Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, 2016

  • Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
  • Μεγάλη επιχείρηση έχει εξαπολύσει η αστυνομία για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης προσφύγων, από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα.
  • Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση για το ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για πρόσωπο που η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί, ενώ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που επιστρέφει όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, καταργώντας το άρθρο 2Α του νόμου Παππά. Ωστόσο, η Αντιπολίτευση απορρίπτει το πρόσωπο και εκφράζει αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.
  • Αρνητικό το Ποτάμι στην ψήφιση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Με ανακοίνωσή του το κίνημα εξηγεί: «Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση.»

Κόσμος

  • Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κέρδισε την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που διεξήχθη στο ισπανικό Κοινοβούλιο. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας και την άρση του πολιτικού αδιεξόδου των τελευταίων 10 μηνών στη χώρα.
  • Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας (...) Είπα Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη. Γιατί ενοχλείστε; Είναι υπεύθυνος όποιος υπέγραψε, φέρει την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.
  • Απόπειρα κατά του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας Μπουλέντ Τεζτζιάν σημειώθηκε το Σάββατο. Άγνωστος εισέβαλε στο εστιατόριο που βρισκόταν ο Τεζτζιάν και τον πυροβόλησε μια φορά στο πόδι. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει από το εστιατόριο, φωνάζοντας συνθήματα.
  • Στην επαναφορά της θανατικής ποινής αναφέρθηκε εκ νέου το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί από την Εθνοσυνέλευση. Ο τούρκος πρόεδρος δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αρκέστηκε να δηλώσει πως το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση «σύντομα». Όσο για την κριτική που ασκείται επ’ αυτού του θέματος από χώρες της Δύσης, είπε ότι «αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που λέει η Δύση, είναι αυτό που λέει ο λαός μου»
  • Να αναλάβει η Βρετανία το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τους ανήλικους του καταυλισμού μεταναστών στο Καλαί, ζήτησε από την Τερίζα Μέι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Οικονομία

  • Την Κυριακή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα μετά το «ναι» της γαλλόφωνης Βαλονίας που επέτρεψε στο Βέλγιο να συναινέσει στην υπογραφή της CETA.
  • Εγώ υλοποιώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, δηλώνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πετώντας το γάντι σε όσους υπουργούς τον αμφισβητούν. Μάλιστα για τη ΔΕΗ σημειώνει: «η μη ιδιωτικοποίηση του 17% συνιστά αθέτηση δέσμευσης, εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα μετά τη διαπραγμάτευση.»
  • Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η 63χρονη επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στα τέλη του χρόνου από την Κομισιόν για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διατηρεί την αρνητική προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που αφορά στο μέλλον της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Διαρκές είναι το «μπλόκο» των δανειστών στα νομοσχέδια για τον ακατάσχετο λογαριασμό των ελεύθερων επαγγελματιών και τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει προβληματισμός γιατί τους τελευταίους μήνες σε νομοσχέδια γίνεται ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου