Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι πιο τρελές απομιμήσεις αλυσίδων fast food σε όλον τον κόσμο


Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018

Η Κίνα έχει μιμηθεί τα πάντα, από μεμονωμένα προϊόντα μέχρι παγκοσμίου φήμης brands, και το γρήγορο φαγητό σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να συναντήσετε εστιατόρια fast-food με ονόματα όπως «Mash Donald’s» ή «McDoner» με την ίδια ακριβώς γραμματοσειρά, λογότυπο και χρώματα όπως αυτό των McDonald’s. Δεν είναι οι μόνοι όμως «απατεώνες»: Εταιρείες που μοιάζουν με τα Burger King, Starbucks, 7-Eleven, KFC υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
Τα ονόματα μπορεί να είναι αστεία, ωστόσο μερικά από αυτά έλαβαν αυτά τα ονόματα λόγω πολιτικών ζητημάτων. Το Mash Donald, για παράδειγμα, άνοιξε με αυτό το όνομα επειδή τα αντιαμερικανικά αισθήματα της ιρανικής κυβέρνησης κατέστησαν αδύνατο το εγχείρημα της αλυσίδας να ανοίξει franchises της McDonald στη χώρα, σύμφωνα με τους New York Times. Το ίδιο ισχύει επίσης και για την Pizza Hat, το Burger House (Burger King) και άλλα εστιατόρια στο Ιράν.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο τρελές απομιμήσεις αλυσίδων fast food σε όλον τον κόσμο:

MICHAEL ALONE

Χώρα: Κίνα
Η Κίνα είναι «πρώτη» στις απομιμήσεις σε brands. Ανάμεσα σε αυτές και η Michael Alone, της οποίας το λογότυπο είναι απλά ένα ανάποδο λογότυπο των McDonald’s. Το εστιατόριο χρησιμοποιεί επίσης το κλασικό κόκκινο και κίτρινο χρώμα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας.

MASH DONALDS


Χώρα: Ινδία
Το Mash Donald’s στο Ιράν πουλάει τη δική του έκδοση των κλασικών γευμάτων McDonald’s, όπως το baguette burger και το big mac του που παρασκευάζεται με κρέας, τυρί και γαλοπούλα.

MCDONER


Χώρα: Καζακστάν
Το McDoner είναι μία ακόμα ξεκάθαρη παραλλαγή του εμπορικού σήματος των McDonald’s.

PIZZA HAT


Χώρα: Ιράν
Το Ιράν διαθέτει ένα εστιατόριο που ονομάζεται Pizza Hat, το οποίο σερβίρει πίτσα, φτερούγες κοτόπουλου και λαζάνια σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με αυτό της γνωστής αλυσίδας Pizza Hut.

BUCKSSTARS COFFEE


Χώρα: Κίνα
Το λογότυπο του Bucksstars είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό των Starbucks.

BURGER FRIENDS


Χώρα: Ιράκ
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το Burger Friends άνοιξε το 2012, όταν ένας Ιρακινός υπάλληλος της κυβέρνησης δήλωσε στο Associated Press ότι οι πολίτες της χώρας τρώνε μόνο την παραδοσιακή κουζίνα τους και θέλουν να έχουν περισσότερα αμερικανικα τρόφιμα.

KLG


Χώρα: Κίνα
Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές της αλυσίδας KFC στην Κίνα. Μία από αυτές είναι και το KLG.

SUNNY DAY

Χώρα: Υεμένη
Το Sunny Day χρησιμοποιεί τα ίδια χρώματα και ένα πολύ παρόμοιο λογότυπο με αυτό της γνωστής αλυσίδας Subway, ενώ φαίνεται να πωλεί και σάντουιτς.

DUFFIN DAGELS


Χώρα: Ισπανία
Το Duffin Dagels, μια ισπανική αλυσίδα, έχει ένα σχεδόν ταυτόσημο μενού, λογότυπο και σχέδιο χρωμάτων με τα Dunkin Donuts, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι η ίδια εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε…

STARS & BUCKS


Το Stars & Bucks cafe, στην πόλη Ραμάλα της Παλαιστίνης, κράτησε το όνομα και το χρώμα της γνωστής αλυσίδας Starbucks.
Πηγή: fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου