Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016

  • Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση. Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου από την κυβέρνηση, η οποία φέρνει τη Δευτέρα νέο νομοσχέδιο στη Βουλή για «βεβαιώσεις προσωρινής άδειας» επί πληρωμή.
  • Το ποδήλατο ούτως ή άλλως κάνει καλό, στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη μας. Όταν όμως μία ποδηλατοδρομία διοργανώνεται για την στήριξη παιδιών το όφελος είναι πολλαπλό. Αυτό τον καλό σκοπό έχει η «Ποδηλατοδρομία Αγάπης» που διοργανώνεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τον BHMA FM και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου στις 11 το πρωί.
  • Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • «Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές μέρες πως κάποιοι εκτιμούν και προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τις κυβερνήσεις όμως, δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά οι εκλογές και η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης» δήλωσε ο Ν.Παππάς μετά την απόφαση του ΣτΕ. Προανήγγειλε επίσης «ρύθμιση-γέφυρα» που θα προβλέπει τίμημα «ανάλογο» με όσα πλήρωσαν οι υπερθεματιστές.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από 06.00, θα ισχύσουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Κόσμος

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών και εστιακού βάθους μόλις 9,3 χλμ ταρακούνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία για να ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα δεύτερος, ακόμη πιο ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών. Χωριά της επαρχίας Ματσεράτα, ανάμεσα στο Μάρκε και την Ούμπρια, στο επίκεντρο. Ταρακουνήθηκαν Ρώμη, Λ'Άκουιλα και Περούτζια. Φόβος και κάτοικοι στους δρόμους. Χωρίς ηλεκτροδότηση και τηλεφωνικές γραμμές χωριά της Ιταλίας. Καταστροφές και έρευνες στο σκοτάδι...
  • Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ιταλία για μίζες στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα. Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
  • Οι Κούρδοι των YPG θα συμμετέχουν στη μάχη για την φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δηλώνει ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής στο Ιράκ μετά την ανακοίνωση Κάρτερ ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων και θα εξελίσσεται παράλληλα με την επίθεση στη Μοσούλη. Την ίδια στιγμή η Τουρκία επιμένει πως η κουρδική πολιτοφυλακή -σύμμαχοι των ΗΠΑ, «τρομοκράτες» κατά την ίδια- δεν έxει καμία θέση στην επιχείρηση, ενώ παράλληλα ο Ερντογάν προαναγγέλλει επίθεση εναντίον των YPG στην συριακή πόλη Μανμπίτζ.
  • Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί, τρεις ημέρες μετά την επιχείρηση κατεδάφισής των παραπηγμάτων. Ο πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό-σύμβολο της προσφυγικής κρίσης και μεταφέρονται σε άλλες περιοχές της Γαλλίας.
  • H εικόνα της έγινε διάσημη, όταν δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic, το 1985. H Αφγανή, Σαρμπάτ Γκουλά, 31 χρόνια μετά, συνελήφθη στο Πακιστάν γιατί είχε στην κατοχή της πλαστά έγγραφα.

Οικονομία

  • Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.
  • Ολοκληρώνεται την Πέμπτη ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Στις συναντήσεις θα κυριαρχήσουν τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοπιστωτικά θέματα.
  • Λαβράκια έβγαλαν οι διασταυρώσεις στοιχείων -αξιοποιώντας μέσα όπως internet, booking, τηλεφωνικές κρατήσεις- από την ΓΓΔΕ για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, αναδεικνύοντας περίπτωση απόκλισης δηλωθέντων και εκτιμώμενων πραγματικών εσόδων έως και 4,5 εκατ. ευρώ. Δεν έλειψαν ούτε αυτοί που δήλωσαν μηδενικά έσοδα, είτε 174 ευρώ την περίοδο που είχαν πληρότητα άνω του 90%. «Δηλώστε γιατί σας περιμένουμε» το μήνυμα Πιτσιλή. Στο στόχαστρο και οι ενοικιάσεις μέσω Airbnb.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Μάρτιο του 2017, και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αγορές τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμοι τίτλοι, δήλωσαν στο Reuters πηγές της κεντρικής ευρωτράπεζας.
  • Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις μεθόδους οργανωμένης εισφοροδιαφυγής έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ.Πετρόπουλος. Η ανάληψη θέσεων ευθύνης από πρόσωπα που στερούνται περιουσιακών στοιχείων (υπερήλικες, οικονομικούς μετανάστες κτλ) είναι συνήθης πρακτική. Στους πρωταθλητές της εισφοροδιαφυγής ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, εταιρίες security και καθαρισμού.

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Χουάν Μάτα στο 54΄ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τη «συμπολίτισσα» Σίτι 1-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια του αγγλικού Λιγκ Καπ. Αποκλεισμός και για την Τσέλσι από τη Γουέστ Χαμ, ενώ η Σαουθάμπτον ξεπέρασε επίσης τον 4ο γύρο με αντίπαλο τη Σάντερλαντ.
  • Νικηφόρα συνέχισαν στο καμπιονάτο οι τρεις πρωτοπόροι στη Serie A κατά την εμβόλιμη 10η αγωνιστική. Με τον διεθνή στόπερ της Τζόρτζιο Κιελίνι να σκοράρει δις η πρωταθλήτρια Γιουβέντους δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο Τορίνο τη Σαμπντόρια 4-1, ενώ με βασικό τον Κώστα Μανωλά η Ρόμα πέρασε με 3-1 από το «Τσιτά ντελ Τρικολόρε» απέναντι στη Σασουόλο.
  • Με ένα εύκολο «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του (Ολυμπιακός - Πλατανιάς 3-0) στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Λάρισα στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Λάρισα 2-0), ενώ πιο δύσκολα ο Ατρόμητος επικράτησε του Παναιτωλικού στο Περιστέρι (Ατρόμητος Παναιτωλικός 1-0). Ο ΠΑΣ επιβλήθηκε της Ξάνθης (ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0), ενώ χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς Πανιώνιος - Λεβαδειακός στη Ν.Σμύρνη (Πανιώνιος - Λεβαδειακός 0-0).
  • Ανέβασε... ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, με σκόρερ τους Πάρντο (5`, 66`) και Ελαμπντελαουί (68`) επικράτησε 3-0 του Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
  • Με αρκετούς εφεδρικούς στην σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικότερος από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια του και πέτυχε εύκολη νίκη επί της Λάρισας με 2-0, χάνοντας ταυτόχρονα και άλλες καλές ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου