Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2016

  • Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και καθαρισμού φρεατίων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Κηφισίας, στο ύψος της υπόγειας διάβασης με την Κατεχάκη το Σαββατοκύριακο.
  • Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία μεταδίδουν πως αποστέλλεται έξω από τις ακτές της Συρίας και το καταδρομικό Smetlivy για να ενωθεί με τον ρωσικό στόλο στη Μεσόγειο. Το καταδρομικό θα κάνει πρώτα στάση στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας.
  • Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Άγιο Ευστράτιο όπου βρίσκεται μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης» είπε.
  • «Να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά» παρότρυνε ο επισμηναγός Σωτήριος Στράλης, μέσα από το πιλοτήριο του F16, που πραγματοποίησε την αεροπορική επίδειξη στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Φωτογραφίες, βίντεο.
  • Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.

Κόσμος

  • Ομάδες αντικαθεστωτικών που πολεμούν κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ισλαμιστικές οργανώσεις και τζιχαντιστές του πρώην Μετώπου αλ-Νόσρα εξαπέλυσαν κοινή αντεπίθεση για να σπάσουν την πολιορκία του καθεστώς Άσαντ στο ανατολικό Χαλέπι. Πηγή του συριακού στρατού λέει πως η αντεπίθεση έχει εξαπολυθεί σε συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον 15 άμαχοι νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από ομοβροντία πυρών στα δυτικά της πόλης. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν «δεν θεωρεί απαραίτητη» την επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών άμεσα... Φωτογραφίες
  • Στάση αναμονής τηρεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να εγκρίνει στην παρούσα φάση αίτημα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου για άμεση επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διαμηνύοντας παράλληλα πως η Ρωσία επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και την ισχύ της προς υποστήριξη του συριακού στρατού. Η Ρωσία στέλνει την ίδια στιγμή για να ενωθεί με το στόλο της και καταδρομικό Smetlivy -το οποίο θα κάνει στάση στην Ελλάδα εν πλω προς τη Συρία.
  • Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας ψήφισε την Παρασκευή υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά, λύνοντας το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά τις αντιδράσεις εναντίον της που κινδύνευαν να βυθίσουν τη συμφωνία στο σύνολό της.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εξέφρασε την εκτίμηση πως τίποτε δεν εμποδίζει τη Βρετανία να διοργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, εκτιμώντας πως το διαζύγιο με την ΕΕ θα αποδειχθεί «πολύ, πολύ σκληρό» απέναντι στους άκαμπτους Ευρωπαίους ηγέτες.
  • Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε διέλευση σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από την ανατολική Συρία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οικονομία

  • Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η 63χρονη επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στα τέλη του χρόνου από την Κομισιόν για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διατηρεί την αρνητική προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που αφορά στο μέλλον της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Διαρκές είναι το «μπλόκο» των δανειστών στα νομοσχέδια για τον ακατάσχετο λογαριασμό των ελεύθερων επαγγελματιών και τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει προβληματισμός γιατί τους τελευταίους μήνες σε νομοσχέδια γίνεται ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω.
  • Την ολοκλήρωση της αποστολής των θεσμών, μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις, και την επιστροφή τους στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρουν πηγές της Επιτροπής στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.
  • Στα 9,035 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο έναντι 7,755 δισ. ευρώ τον Αύγουστο (αύξηση 1,250 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αθλητισμός

  • Ευχαριστημένος από τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του βορρά» έδωσε τις ευχές του για την 28η Οκτωβρίου, ενώ δεν παρέλειψε να... πετάξει «μπηχτή» για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του Κυριακάτικου αγώνα, στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα μίλησε και για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ δηλώνοντας ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη.
  • Εκτός έδρας αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής για τις τρεις συμπρωτοπόρους της Premier League. Ειδικότερα, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Γουέστ Μπρομ, η Αρσεναλ από την Σάντερλαντ και η Λίβερπουλ από την Κρίσταλ Πάλας. Να αποφύγουν... κακοτοπιές θα προσπαθήσουν οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς η 10η αγωνιστική δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι. Εκτός έδρας αποστολή περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Bundesliga για την Μπάγερν Μονάχου και την εντυπωσιακή «νεοφώτιστη», ομάδα της Λειψίας. Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, έχει η πρωτοπόρος του Championnat, Νις.
  • Απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του δείχνει ο Ζοσέ Μοράις. Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε ότι η ομάδα του θέλει να κερδίζει σε κάθε αγώνα κι ότι μέρα με την ημέρα οι «κιτρινόμαυροι» βελτιώνονται, μιας και αφομοιώνουν αυτά που δουλεύουν στην προπόνηση. Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στην ερώτηση αν τον φοβίζει τίποτα ο Μοράις δήλωσε με έμφαση: «Δεν με φοβίζει τίποτα, ούτε ο θάνατος».
  • Στο NBDL θα συνεχίσει, λογικά, την καριέρα του ο Γιώργος Παπαγιάννης, των Σακραμέντο Κινγκς. Οι «βασιλιάδες» διαθέτουν ήδη τρεις σέντερ, Κάζινς, Κόλεϊ-Στάιν, Κουφός, και όπως είναι λογικό ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβ Γιόργκερ, θεωρεί ότι η καλύτερη δυνατή κίνηση προκειμένου να βελτιωθεί ο 19χρονος σέντερ (που επιλέχθηκε στο Νο13 του φετινού ντραφτ) είναι να αγωνιστεί για λίγο χρονικό διάστημα, ή για ολόκληρη τη σεζόν (ανάλογα με τους τραυματισμούς της πρώτης ομάδας), στην θυγατρική των Κινγκς, τους Ρίνο Μπίγκχορνς.
  • Την αποβολή της Γουατεμάλας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις διέταξε η FIFA, μετά την άρνηση των υπευθύνων της ομοσπονδίας της χώρας να αναγνωρίσουν μία επιτροπή που ορίστηκε από την παγκόσμια συνομοσπονδία για τα «τρέξει» προσωρινά τα ποδοσφαιρικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου