Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι πιο τρελές απομιμήσεις αλυσίδων fast food σε όλον τον κόσμο


Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018

Η Κίνα έχει μιμηθεί τα πάντα, από μεμονωμένα προϊόντα μέχρι παγκοσμίου φήμης brands, και το γρήγορο φαγητό σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να συναντήσετε εστιατόρια fast-food με ονόματα όπως «Mash Donald’s» ή «McDoner» με την ίδια ακριβώς γραμματοσειρά, λογότυπο και χρώματα όπως αυτό των McDonald’s. Δεν είναι οι μόνοι όμως «απατεώνες»: Εταιρείες που μοιάζουν με τα Burger King, Starbucks, 7-Eleven, KFC υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
Τα ονόματα μπορεί να είναι αστεία, ωστόσο μερικά από αυτά έλαβαν αυτά τα ονόματα λόγω πολιτικών ζητημάτων. Το Mash Donald, για παράδειγμα, άνοιξε με αυτό το όνομα επειδή τα αντιαμερικανικά αισθήματα της ιρανικής κυβέρνησης κατέστησαν αδύνατο το εγχείρημα της αλυσίδας να ανοίξει franchises της McDonald στη χώρα, σύμφωνα με τους New York Times. Το ίδιο ισχύει επίσης και για την Pizza Hat, το Burger House (Burger King) και άλλα εστιατόρια στο Ιράν.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο τρελές απομιμήσεις αλυσίδων fast food σε όλον τον κόσμο:

MICHAEL ALONE

Χώρα: Κίνα
Η Κίνα είναι «πρώτη» στις απομιμήσεις σε brands. Ανάμεσα σε αυτές και η Michael Alone, της οποίας το λογότυπο είναι απλά ένα ανάποδο λογότυπο των McDonald’s. Το εστιατόριο χρησιμοποιεί επίσης το κλασικό κόκκινο και κίτρινο χρώμα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας.

MASH DONALDS


Χώρα: Ινδία
Το Mash Donald’s στο Ιράν πουλάει τη δική του έκδοση των κλασικών γευμάτων McDonald’s, όπως το baguette burger και το big mac του που παρασκευάζεται με κρέας, τυρί και γαλοπούλα.

MCDONER


Χώρα: Καζακστάν
Το McDoner είναι μία ακόμα ξεκάθαρη παραλλαγή του εμπορικού σήματος των McDonald’s.

PIZZA HAT


Χώρα: Ιράν
Το Ιράν διαθέτει ένα εστιατόριο που ονομάζεται Pizza Hat, το οποίο σερβίρει πίτσα, φτερούγες κοτόπουλου και λαζάνια σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με αυτό της γνωστής αλυσίδας Pizza Hut.

BUCKSSTARS COFFEE


Χώρα: Κίνα
Το λογότυπο του Bucksstars είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό των Starbucks.

BURGER FRIENDS


Χώρα: Ιράκ
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το Burger Friends άνοιξε το 2012, όταν ένας Ιρακινός υπάλληλος της κυβέρνησης δήλωσε στο Associated Press ότι οι πολίτες της χώρας τρώνε μόνο την παραδοσιακή κουζίνα τους και θέλουν να έχουν περισσότερα αμερικανικα τρόφιμα.

KLG


Χώρα: Κίνα
Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές της αλυσίδας KFC στην Κίνα. Μία από αυτές είναι και το KLG.

SUNNY DAY

Χώρα: Υεμένη
Το Sunny Day χρησιμοποιεί τα ίδια χρώματα και ένα πολύ παρόμοιο λογότυπο με αυτό της γνωστής αλυσίδας Subway, ενώ φαίνεται να πωλεί και σάντουιτς.

DUFFIN DAGELS


Χώρα: Ισπανία
Το Duffin Dagels, μια ισπανική αλυσίδα, έχει ένα σχεδόν ταυτόσημο μενού, λογότυπο και σχέδιο χρωμάτων με τα Dunkin Donuts, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι η ίδια εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε…

STARS & BUCKS


Το Stars & Bucks cafe, στην πόλη Ραμάλα της Παλαιστίνης, κράτησε το όνομα και το χρώμα της γνωστής αλυσίδας Starbucks.
Πηγή: fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου