Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

H ΑΤ&Τ συμφώνησε για την αγορά της Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων


Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016

Ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας AT&T συμφώνησε την αγορά της Time Warner για περίπου 85 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας έναν νέο κολοσσό στον τομέα των επικοινωνιών, ικανό τόσο στη δημιουργία περιεχομένου όσο και στη μεταφορά του σε εκατομμύρια δέκτες μέσα από ασύρματα τηλέφωνα, συνδρομές σε ευρυζωνικά δίκτυα και συνδέσεις δορυφορικής τηλεόρασης.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος του 2017 και θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο των καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών «HBO» και «CNN» και του κινηματογραφικού στούντιο της «Warner Bros».
Η AT&T ανακοίνωσε πως συμφώνησε να αγοράσει την Time Warner προς 85,4 δισ. δολάρια, μία συμφωνία η οποία αν εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως φέτος.
Πρόκειται για την τολμηρότερη κίνηση από πλευράς τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για την απόκτηση περιεχομένου, το οποίο θα κάνει μεταδίδει ζωντανά από το δίκτυό της, με στόχο την προσέλκυση ενός αυξανόμενου αριθμό θεατών στο διαδίκτυο.
Η AT&T θα πληρώσει 107,5 δολάρια ανά μετοχή της Time Warner, το ήμισυ σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τη συμφωνία και οι εταιρείες εξετάζουν ποιες άδειες θα «περάσουν» στην AT&T στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Σημειώνεται πως Αμερικανοί νομοθέτες είχαν ήδη εκφράσει ανησυχίες για την απόκτηση της NBCUniversal από την Comcast προς 30 δισ. δολάρια και αρκετοί είχαν ζητήσει να υπάρξει αυστηρός έλεγχος της συμφωνίας της AT&T.
Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε πως θα «μπλοκάρει» τη συμφωνία AT&T-Time Warner αν κερδίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενα παράδειγμα της δομής εξουσίας που πολεμώ είναι η AT&T που προσπαθεί να αγοράσει την Time Warner και κατά συνέπεια το CNN. Αυτή η συμφωνία δεν θα εγκριθεί από την κυβέρνησή μου γιατί συνιστά υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια λίγων».
Από την πλευρά της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, δεν έχει ακόμα υπάρξει σχόλιο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου