Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γεώργιος Βουρβούλιας σε επιστολή του ομολογεί ότι έπαιρνε χρήματα από την Αρχιεπισκοπή

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018

Του Θεοδώρου ΚαλμούκουΟ κ. Γεώργιος Βουρβούλιας και ο Γεώργιος Μάθιους στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.


Ο κ. Βουρβούλιας αναφέρει στον Αρχιεπίσκοπο πως «υπέβαλλα τις απαιτούμενες αποδείξεις και τεκμήρια των εξόδων μου και έχω κρατήσει τέτοια αποδεικτικά μέχρι σήμερα».
Παράλληλα, προσπαθεί να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο «για την εθελοντική του εργασία». Η επιστολή του κ. Βουρβούλια δημοσιεύθηκε πρώτα από την ιστοσελίδα «PappasPost».
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Βουρβούλιας αποπέμφθηκε από τη θέση του ως προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής έπειτα που ο «Εθνικός Κήρυκας» απεκάλυψε ότι έλαβε το ποσό των $900.000 από την Αρχιεπισκοπή σε περίοδο δέκα χρόνων για την κάλυψη των ταξιδιωτικών του εξόδων για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Οικονομικών και τις Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις της Αρχιεπισκοπής, ενώ υποτίθεται ότι ήταν εθελοντής.
Αναφορικά με το ποιος έδωσε την έγκριση για να λαμβάνει τα χρήματα, ο κ. Βουρβούλιας ισχυρίζεται ότι την έγκριση είχαν δώσει οι αείμνηστοι Μάικλ Τζαχάρης και Εμμανουήλ Δήμος.
Ο κ. Βουρβούλιας, ο οποίος είναι μάλιστα και Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επιστολή του υπερασπίζεται τον επίσης εκδιωχθέντα, Αρχοντα του Πατριαρχείου κ. Τζέρι Δημητρίου πρώην Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρχιεπισκοπής, ενώ έστειλε αντίγραφο της επιστολής του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο κ. Βουρβούλιας λάμβανε τα χρήματα από την Αρχιεπισκοπή ηλεκτρονικώς (wired) μηνιαίως σε εταιρεία LLC. Οι πληρωμές σταμάτησαν τον Απρίλιο του 2017 όταν αποκαλύφθηκε η δουλειά από τον καινούργιο Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών -CFO- π. Σωτήριο Μπαρούντι.
Η Αρχιεπισκοπή δεν έχει λογαριασμούς εξόδων, παραστατικά ή τεκμηρίωση των γενομένων εξόδων, ενώ εγείρεται το ερώτημα εάν ο κ. Βουρβούλιας δήλωσε τα ληφθέντα χρήματα από την Αρχιεπισκοπή στη Φορολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Επίσης, τον Απρίλιο του 2017 ο κ. Βουρβούλιας στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Σικάγο είχε δηλώσει δημόσια ότι τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στη πραγματικότητα η Αρχιεπισκοπή είχε υποστεί οικονομική καθίζηση.
Ο κ. Βουρβούλιας, αναφέρει στην επιστολή του ότι «έχοντας υπηρετήσει την Αγία μας Εκκλησία για παραπάνω από πενήντα χρόνια με πολλές ιδιότητες σε επίπεδο Ενορίας, Μητρόπολης και Αρχιεπισκοπής, έχω συγκρατηθεί από το να μιλήσω δημόσια για να υπερασπίσω τον εαυτό μου από τους χονδροειδείς και άδικους ισχυρισμούς αναφορικά με την υπηρεσία μου στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή».
Συμπληρώνει πως «έκανα κάτι τέτοιο με την ελπίδα πως οι τωρινές δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν και θα ξεπεραστούν, αποκαθιστώντας την ειρήνη και την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας που είναι πολύ πιο σπουδαίες για μένα από τη δική μου υπόληψη.
Ωστόσο, όταν διάβασα την επιστολή που σας έστειλε ο κ. Τζέρι Δημητρίου, πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος υπηρέτησε στο πλευρό σας επί δέκα επτά χρόνια και την άμεση αντίδραση της Αρχιεπισκοπής στην επιστολή του, ένιωσα ότι πρέπει να σταθώ στο πλευρό αυτού του εντιμότατου ανθρώπου και υπηρέτη της Αρχιεπισκοπής μας ο οποίος τώρα βάλλεται αδίκως όπως κι εγώ. Μοιράζομαι το φόβο και την αποκαρδίωση του. Φαίνεται πως αντί για ‘Δικαιοσύνη και αλήθεια’ που έγραψε πρόσφατα η Σεβασμιότητά σας, η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής μας τώρα ενδιαφέρεται για την αυτοπροστασία και την ασπίδα λιγότερο εντιμότατων προσώπων από οποιαδήποτε ευθύνη».
Ο κ. Βουρβούλιας γράφει ακόμα πως «σίγουρα, οι συνάδελφοί μου μέλη της Επιτροπής και εγώ προσφέραμε εθελοντικά τον χρόνο μας και ακόμα τους οικονομικούς μας πόρους για να υπηρετήσουμε».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου