Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, 1940 στη Βοστώνη



Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου στη γιορτή που οργάνωσε η Ομοσπονδία για ον εορτασμό του Έπους του 1940.

Παρουσιαστής ήταν ο νεαρός Γεώργιος Καυκάς απόφοιτος του MaGull University ο οποίος πολύ άνετα και στις δύο γλώσσες έκανε εξαιρετική δουλειά και χειροκροτήθηκε πολλές φορές.
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος έκανε την Προσευχή ενώ τους εθνικούς ύμνους έψαλλαν μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου του Lowell.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος έκανε χαιρετισμό και ανάμεσα στα άλλα είπε”Είμαστε φώτα μέσα σε σκοτάδι γιατί έχουμε αξίες και ιδανικά, πολιτισμό τον οποίο μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων. Γίνεται μέλη για να είμαστε ποιό δυνατοί στο μέλλον. Η απάθεια είναι και αυτή εχθρός του Ελληνισμού.”
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της κ. Ιφιγένειας Καναρά Γενικής Προξένου της Ελλάδας και στη συνέχεια ο κύριος ομιλητής Δόκτορ Πέτρος Βαμβακάς, καθηγητής στο Emmanuel College με θέμα: “The Epoch of 1940 and the Lessons for Hellenismat the Crossroads in 2106”“Το Έπος του 40 και το Ιστορικό Νόημα για τον
Ελληνισμό στο Σταυροδρόμι του 2016”.
Ο καθηγητής Πέτρος Βαμβακάς αναφέρθηκε στο ΟΧΙ του 1940 και τη σημασία που είχε για τις αξίες του Ελληνισμού αλλά και στις ελευθερίες του ανθρώπου. Σε άλλο σημείο ο κ. Βαμβακάς είπε: “Η Ελλάδα είναι η χώρα από την οποία άρχισε η παγκοσμιοποίηση στην καλή της μορφή και η από την Ελλάδα έφυγαν μετανάστες και σήμερα δεχόμαστε πρόσφυγες... Η Ελλάδα δεν είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα ιδανικά της φυλής μας...” Περιττό να σας πω ότι το ακροατήριο τον άκουγε και “κρεμόταν” από τα χείλη του ενώ στο τέλος χειροκροτήθηκε.
Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες από διάφορα Σχολεία της περιοχής απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για το Έπος του 1940.
Στη συνέχεια ο παρουσιαστής κ. Γεώργιος Καυκάς είπε: “Σαν Έλληνες και Ελληνίδες είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και τον πολιτισμό μας. Παράλληλα έχουμε ευθύνες να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να καλλιεργούμε τις γνώσεις μας και μεταλαμπαδεύουμε στους νέους τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας, τη πίστη μας και τα ιδανικά του Ελληνισμού”.

Κατόπιν παρουσίασε ένα ένα τα σχολεία όπου το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο και τόσο οι λιλιπούτειοι μαθητές και μαθήτριες αλλά και τα μεγαλύτερα έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και το καθένα χειροκροτήθηκε ξεχωριστά.
Ακολούθησαν χοροί από 5 χορευτικούς ομίλους ήτοι: “Paradosi” of Annunciation of Brockton , “Panagia Soumela” Pontian Society, “St. Spyridon” of Worcester, Metropolis of Boston Youth Dance Group, και “Sons and Daughters of Alexander the Great
Η γιορτή έκλεισε με το Τη Υπερμάχω
Ακολούθησε δεξίωση για όλους

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου