Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η πορεία της Ομοσπονδίας Ν. Αγγλίας κατά τον πρόεδρό της Μ. Αθανασόπουλο


Του Θεόδωρου Καλμούκου


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.», την πρώτη στον ενάμισι χρόνο της προεδρίας του, μιλά για την πορεία της οργάνωσης, την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των συλλόγων και σωματείων που έχουν φύγει, την παρέλαση και γενικότερα τις προοπτικές.
Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι «σ’ αυτόν τον ενάμισι χρόνο που πέρασε από την ημέρα που οι σύλλογοι μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία της Ομοσπονδίας οι εμπειρίες μου είναι εκπληκτικές». Αναφορικά με το αν το μετάνιωσε που δέχθηκε να γίνει πρόεδρος, είπε «όχι δεν το έχω μετανιώσει, προσπαθώ πάντοτε να κάνω το καλύτερο που μπορώ γιατί αγαπώ την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας». Συμπλήρωσε πως «ζω στη Βοστώνη από το 1972, εδώ έχω κάνει οικογένεια, έχω τον γιο μου και δύο εγγονάκια».
Αναφορικά με το πόσο όμοια και πόσο διαφορετική είναι σήμερα η Ομογένεια από το 1972, υπογράμμισε πως «έχει ανέλθει πολύ και σε πολλούς τομείς. Εχουν αναδειχθεί πολλοί επιχειρηματίες, τα παιδιά μας έχουν εξελιχθεί σε ανώτερες θέσεις, είναι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, ερευνητές».
Μιλώντας για την Ομοσπονδία, σχολίασε ότι «πηγαίνει πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό του Ελληνισμού και προχωρούμε προς το καλύτερο».
Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία απαρτίζεται από 22 συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι στην Ομοσπονδία. Ημασταν πιο πολλοί, 44 σύλλογοι και σωματεία, αλλά δυστυχώς όμως αποσύρθηκαν μερικοί είτε λόγω γήρατος, είτε λόγω κούρασης και δεν ανταποκρίνονται πλέον. Η Νεολαία δεν ανταποκρίνεται για να πάρει τα ηνία από τους παλιούς. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια από εμένα και το συμβούλιό μου για να επανέλθουν και πάλι τα παλιά σωματεία».
Τόνισε πως «πηγαίνω και μιλώ στα σωματεία που έφυγαν, είμαστε σε συνομιλίες με κάποιους συλλόγους και ένας από αυτούς είναι και ο σύλλογος των Μυτιληναίων, ο Παλλεσβιακός σύλλογος». Και πρόσθεσε: «μου λένε ότι θέλουν να επιστρέψουν αλλά ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».
Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «προσπαθώ να προσελκύσω τους συλλόγους από το Λιν και επίσης τους Κρητικούς συλλόγους από το Σπρίνγκφιλντ». Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι από τις επαφές του με τους συλλόγους διαπιστώνει ότι «θέλουν ενημέρωση οι σύλλογοι, δεν ξέρουν πολλά πράγματα».
Οταν τον ρωτήσαμε τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο η Ομοσπονδία, είπε: «περισσότερα σωματεία, περισσότερη συμμετοχή στις συνεδριάσεις και συγκεντρώσεις και φυσικά περισσότερος συντονισμός των εκδηλώσεων».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος κατά την κλήρωση της παρέλασης. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος.

Η εθνική παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος θα γίνει φέτος την Κυριακή 30 Απριλίου, που σημαίνει πέντε εβδομάδες έπειτα από την κυριώνυμη ημέρα της 25ης Μαρτίου.
Οταν ρωτήσαμε τον κ. Αθανασόπουλο γιατί θα γίνει τόσο αργά η παρέλαση, είπε πως «από την εμπειρία τόσων ετών που έχουμε πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι πολλές φορές ακόμα και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο χιονίζει στη Βοστώνη. Θυμάστε τι συνέβη πέρυσι που ενώ όλο το διάστημα που οδηγούσε προς την παρέλαση είχαμε καλό καιρό και εκείνη την ημέρα είχαμε χιόνι και την αναβάλλαμε».
Για τις προετοιμασίες της παρέλασης είπε πως «έχουν σχεδόν αρχίσει διότι δεν μπορούμε να τρέχουμε τελευταία στιγμή. Κάνουμε ορισμένες προεργασίες στο συμβούλιο για να τις γνωστοποιήσουμε σε λίγο και προχωρήσουμε συντονισμένα όλοι μαζί».
Αναφορικά με το κόστος, είπε ότι «η παρέλαση κοστίζει στην Ομοσπονδία γύρω στις 70 χιλιάδες δολάρια, κι όλα αυτά τα χρήματα συγκεντρώνονται από δωρεές των ομογενών, από το δείπνο που γίνεται το προηγούμενο βράδυ της παρέλασης και από τις συμμετοχές των σωματείων που συμμετέχουν και η συμμετοχή ανά σωματείο είναι 200 δολάρια». Είπε ακόμα, πως «την Παρασκευή 28 Απριλίου θα γίνει η εκδήλωση στο κυβερνείο και στη συνέχεια η καθιερωμένη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο, στις 29 το επίσημο δείπνο και η επίδοση των υποτροφιών».
Η επόμενη εκδήλωση της Ομοσπονδίας θα είναι η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας η οποία, όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος, «θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα στο εστιατόριο Dolphin στην πόλη του Natick».
«Πώς είναι οι σχέσεις σας με την Μητρόπολη και το Γενικό Προξενείο;» τον ρωτήσαμε, για να απαντήσει: «έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον Μητροπολίτη μας τον κ. Μεθόδιο και με την γενική μας πρόξενο την κυρία Ιφιγένεια Καναρά, οι οποίοι βοηθούν πάρα πολύ» και συμπλήρωσε «είμαστε καλοί συνεργάτες».
Για το θέμα του Μαλιωτείου Κέντρου, ανέφερε πως «θέλουμε να παρακαλέσουμε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο να μεριμνήσει ώστε να σταματήσει η διαμάχη που υπάρχει μεταξύ Θεολογικής Σχολής και Μαλιωτείου, να υπάρξει ένας συμβιβασμός για να μπορέσει να προχωρήσει η Ομογένεια μπροστά» και τόνισε «εκείνος έχει τη δύναμη να το κάνει».
Ενα από τα όνειρα το κ. Αθανασόπουλου είναι «να μπορέσει η Ομοσπονδία να στέλνει 10-20 παιδιά στην Ελλάδα το καλοκαίρι».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου