Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2016

  • Η κυβέρνηση έχασε το πρώτο στάδιο της δικαστικής μάχης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες με ισχυρότατη πλειοψηφία 16 υπέρ έναντι 9 κατά, ενώ όπως λένε έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί στην επόμενη διάσκεψη (δεύτερο στάδιο)
  • Τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών για την Τετάρτη αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
  • Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.
  • Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παραδεκτές και βάσιμες οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα η διαδικασία να περνά πλέον δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας, που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
  • Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος στην Άνδρο. Η πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή είναι αρκετά διάσπαρτα σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες.
  • «Όλα τα δάνεια των εταιριών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους» δήλωσε ο πρόεδρος και μέτοχος του ομίλου «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στην κατάθεσή του που συνεχίζεται στην εξεταστική επιτροπή για τη νομιμότητα των δανείων σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Κόσμος

  • Επενδύοντας στη ρητορική μίσους του Ντόναλντ Τραμπ και το φόβο που εσκεμμένα καλλιέργησε στους λάτρεις των όπλων με τις ψευδείς κατηγορίες ότι η Χίλαρι Κλίντον ουσιαστικά επιδιώκει να καταργήσει τη Δεύτερη Τροπολογία που κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, κατάστημα όπλων στο Λας Βέγκας προεξοφλεί νίκη της Κλίντον και προσφέρει «Pre-Hillary Sale» σε τυφέκια -προειδοποιώντας ότι οι τιμές θα εκτοξευτούν αφότου επικρατήσει η «απατεώνας»...
  • Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την εκτέλεση πρίγκιπα, μέλους της βασιλικής οικογένειας των Αλ Σαούντ, για τη δολοφονία πολίτη έπειτα από καβγά. Η εκτέλεση πρίγκιπα είναι σπάνιο γεγονός στη χώρα όπου η βασιλική οικογένεια αριθμεί χιλιάδες μέλη που όλα τους έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.
  • Φοιτητής από την πόλη της Νέας Υόρκης σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο πολεμώντας στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπου είχε ταξιδέψει νωρίτερα με την βοήθεια ενός άνδρα από την Αριζόνα με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή μέσω του Διαδικτύου, σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς.
  • Η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και ο οποίος κρατούσε ομήρους περίπου 15 ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ στο προάστιο Φόρεστ των Βρυξελλών το βράδυ της Τρίτης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
  • «Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαράκ Ομπάμα πήρε ο Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο τόσο ως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη έναντι των πολιτικών λιτότητας, όσο και για το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής στασιμότητας και του λαϊκισμού που αναδύεται στην Ευρώπη, είπε ο Ομπάμα, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρέντσι θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία ανεξαρτήτως της έκβασης του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου.

Οικονομία

  • Ξανά στο προσκήνιο φέρνει το ΔΝΤ τις απαιτήσεις του για μείωση του αφορολόγητου ορίου που ισχύει για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες καθώς επίσης την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών ώστε να δεχθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
  • Ετήσια αύξηση 6,7% κατέγραψε το ΑΕΠ της Κίνας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, παραμένοντας σταθερό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο.
  • Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό τον τίτλο: «Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 27η Οκτωβρίου 2016.
  • «Για μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%» μιλά το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, μέσω ανακοίνωσης με τίτλο «η αλήθεια για τις νέες συντάξεις». «Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων» τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχουν συνδεθεί με 'ρήτρα ανάπτυξης', ώστε να επωφεληθούν από την επάνοδο στην ανάπτυξη.
  • «Το νέο σύστημα εισφορών από 1/1/2017 αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη κάμψη στα έσοδα, ενώ δεν θα σώσει το ασφαλιστικό σύστημα, εάν δεν υπάρξουν περισσότεροι εργαζόμενοι» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδης παραθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία. Ασφαλιστικό και υψηλή φορολογία σπρώχνουν πολλούς επιχειρηματίες εκτός συνόρων, τονίζει, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή αφού «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».

Αθλητισμός

  • Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Τζίτζι Μπουφόν αναδείχθηκε στη Γαλλία. Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Λιόν με γκολ του Κουαντράδο, νίκη που οφείλεται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στον αρχηγό της, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι και... ένα κάρο σουτ για να κρατήσει όρθια την ομάδα του που έμεινε με 10 παίκτες από το 54'. Αν δεν υπήρχε ο Μπουφόν, τα φώτα θα έπεφταν ξανά στην Λέστερ, που πέτυχε το «3 στα 3» με το... προσφιλές της 1-0 επί της Κοπεγχάγης. Τέλος, η Ρεάλ πέτυχε πέντε γκολ (5-1 τη Λέγκια), ενώ η Πόρτο έκανε νίκησε με ανατροπή 2-1 την Μπριζ στη Γαλλία.
  • «Έκρηξη» του Τιμούρ Κετσπάγια μετά την απόλυσή του από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο γεωργιανός τεχνικός με δηλώσεις του στη NOVA τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μόνο που έμεινε, ήταν να πιούν το αίμα μου. Εδώ ζητάνε κάτι απίστευτο σε τρεις μήνες. Ούτε ο Μουρίνιο που ξοδεύει 200 εκατομμύρια, δεν μπορεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να κάνει αυτά που θέλει ο κόσμος. Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν τελικά. Πρωτάθλημα; Να παίζουν Έλληνες; Να παίζουν ξένοι; Να παίζουν "Aliens";, ήταν μερικές από τις ατάκες του.
  • Ο Ζοζέ Μοράις είναι ο αντικαταστάτης του Τιμούρ Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν επέκτασης γι' ακόμη ένα χρόνο. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν σύλλογο από τους πιο μεγάλους στην Ελλάδα, ότι έχει καταπληκτικούς οπαδούς και μεγάλη επιθυμία για επιτυχία» τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του.
  • Με μία δυνατή προπόνηση ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την εν Ελλάδι προετοιμασία του πριν το ταξίδι του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, για το τρίτο παιχνίδι της φάσης ομίλων του Εuropa League με την Καραμπάχ. Το κανονικό πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδια κατοχής σε μικρό χώρο και transition games για τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο.
  • Με μια από τις γνωστές μακροσκελείς ανακοινώσεις, τοποθετήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ σε όσα συνέβησαν στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ. Αφού υποστηρίζει με στατιστική ανάλυση (κατοχή μπάλας, τελικές προσπάθειες κλπ) ότι οι «βυσσινί» ήταν ανώτεροι τόσο στο χθεσινό ματς όσο και στο προηγούμενο με τον Ολυμπιακό, διαψεύδει ότι ο πρόεδρος, Αλέξης Κούγιας κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και θεωρεί πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να «ευχαριστεί το Θεό» που δεν ηττήθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου