωργιάδης αναμένεται να ανεβάσουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με τις ομιλίες τους καθώς καλούνται να αποκρούσουν τις κατηγορίες που τους προσάπτονται περί χρηματισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κινηθεί με πιο νομικά επιχειρήματα καταγγέλλοντας το σύνολο της διαδικασίας και περιγράφοντας τις παρατυπίες που έχουν γίνει.
Ολοι θα μιλήσουν για πολιτική σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης αλλά θα ζητήσουν να βγουν όλα στο φως.
Αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να κινηθούν σε υψηλούς τόνους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, για «βρόμικο '89» καθώς και για ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
To κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα από την αποκάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πήραν και την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος αφού η δικογραφία πήγε στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι πέτυχαν να έχουν το ακαταδίωκτο, εκτός της ανωνυμίας τους.
Ακόμη περισσότερο φορτίζεται το κλίμα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» η οποία αναφέρεται σε ραντεβού που είχε το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Novartis Κ. Φρουζή ο οποίος όμως ως πρόεδρος του Συνδέσμου των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα μπορούσε να συναντά πολιτικά πρόσωπα.


Τι θα πει ο Αλ. Τσίπρας

Διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση "Novartis", σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιριών από προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Θα αναδείξει επιπλέον τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στη ΝΔ για τις κατηγορίες της περί "σκευωρίας", καθώς επίσης και για την διαρκή "επιχείρηση τρομοκράτησης" των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση. Επιπλέον αναμένεται να στηλιτεύσει τις «ευθείες παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, στην οποία κατά τα λοιπά ομνύει αλά καρτ η ΝΔ, όπως σχολιάζουν οι ίδιες .
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου