Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Καλή γιορτή (O εορτασμός της Ημέρας του ΟΧΙ στη Βοστώνη)

Ανάλυση του Θεοδώρου Καλμούκου                                           Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, 2016


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτουν έφεραν δάκρυα στα μάτια των ομογενών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση όταν άρχισαν να τραγουδούν με τη δύναμη της ψυχής τους «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά». Φωτογραφία: «Ε.Κ. Θεόδωρος Καλμούκος
Η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, που έγινε στη Βοστώνη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ήταν πραγματικά μία καλή γιορτή από όλες τις απόψεις. Κατ’ αρχήν υπήρχε συμμετοχή, πράγμα το οποίο είναι ελπιστικό σημάδι.
Εκείνοι που έλαμψαν πάλι με την απουσία τους ήταν οι ιερείς της Βοστώνης και των γύρω προαστίων. Εξαίρεση αποτέλεσαν ο π. Διονύσιος Κουλιανός, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα στην κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης του Μπρέιντρι και ο π. Νικόλαος Πελεκούδας από την Αγία Τριάδα του Λόουελ.
Κι έτσι εγείρεται το ερώτημα, άραγε οι υπόλοιποι ιερείς είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις το απόγευμα της Κυριακής και δεν παρευρέθηκαν, τη στιγμή μάλιστα που οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων των κοινοτήτων τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν μία θαυμάσια γιορτή για να τιμήσουν την Ελλάδα;
Τουλάχιστον δεν μιμήθηκαν τον προϊστάμενό τους, τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, ο οποίος το πρωί της Κυριακής παρέστη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο στον εορτασμό των 100 χρόνων της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ στη Λειτουργία και στο γεύμα.
Εφτασε στη γιορτή με την ψυχή στο στόμα, καθότι είχε γίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και δεν μπορούσε να περάσει, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ζητώντας συγνώμη για την καθυστέρηση των 15 λεπτών, διότι ως γνωστόν ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είναι πάντοτε στην ώρα του.
Κρίμα που δεν καταδέχθηκαν οι ιερείς να έλθουν και να τιμήσουν την Ελλάδα. Φυσικά η γιορτή έγινε και χωρίς αυτούς, η απουσία τους όμως είναι δηλωτική πολλών πραγμάτων.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους καθηγητές και φοιτητές του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής εκτός από τον συνταξιούχο καθηγητή Πατρολογίας κ. Γεώργιο Μπεμπή.
Και να σκεφθεί κανείς ότι το Μαλιώτειο Κέντρο είναι μέσα στα πόδια τους που λέγει ο λόγος, δηλαδή μέσα στον περίβολο της Σχολής. Μα θα ρωτήσετε ποιος να τους προτρέψει και καθοδηγήσει;
Τα παιδιά των Ελληνικών Σχολείων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με τα ποιήματα και τα τραγούδια τους. Δεν μπορούσε να μην δακρύσει κάποιος ακούγοντας τα παιδιά του Γουότερτάουν να τραγουδούν με τόση δύναμη και μεράκι ψυχής «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».
Η ομιλία του καθηγητή κ. Πέτρου Βαμβακά ήταν κυριολεκτικά βαθυστόχαστη και μηνυματοφόρα. Και βέβαια η διαπίστωση του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου στην κατακλείδα πως «τα παιδιά είναι η ελπίδα του μέλλοντος για τον Ελληνισμό της Αμερικής».
Κι ακόμα πως «δεν υπάρχουν ηγέτες σήμερα στον κόσμο, ούτε εδώ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Συμφωνώ με τον κ. Βαμβακά πως δεν άνοιξαν όλοι την αγκαλιά τους για να δεχθούν τους πρόσφυγες. Ντροπή τους».
Ο δε παρουσιαστής του προγράμματος, ο νεαρός Γιώργος Καυκάς, απόφοιτος του Πανεπιστημίου McGιll του Καναδά, ήταν πραγματικά καταπληκτικός, με τα άπταιστα Ελληνικά του.
Τέτοιοι νέοι πρέπει να στελεχώσουν τα κοινοτικά συμβούλια, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες για να ξεφύγουμε από τη σημερινή φθίση και αδιαφορία που έχει φτάσει μέχρι σημείου ακηδίας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου