Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, 2016

  • Μετά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση για την επιλογή Τσίπρα να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην αυριανή ημέρα. Η ΝΔ κρατά το κλειδί των εξελίξεων..
  • Την αντίθεσή του στην πολιτική που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό εκφράζει με απόφασή του το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η ευφορία που καλλιεργείται για λύση στο Κυπριακό δεν πατάει σε πραγματική βάση. Τα προβλήματα, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, στη διαιώνιση του καθεστώτος της κατοχής, παραμένουν. Η πολιτική που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση κινείται στις ράγες της γραμμής που οδήγησε στο διχοτομικό "σχέδιο Ανάν"».
  • Μία ολόκληρη ώρα χωρίζουν από σήμερα τα Κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, για πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς το ψευδοκράτος αποφάσισε να υιοθετήσει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και να διατηρήσει τη θερινή ώρα. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».
  • Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ, το 13ο συνεχόμενο. Οι παίκτες θα μπορούν να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους την Πέμπτη, όταν θα μοιραστούν περισσότερα από 9.300.000 ευρώ. Ποιοι είναι οι τυχεροί αριθμοί.
  • Από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου είναι η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
  • Την άμεση ακύρωση της κατεδάφισης οικιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς στη Χειμάρρα και τη διενέργεια ουσιαστικών διαβουλεύσεων με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της πόλης, ζητά το υπουργείο Εξωτερικών από τις αλβανικές αρχές, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τα ειδοποιητήρια που έλαβαν 19 οικογένειες που ανήκουν στην ελληνική εθνική μειονότητα, με τα οποία τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση για την υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης του κέντρου της Χειμάρρας.

Κόσμος

  • Σε διαρκές καθεστώς φόβου η κεντρική Ιταλία μετά και τη νέα σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών -η ισχυρότερη στη χώρα από το 1980- που έγινε αισθητή από τον βορρά έως το νότο, μέχρι και την Αυστρία. Στο Αματρίτσε, επίκεντρο του φονικού σεισμού του Αυγούστου, μόνο συντρίμμια. Ιστορικά κτίρια και εκκλησίες -ανάμεσά τους ο καθεδρικός του Αγίου Βενέδικτου του 13ου αιώνα στη Νόρτσια- δεν υπάρχουν πια. Η άσφαλτος στη Νόρτσια κόπηκε στα δύο. Είκοσι οκτώ χιλιάδες οι άστεγοι, φόβοι ότι θα φθάσουν τις 100.000... Βίντεο και φωτογραφίες
  • Διπλωματικό λάθος χαρακτηρίζει ο Ντ. Γκρος από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών την επιλογή Έτινγκερ για νέος Επ. Προϋπολογισμού. «Εκτός από πρωταθλητές λιτότητας οι Γερμανοί θα αποφασίζουν και για το τι θα ξοδεύεται»
  • Eννέα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η ψαλίδα δείχνει να κλείνει μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο. Νέα δημοσκόπηση δείχνει μάλιστα προβάδισμα Τραμπ στην πολιτεία-κλειδί της Φλόριντα. Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί κατακεραυνώνουν τον διευθυντή του FBI που άναψε φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον ανοίγοντας εκ νέου τον φάκελο των email.
  • Χιλιάδες Ρουμάνοι πολίτες έλαβαν μέρος την Κυριακή σε σιωπηλή πορεία στους δρόμους του Βουκουρεστίου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και η οποία στοίχισε την ζωή σε 64 ανθρώπους -τραγωδία που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα της χώρας, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην παραίτηση της κυβέρνησης του Βίκτορ Πόντα.
  • Σχεδιαζόμενη επίθεση με παγιδευμένο όχημα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τζέντα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθώς και σχέδια για τη δολοφονία αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας κοντά στο Ριάντ, δηλώνει ότι απέτρεψε η Σαουδική Αραβία ανακοινώνοντας τη σύλληψη οκτώ υπόπτων -ανάμεσά τους φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Οικονομία

  • O πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής. Νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Ευρωπαϊκή Ένωση και Καναδάς υπέγραψαν επισήμως την Κυριακή τη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, έπειτα από εβδομάδες αβεβαιότητας που είχαν προκαλέσει οι αντιδράσεις της γαλλόφωνης Βαλονίας. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως «η παγκοσμιοποίηση έχει προστατέψει εκατομμύρια ανθρώπους, λίγοι όμως το ξέρουν».
  • Απέκλεισε το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας παράλληλα πως το ζήτημα του χρέους αποτελεί ένα «βαρίδι στα πόδια της χώρας». Η κυβέρνηση βρίσκεται στον αστερισμό της συμφωνίας για το χρέος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.
  • Την Κυριακή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα μετά το «ναι» της γαλλόφωνης Βαλονίας που επέτρεψε στο Βέλγιο να συναινέσει στην υπογραφή της CETA.
  • Εγώ υλοποιώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, δηλώνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πετώντας το γάντι σε όσους υπουργούς τον αμφισβητούν. Μάλιστα για τη ΔΕΗ σημειώνει: «η μη ιδιωτικοποίηση του 17% συνιστά αθέτηση δέσμευσης, εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα μετά τη διαπραγμάτευση.»

Αθλητισμός

  • Με... λυτρωτή τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λιγκ. Ο άσος του «δικεφάλου» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Το παιχνίδι, πάντως, ήταν μέτριο και η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 74', αλλά η προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου.
  • Με... λυτρωτή τον Μάτος στο 94', ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0) στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λιγκ. Νωρίτερα στον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Ηρακλή (Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0) λίγες μέρες πριν το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης για το Europa League, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα, ο οποίος επικράτησε στην Τρίπολη του Λεβαδειακού (Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 1-0), ενώ στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Βέροια και Πλατανιάς (Βέροια - Πλατανιάς 0-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου