Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018


  • Κανείς, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, δεν μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis επεσήμανε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
  • Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • «Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ.Μπουτάρης, στο δημοτικό συμβούλιο σε άλλη μια παρέμβαση για το ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί. Επανέλαβε ότι τώρα δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και επανέλαβε την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν σημαίνουν κάτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
  • Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο σημειώθηκε πρόσφατα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να σπάσει η πινακίδα στην είσοδο του χώρου.

Κόσμος

  • Η εκτελεστική επιτροπή του νοτιοαφρικάνικου κυβερνώντος κόμματος, του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), αποφάσισε να «ανακαλέσει», δηλαδή να απομακρύνει, τον Τζέικομπ Ζούμα από το αξίωμα του προέδρου της χώρας.
  • Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το «θερμό κλίμα συμφιλίωσης και διαλόγου» στη σχέση με τη Σεούλ, αφού συναντήθηκε με την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία η οποία επέστρεψε στη χώρα μετά την τριήμερη επίσκεψή της στη Νότια Κορέα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταδίδουν βορειοκορεάτικα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν τη Δευτέρα ότι τώρα είναι η ώρα να γίνει προσπάθεια για να συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
  • Τριάντα ένας τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 143 έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Αγκυρα στη βορειοδυτική Συρία, γνωστοποίησε το τουρκικό γενικό επιτελείο τη Δευτέρα, 48 ώρες έπειτα από μια ιδιαίτερα πολύνεκρη μέρα.
  • Ένας 19χρονος Αργεντινός αστυνομικός έχασε τη ζωή του και 14 ακόμη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του οποίου οι νεαροί νεοσύλλεκτοι υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση υπό υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, κατήγγειλαν σήμερα οι οικογένειες τους.

Οικονομία

  • Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο 1,7%, μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Στο εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τις βασικές αξίες και αρχές που θα διέπουν τη μεταμνημονιακή εποχή, αναφέρθηκε ο Ευ.Τσακαλώτος στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η διάλυση του πελατειακού κράτους είναι θέμα ζωής και θανάτου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στη οικονομία, επισήμανε την καλή πορεία βασικών οικονομικών δεικτών και τη θετική υποδοχή της χώρας από τις αγορές, επιμένοντας στην «καθαρή» έξοδο, χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή, από τα μνημόνια τον Αύγουστο.
  • Τα εικονικά νομίσματα, όπως το bitcoin, εμφανίζουν σαφείς ενδείξεις μιας φούσκας τιμών και οι καταναλωτές μπορεί να χάσουν όλα τα χρήματά τους, προειδοποίησαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τραπεζών, χρεογράφων και ασφαλίσεων.
  • Τη συγκρότηση ενιαίας ευρωπαϊκής επιτελικής και επιχειρησιακής μονάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται με την εφαρμογή ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και για την ταχεία αποκατάσταση ζημιών ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
  • Σε λειτουργία έχει τεθεί ο ηλεκτρονικός κόμβος μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά μια σειρά από παράβολα των δήμων.

Αθλητισμός

  • Η Μπέτις επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Λα Κορούνια στον αγώνα που έκλεισε την 23η αγωνιστική της La Liga. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 53' με τον Μορον και το διατήρησαν έως το τέλος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε ακόμα ένα παιχνίδι να πάρουν τη νίκη και η υπόθεση παραμονή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.
  • Επιστροφή στις νίκες και στην πρώτη τετράδα για την Τσέλσι, η οποία νίκησε με 3-0 την Γουεστ Μπρομ στον αγώνα που εκλεισε την 27η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι "μπλε" είχαν σε μεγάλη μέρα τον Αζάρ που σημείωσε δύο τέρματα (25', 71'), ενώ εν διάμεσα είχε σκοράρει και ο Μόουζες (63').
  • Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την ΑΕΛ με 3-0 στην Τούμπα, στη συνάντηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Super League και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Σάκχοφ (12΄), Βαρέλα (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς στο 48ο λεπτό.
  • Με ανακοίνωσή της η Forthnet ενημέρωσε ότι αποχωρεί από την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, γεγονός που αναμένεται να φέρει αλλάγες στο σκηνικό. Πλέον η Forthnet θα διαπραγματευθεί σε διμερές επίπεδο με τους συλλόγους, είναι δε βέβαιο ότι οι όποιες συμφωνίες της δεν θα αφορούν και τις 16 ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου