Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2016

  • Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
  • Νέα διάσκεψη πραγματοποιείται στο ΣτΕ προκειμένου να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στη διάσκεψη της Δευτέρας δεν έγινε ψηφοφορία ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα, κάτι που «πιθανότατα» να γίνει αυτή τη φορά.
  • Τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών την Τετάρτη αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
  • Αλλάζει ο τρόπος ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών που επανεξετάζονται για ανανέωση του διπλώματος, ύστερα από σχετική ρύθμιση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη.
  • Διαψεύδει η Αυγή πληροφορίες περί παραίτησης της διοίκησης της εφημερίδας που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, ιδιαιτέρως στο Διαδίκτυο.

Κόσμος

  • Οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της Συνόδου της 20ής και 21ης Οκτωβρίου, σε μια τρίωρη συζήτηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. LIVE η συζήτηση.
  • Η πολιτική της Χίλαρι Κλίντον στο μέτωπο της Συρίας «θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» σύροντας τις ΗΠΑ σε σύγκρουση με στρατιωτικές δυνάμεις της πυρηνικά εξοπλισμένης Ρωσίας, λέει ο Ντόναλντ Τραμπ και επαναλαμβάνει ότι η απομάκρυνση Άσαντ από την εξουσία είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στη μάχη κατά της ISIS. Στο εσωτερικό «μέτωπο» των ΗΠΑ κατακεραυνώνει ξανά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για έλλειψη υποστήριξης στο πρόσωπό του, ενώ τονίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα και κατά του Ομπάμα για e-mail της Χίλαρι Κλίντον «γιατί γνώριζε»...
  • Η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να εξαλείψει κάθε «απειλή» εναντίον των συμφερόντων της, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Λιγότερο από έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά την υποψηφιότητα για την καγκελαρία.
  • Η Human Rights Watch σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις τουρκικές φυλακές από τότε που η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οικονομία

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Ιταλίας να εξηγήσει γιατί το λεγόμενο διαρθρωτικό έλλειμμά της αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως είχαν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, και γιατί το ονομαστικό δημοσιονομικό έλλειμμα είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο που υποσχόταν η Ρώμη τον Μάιο.
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η πρώτη δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ για τη διάθεση 460 MWh ανά ώρα για ένα έτος. Η προσφερόμενη ποσότητα ενέργειας υπερκαλύφθηκε από τη ζήτηση και οι τιμές αγοράς κλιμακώθηκαν από 37,37 έως 37,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Έτσι, τα έσοδα της δημοπρασίας που θα εισπράξει η ΔΕΗ διαμορφώνονται κοντά στα 150,5 εκατ. ευρώ.
  • Στην 61η θέση μεταξύ 190 χωρών, από την 58η πέρυσι, υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν (Doing Business 2017).
  • Σε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δέκα «άγονες» αεροπορικές γραμμές, προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.
  • Αν εφαρμοστεί με αποφασιστικότητα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αθλητισμός

  • Η Μίλαν ήθελε να βρεθεί, έστω και προσωρινά στην κορυφή της Serie A μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, «προσγειώθηκε ανώμαλα» στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβα, όπου γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από τη Τζένοα στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι «ροσονέρι» λόγω της αποβολής του Παλέτα στο 56΄.
  • Πρεμιέρα στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είχαμε την Τρίτη, όπου μετέχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Σημαντικότερο ματς ήταν αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο, όπου η ΑΕΚ... ξέσπασε πάνω στην Κέρκυρα (ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0). Νωρίτερα, ο Άρης μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση αφού νικήσε τον Αιγινιακό (Αιγινιακός - Άρης 3-0), ενώ ο Αγροτικός Αστέρας ανέτρεψε την κατάσταση και έφυγε νικητής από τα Χανιά (Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2). Εύκολη νίκη για τον Πανθρακικό επί της Καλλιθέας (Πανθρακικός - Καλλιθέα 3-0). Το γκολ του Κάσσου έκρινε τη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στον ΟΦΗ (Απόλλων - ΟΦΗ 1-0).
  • Την πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-0 στο ΟΑΚΑ επί της Κέρκυρας. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ένωση, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 7΄ με το δυνατό σουτ του Γκάλο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.
  • Πρόβλημα με τον Νίκλας Χουλτ προέκυψε στον Παναθηναϊκό. Ένα 24ωρο μετά την ισοπαλία στη Βέροια (1-1), ο Σουηδός αριστερός μπακ των «πρασίνων» δε γυμνάστηκε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και πλέον, η συμμετοχή του στη μεθαυριανή αναμέτρηση του κυπέλλου με τον Ηρακλή κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
  • «Με το δεξί» μπήκε ο Απόλλων Σμύρνης στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καμάρας», στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στην «ελαφρά ταξιαρχία» σημείωσε ο Κάσσος στο 69ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου