Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ξέμεινε από ζάχαρη η Αίγυπτος, ουρές για ένα σακουλάκι

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, 2016

«Σκοτωμός» για λίγη ζάχαρη...Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ξέμεινε από ζάχαρη η Αίγυπτος, ουρές για ένα σακουλάκι
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κατάσχεσε 9.000 τόνους ζάχαρης κατά τη διάρκεια αιφνίδιων ελέγχων σε εργοστάσια και αποθήκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας τη Δευτέρα, περιγράφοντας το γεγονός ως αναγκαιότητα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη του προϊόντος.
Η ζάχαρη έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα σούπερ μάρκετ, ωθώντας τα μέσα ενημέρωσης να μιλούν για κρίση και την κυβέρνηση να αυξάνει άμεσα τις εισαγωγές παρά την οξεία έλλειψη δολαρίων και την κατακόρυφη αύξηση της τιμής της παγκόσμια.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν προβεί σε αιφνίδιους ελέγχους σε εργοστάσια ζάχαρης και διανομείς τις τελευταίες μέρες, καθώς επιρρίπτουν ευθύνες σε εμπόρους και προμηθευτές για αποθεματοποίηση και παράνομη διακίνηση προϊόντος.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε σε συνέντευξη στο αιγυπτιακό κανάλι CBC ότι οι έλεγχοι είχαν «θετικό αντίκτυπο» και ότι τα αποθέματα ζάχαρης είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας τους επόμενους τρεις μήνες.

Κατάσχεση και στο εργοστάσιο που παράγει τα Twinkies

«Υπάρχουν κάποια αρνητικά σημεία τα οποία αντιμετωπίζουμε, αλλά ήταν περιορισμένες περιπτώσεις», είπε. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την αγορά χωρίς επόπτευση. (...) Η παρακολούθηση είναι αναγκαία», τόνισε.
Η εταιρεία Edita Food Industries, που παράγει το αμερικανικό σνακ Twinkies (παντεσπάνι με γέμιση κρέμας), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εργοστάσιό της στο Μπενί Σουέφ είχε κλείσει τρεις μέρες αφότου οι αρχές κατάσχεσαν τη ζάχαρή του.
Η εταιρεία ανέφερε ότι κρατούσε στις αποθήκες της συνηθισμένες ποσότητες ζάχαρης που είχε αγοράσει νόμιμα από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από τη μαύρη αγορά, της οποίας την δράση προσπαθεί να μειώσει η κυβέρνηση μέσω των συνεχών αιφνίδιων ελέγχων.
Η Αίγυπτος καταναλώνει περίπου 3 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης τον χρόνο, αλλά παράγει μόνο λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια τόνους. Η διαφορά καλύπτεται από εισαγωγές, κυρίως μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, όταν τα τοπικά αποθέματα τεύτλων και ζαχαροκάλαμου έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου