Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ερευνα ακόμη και για εσχάτη προδοσία για την επιβολή των capital controls

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2016

Ερευνα ακόμη και για εσχάτη προδοσία για την επιβολή των capital controls

H ώρα της απόδοσης ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls ίσως έχει φτάσει, μετά τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα άρχισε μετά από αναφορές πολιτών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορουν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό της έσχατης προδοσίας. Ουσιαστικά στο "στόχαστρο" της έρευνας βρίσκεται η περίοδος που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών τους οποίους εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να επιιβάλει ο Γιάννης Στουρνάρας καθώς σε άλλη περίπτωση θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και θα είχαμε εικόνες... Αργεντινής.
Ερευνα ακόμη και για εσχάτη προδοσία για την επιβολή των capital controls
Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργει την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Μάλιστα ηδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.
Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας με βάση τις αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες προσκρουσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης , τότε η έρευνα με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει και για αυτό το σκελος η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υποθεση.
Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ' επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υποθεσης, επαφίεται πλεον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτή επιτροπή , ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υποθεση στο αρχείο.
Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σήριαλ αυτό καθώς θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι πρωταγωνιστές της... τραγωδίας, και κυρίως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος έχει παραδεχθεί το «σχέδιο Β» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αλλά θα πρέπει να ερευνηθεί κι αν η επιλογή της κυβέρνησης για δημοψήφισμα έφερε τα capital controls.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου