Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Donand Trump κέρδισε και τους εκλέκτορες


Χθες έγινε η σύσκεψη των εκλεκτόρων που προήλθαν από της Προεδρικές εκλογές το περασμένου μηνός στις ΗΠΑ και ψηφοφορία. 

O Donand Trump πέρασε άνετα τον οριακό αριθμό των 270 εκλεκτόρων που τον φέρνει πιό κοντά στο Λευκό Οίκο

Τις περασμένες εβδομάδες ακούστηκε ότι εκλέκτορες όχι μόνο των Δημοκρατικών αλλά και Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ψήφιζαν το Donald Trump. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωναν ότι ένας αριθμός εκλεκτόρων των Ρεπουμπλικάνων δεν θα ψήφιζε τον Donald Trump ο οποίος κέρδισε την ψήφο των εκλεκτόρων αλλά όχι και την ψήφο του λαού αφού η Χίλαρι Κλίντον πήρε πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ.
Τελικά μόνο δύο από τους εκλέκτορες των Ρεπουμπλικάνων δεν ψήφισαν τον Donald Trump. Και οι δύο είναι από το Τέξας. Ο μέν ένας ψήφισε τον πρώην Ομοσπονδιακό Βουλευτή Ron Paul ο δε άλλος ψήφισε τον κυβερνήτη του Οχάϊο John Kasich ο οποίος ήταν και αυτός υποψήφιος για Πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά έχασε στις προκριματικές από τον Donald Trump.
Να σημειωθεί ότι 8 δημοκρατικοί εκλέκτορες δεν θέλησαν να ψηφίσουν την Hillary Clinton. Τελικά μόνο 4 από τους Δημοκρατικούς εκλέκτορες δεν ψήφισαν την Hillary. Τρεις από αυτούς ψήφισαν το στρατηγό Colin Powell, και ένας τον Ινδιάνο περιβαλλοντολόγο Faith Spotted Eagle. Είναι κάτι πρωτοφανές εκλέκτορες που εξελέγησαν με το Δημοκρατικό Κόμμα να μεταπηδούν και να ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους!

Όταν οι 8 Δημοκρατικοί εκλέκτορες τόνισαν ότι δεν θα ψηφίσουν την Hillary Clinton παίχτηκε ένα μεγάλο κομματικό παιχνίδι και οι εκλέκτορες αντικαταστάθηκαν από άλλους! Σκεφθείτε τώρα να είχε πάρει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου η Hillary Clinton για μερικούς εκλέκτορες! Για τους εκλέκτορες του Τραμπ λέγανε αλλά η Χίλαρι είχε το πρόβλημα!
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρ' ότι οι δύο εκλέκτορες των Ρεπουμπλικάνων ήταν από το Τέξας, το Τέξας ήταν αυτό που με τους 36 εκλέκτορες έδωσε στον Τραμπ τον οριακό αριθμό 270 εκλέκτορες και κάπου εκεί η ιστορία τελείωσε αφού οι εκλέκτορες των υπολοίπων States δεν ήταν ανάγκη να ψηφίσουν.

Για την ιστορία αναφέρω ότι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Donald Trump πήρε 306 εκλέκτορες και η Hillary Clinton 232.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου