Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2016

  • Στην Αθήνα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του μετά την Τουρκία και πριν την Κύπρο, θα βρίσκεται ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. Ο γάλλος ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό και τον έλληνα ομόλογό του.
  • Δύο Αφγανοί συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στο hotspot της Σάμου, ως οι υπαίτιοι για το σκηνικό μικρόεντασης που προκλήθηκε. Αφορμή είναι ο πολύμηνος εγκλεισμός τους στο κέντρο κράτησης και η αδυναμία τους να φύγουν από το νησί.
  • Η ΕΡΤ απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον έως σήμερα γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Σταύρο Καπάκο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Το ΔΣ τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά της δίωρης συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η τέταρτη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που εξετάζει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Μία ακόμα διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Κόσμος

  • Άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα στη Φλόριντα -πολιτεία - κλειδί στην μάχη για το Λευκό Οίκο- όπου ο νόμος επιτρέπει να αρχίσει η ψηφοφορία πριν από την καθορισμένη ημερομηνία (8 Νοεμβρίου) των προεδρικών εκλογών. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν κοντά στις δημοσκοπήσεις.
  • Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί από την επίθεση που σε κέντρο εκπαίδευσης της Αστυνομίας στην πόλη Κέτα του Πακιστάν. Οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και μπήκαν στο κέντρο φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά. 
  • Στο Βατικανό σε μη εξαγγελθείσα επίσκεψη βρέθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο για συνομιλίες με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος τον κάλεσε να ανοίξει ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα. Την ίδια στιγμή, στο Καράκας η αντιπολίτευση κλιμακώνει την εκστρατεία για την εκδίωξή του Μαδούρο από την εξουσία τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στους δρόμους καλώντας σε μαζική διαδήλωση την Τετάρτη.
  • Μιλώντας για πρώτη φορά στα χρονικά σε παλαιστινιακό μέσο ενημέρωσης, ο ακροδεξιός υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν δηλώνει πως εάν ξεσπάσει νέος πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι ο τελευταίος προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ θα «αφανίσει» τη Χαμάς.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προσπάθησε να πείσει τους ηγέτες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της για μία κοινή γραμμή διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, όμως η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιδιαίτερα απογοητευτική».

Οικονομία

  • Θετική έκβαση που θα οδηγήσει σε εκταμίευση του συνόλου συνολικά των 2,8 δισ. ευρώ (της υποδόσης της α' αξιολόγησης) από το EuroWorking Group. Την Τρίτη συνεδριάζει ο ESM.
  • Την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο πλευρών, πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρίας CMEC, Ζανγκ Τσουν, με την ευκαιρία της υπογραφής συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας των δυο εταιρειών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.
  • Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν μπορεί να υπογράψει την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά, έπειτα από τις αντιρρήσεις της Βαλονίας. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε δώσει προθεσμία μέχρι «αργά τη Δευτέρα» στον Σαρλ Μισέλ να απαντήσει εάν είναι σε θέση να υπογράψει την CETA.
  • Με θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αρχίσουν αύριο Τρίτη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με αντικείμενα «Ενέργεια- Περιβάλλον» και «Δημόσια Διοίκηση».
  • Ολοκληρώθηκε σε όλες τις ΔΟΥ μαζική διενέργεια συμψηφισμού με βεβαιωμένες μη ρυθμισμένες οφειλές. Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις που αφορούν σε 141.161 ΑΦΜ και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατ. ευρώ. Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα ώστε να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet.

Αθλητισμός

  • Το «Μαρακανά» ξανάνοιξε τις πύλες του για ποδοσφαιρικούς αγώνες, για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά αμέσως ξέσπασαν επεισόδια βίας. Το περίφημο στάδιο φιλοξένησε χθες για πρώτη φορά ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, μετά τις δύο διοργανώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, αλλά ποιο παιχνίδι! Φλαμένγκο εναντίον Κορίνθιανς, δηλαδή των δύο ομάδων με το μεγαλύτερο αριθμό των οπαδών στη Βραζιλία. Οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και χούλιγκαν τερματίστηκαν με τη σύλληψη των 42 οπαδών της ομάδας του Σάο Πάολο.
  • Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος στη Βέροια με την τοπική ομάδα (1-1), στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι», που έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών για να πετύχουν μία ευρεία νίκη, προηγήθηκαν στο 13' με τον Μπεργκ, ωστόσο, στην επανάληψη παρουσίασαν και πάλι τα γνωστά σημάδια κούρασης που δείχνουν από την έναρξη της σεζόν, με αποτέλεσμα η Βέροια, που είχε μεγάλη βραδιά τον Λόπεθ, να ισοφαρίσει στο 87' με τον Μπαλάφα.
  • Συνάντηση με τον «ισχυρό άνδρα» της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στην διάρεκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιθανότατα η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά συζητήθηκε και η κατάσταση στην ΕΠΟ, η οποία τελεί σε αναμονή για την ανακοίνωση με την σύνθεση της επιτροπής εξομάλυνσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες (FIFA, UEFA).
  • Η «χρυσή μπάλα» επέστρεψε στους δημοσιογράφους και το διάσημο γαλλικό περιοδικό «France Football» ανακοίνωσε τους πρώτους 15 υποψήφιους για τον κορυφαίο παίκτη του 2016, ενώ μέχρι το βράδυ θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα 15 ονόματα της σχετικής λίστας.
  • Μοιάζει αστείο, αλλά είναι απολύτως αληθινό... Το πρωτάθλημα της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα αρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου! Αφού πέρασε από... χίλια κύμματα και γνώρισε αρκετές αναβολές, το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας θα μπει στην ζωή των ποδοσφαιρόφιλων, έστω και με περισσότερο από έναν μήνα καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου