Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τα αγγλικά δεν θα είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ μετά το Brexit προειδοποιεί η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ


Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2016


Η Πολωνή οικονομολόγος και επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Danuta Hübner, δήλωσε την Δευτέρα ότι τα αγγλικά δεν θα είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.
«Έχουμε μια ρύθμιση που προβλέπει ότι κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ έχει το δικαίωμα να επιλέγει μία επίσημη γλώσσα. Οι Ιρλανδοί έχουν επιλέξει τα ιρλανδικά (γαελικά), οι Μαλτέζοι τα μαλτέζικα και το Ηνωμένο Βασίλειο τα αγγλικά. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα έχουμε τα αγγλικά», είπε.
Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, καθώς τα αγγλικά είναι η συνηθέστερη γλώσσα επικοινωνίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Παρόλα αυτά, το Politico εξηγεί ότι ίσως τα αγγλικά να συνεχίσουν να θεωρούνται επίσημη γλώσσα της ΕΕ, εάν η Ιρλανδία τα επιλέξουν ως την κύρια γλώσσα τους. Η χώρα είχε επιλέξει τα ιρλανδικά γιατί όταν μπήκε στην Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ήδη μέλος και τα αγγλικά μία από τις επίσημες γλώσσες.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Κομισιόν έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί κυρίως τα γαλλικά και τα γερμανικά αντί για τα αγγλικά για συμβολικούς λόγους, ενώ η Ιταλία ασκεί πιέσεις για να γίνει μία από τις επίσημες γλώσσες.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου