Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

NEA - EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016

Μήνυμα στο Μαξίμου έστειλε η ψηφοφορία για την ανάδειξη Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ . Δύο από τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα , η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έμειναν εκτός οργάνου ...
  • Περιοδεία στην Ελευσίνα πραγματοποιεί το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων.
  • Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται, το απόγευμα της Δευτέρας, η νέα διάσκεψη του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Μία ακόμα διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη. 
  • Με βασικό θέμα τις κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή, συνέρχεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βραυρώνα η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Την έναρξη των εργασιών της συνόδου θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του γραμματέα της ΚΕ, θέση στην οποία επανεξελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας. Ποια η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία απαρτίζεται πλέον από το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.
  • Oλοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ και μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο Κώστας Δέρβος εξελέγη νέος πρόεδρος.

Κόσμος

  • Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία αρχίζει τη Δευτέρα η επιχείρηση των γαλλικών αρχών για την απομάκρυνση περίπου 7.000 προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό που βρίσκεται στις βόρειες ακτές της χώρας, την επονομαζόμενη «Ζούγκλα» του Καλαί. Οι πρόσφυγες θα οδηγηθούν σε κέντρα ανά τη Γαλλία και όποιος αρνηθεί τη μετεγκατάσταση κινδυνεύει με σύλληψη. Στη Βρετανία έφτασε η πρώτη ομάδα ασυνόδευτων παιδιών. Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό εν όψει της επιχείρησης.
  • Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να αντισταθεί στη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης και να υπερασπιστεί τα σύνορά της απέναντι στη μαζική μετανάστευση, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος-κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις.
  • Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν όταν τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο στη νότια Καλιφόρνια. Το πούλμαν έπεσε στο πίσω μέρος της νταλίκας κοντά στο Παλμ Σπρινγκς, 160 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες.
  • Με πλήρη ισλαμική ενδυμασία εμφανίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου η Τζάνετ Τζάκσον για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της. Η διάσημη τραγουδίστρια ασπάστηκε το Ισλάμ μετά τον γάμο της με τον δισεκατομμυριούχο Γουίσαμ αλ-Μάνα από το Κατάρ το 2012.
  • Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Μπασίκα, βορειοανατολικά της Μοσούλης, έπληξε με πυρά πυροβολικού η Τουρκία από τη στρατιωτική βάση που διατηρεί στην πόλη κατόπιν αιτήματος των πεσμεργκά για συνδρομή, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Οι κουρδικές δυνάμεις παίρνουν τον έλεγχο της Μπασίκα και φθάνουν πλέον στις πύλες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ για τη μεγάλη μάχη.

Οικονομία

  • Διερευνητική ήταν η πρώτη συνάντηση, την Κυριακή, μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά. Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησαν οι «ακραίοι» παίκτες, ο υπουργός Εργασίας απάντησε «ακραία».
  • Ξεκίνησε η συζήτηση με τους επικεφαλής των Θεσμών για τον μηχανισμό του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας την Κυριακή υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία. Το πρωί ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε τα κλιμάκια ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Ανοίγει ο «καυτός» φάκελος των εργασιακών.
  • Την νομοθετική παράταση της αναστολής εφαρμογής του φόρου υπεραξίας για δύο ακόμη έτη, ήτοι μέχρι 31.12.2018 ζητάει από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της.
  • «Η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται κανονικά με την εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορά» σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΗ. Οι δύο υποψήφιοι είναι η κινεζική State Grig και η ιταλική TERNA, από κοινού με το επενδυτικό fund F2I.
  • Δεύτερη ευκαιρία σε ανέργους, πρώην επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις δίνει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αποσκοπεί στην αξιοποίηση της εμπειρίας τους για ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής και οι επιλέξιμες δαπάνες.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένει η Νις η οποία σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι κέρδισε εκτός έδρας την Μετς με 4-2 για την 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Παρί Σεν Ζερμέν εξακολουθεί να προβληματίζει και με νέα κακή εμφάνιση έχασε ακόμη δύο βαθμούς. Οι πρωταθλητές έφεραν στο σπίτι τους λευκή ισοπαλία με την Μαρσέιγ για την 10η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Παρί πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νις.
  • Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο «Σαντ Ελία» του Κάλιαρι, με τη Φιορεντίνα να προηγείται 5-1 των γηπεδούχων Σαρδηνών χάρις σε χατ-τρικ του Κάλινιτς και δύο γκολ του Μπερναρντέσκι, τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 3-5 και τους φιλάθλους να απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό θέαμα. Η Ίντερ έχασε ακόμη ένα παιχνίδι, αυτή τη φορά στο Μπέργκαμο απέναντι στην Αταλάντα (1-2) και όλα τα ενδεχόμενα είναι πια ανοιχτά ως προς το μέλλον του Ντε Μπερ στον πάγκο των «ροσονέρι», ενώ Τορίνιο και Λάτσιο αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και η Νάπολι επιβλήθηκε εκτός έδρας της Κροτόνε 2-1 και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς. Με τον Κώστα Μανωλά να είναι βασικός και αναντικατάστατος, η Ρόμα έκανε... πάρτι απέναντι στην Παλέρμο και επικράτησε με 4-1 για την 9η αγωνιστική της Serie A.
  • Με τον Μοράτα να αποτελεί την χρυσή αλλαγή του Ζινεντίν Ζιντάν και να βρίσκει δίχτυα στο 84' η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε πολύ δύσκολα με 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 9η αγωνιστική της Πριμερα Ντιβιζιόν. Η Σεβίλλη στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης χάρη στο γκολ του Νζονζί στο 73'. Η Θέλτα είχε κέφια απέναντι στη Λα Κορούνια, την οποία νίκησε 4-1 στο «Μπαλαΐδος» του Βίγκο. Σπουδαία νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Λας Πάλμας και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η Βιγιαρεάλ.
  • Με πολλά παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Αρετόπουλου αποχώρησε από το γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ. Παράπονα και για τις διακοπές λόγω των καπνογόνων, παράπονα και για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και για κόκκινες κάρτες, που κατά την άποψή τους δεν δόθηκαν. Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
  • Νίκη τίτλου για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα από τα πιο... εντυπωσιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών νίκησαν με 2-1 τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League. Ενα παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, αλλά και διακοπές, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου