Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Νέο email αναδεικνύει τις αμερικανικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί το Grexit

TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝΚυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2016

Νέο email για τις αμερικανικές παρεμβάσεις προς την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 δημοσιοποίησε σήμερα το Russia Today, σε συνέχεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διέρρευσαν τα Wikileaks και έδειχναν ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Μπιλ Κλίντον να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. 


Νέο email αναδεικνύει τις αμερικανικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί το Grexit
Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μπιλ Κλίντον επικοινώνησε με τον υπεύθυνο προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα Denis McDonough για να του εξηγήσει πώς θα επικοινωνούσε ο πρώην Πρόεδρος με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στη Βοσνία και την επίσκεψη της Μέρκελ εκεί στις αρχές της εβδομάδας –θα ήταν μια αθώα και εύκολη επαφή αν απαιτείται μια ώθηση στη Μέρκελ- να πάρει τηλέφωνο ο Μπιλ Κλίντον την Μέρκελ με το πρόσχημα ότι ζητάει οδηγίες για τη Βοσνία και τότε να τη ρωτήσει τυχαία για την Ελλάδα» έγραψε ο συνεργάτης του Κλίντον Amitabh Desai. 
«Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια τέτοια ώθηση προς την καγκελάριο, με τον τρόπο που προτείνετε» απάντησε ο McDonough, και συνέχισε: «Αν έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, πιστεύουμε ότι ένα τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Τσίπρα θα βοηθούσε επίσης».  
Σύμφωνα πάντα με το Russia Today, ο McDonough έδωσε στον Κλίντον ένα σχεδιάγραμμα των σημείων που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κ. Κλίντον κατά τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία «της παραμονής στο ευρώ, τόσο για γεωπολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους». 
«Ευχαρίστως να το κάνει και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε» είπε ο Desai, που παράλληλα ενημέρωσε το επιτελείο του Ομπάμα ότι είχε ήδη επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της Μέρκελ. 
Για άλλη μια φορά, όμως, τα email αυτά δεν αποσαφηνίζουν εάν η επικοινωνία αυτή όντως πραγματοποιήθηκε. Μετά από τη δημοσιοποίηση των πρώτων email, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο ότι ο Μπιλ Κλίντον επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα μόνο πριν από το δημοψήφισμα. Μετά από το δημοψήφισμα υπήρξε επικοινωνία μόνο με τον πρόεδρο Ομπάμα. 
Η ηλεκτρονική αυτή επικοινωνία είναι η συνέχεια emails του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα με συνεργάτες του  Μπιλ Κλίντον το καλοκαίρι του 2015. 
Στο πρώτο email που διέρρευσε, ο Ποντέστα ρώτησε τους ανθρώπους του Κλίντον εάν ο πρώην πρόεδρος έχει αρκετά καλή σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να επικοινωνήσει μαζί του. 
«Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ» έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.
Η απάντηση από το γραφείο του πρώην Προέδρου ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου