Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2016

  • Φονικό στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, δίπλα στη ΓΑΔΑ, σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής με θύμα ιδιοκτήτη γυμναστηρίου της περιοχής. Ο δράστης, ο οποίος αναζητείται, είναι απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα δυτικά, προβλέπει για το Σάββατο η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία πάντως θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι βροχές θα υποχωρήσουν το βράδυ.
  • Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, ανέλαβε από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Digea. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Digea ανέλαβε ο Πάνος Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του STAR CHANNEL.
  • Κάλεσμα συστράτευσης απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. «Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
  • Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και φέτος το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Κόσμος

  • Το τελευταίο 24άωρο σώθηκαν περίπου 3.300 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, το οποίο συντόνισε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ανασύρθηκαν τα πτώματα επτά ανθρώπων.
  • Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καμερούν όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από το Γιαουντέ στο λιμάνι Ντουάλα. Το τρένο, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο εξαιτίας της διακοπής της οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων μετά την κατάρρευση γέφυρας, εκτροχιάστηκε λίγο προτού προσεγγίσει την πόλη Εσέκα.
  • Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στην Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (BND) να διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας εναντίον κρατών-μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ανοίγει και «παράθυρο» για την BND ώστε να κατασκοπεύει -«τυχαία- και Γερμανούς πολίτες. Οι επικριτές των διατάξεων του νομοσχεδίου καταγγέλλουν ότι αντί να περισταλούν οι αμφισβητούμενες δραστηριότητες της BND, στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν νομική κάλυψη.
  • Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια». Στην έρευνα πρόκειται να συμμετάσχει και το FBI. Επί δύο ώρες στην Ανατολική Ακτή ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους δικτυακούς τόπους κολοσσών του Διαδικτύου, ανάμεσά τους το Twitter, το Spotify και το eBay, καθώς και μεγάλων μέσων ενημέρωσης -μεταξύ τους CNN, New York Times, Financial Times.
  • Στην προσωρινή εκκένωση του αεροδρομίου Σίτι του Λονδίνου προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι βρετανικές αρχές αφότου ήχησε συναγερμός για πυρκαγιά. Ιατρικό προσωπικό προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 26 άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και υπήρξαν αναφορές περί ενδεχόμενου «πυρκαγιάς από χημικά». Στο αεροδρόμιο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής. Κατόπιν ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο συναγερμός ήρθη καθώς δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις «χημικού συμβάντος».

Οικονομία

  • Το καυτό ζήτημα των εργασιακών, το μεγαλύτερο αγκάθι της β' αξιολόγησης για πολλούς, θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς την Κυριακή το απόγευμα, οπότε έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο. Στα ραντεβού της Κυριακής ξεχωρίζουν και αυτά που αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τα φορολογικά.
  • Η ύφεση φέτος θα φτάσει έως το 0,1% του ΑΕΠ εκτιμά το ΚΕΠΕ στην έκδοσή του «Οικονομικές Εξελίξεις», διακρίνοντας αρκετά σημάδια βελτίωσης των συνθηκών στην ελληνική οικονομία. Προβλέπει μέσο ρυθμό μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το β' εξάμηνο του 2016 στο +0,6%, με τις επιμέρους εκτιμήσεις για το γ' και δ' τρίμηνο να κυμαίνονται στο +0,9% και +0,3%. Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί η επαλήθευση αυτών προβλέψεων.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ χαρακτηρίζοντας την «πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή», αλλά «ουραγό στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Η κυβέρνηση η οποία υποσχόταν, στα λόγια, 3 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στους πρώτους 6 μήνες.. σημερα στην πράξη, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, έχει εισπράξει ελάχιστα, τονίζουν Χρ.Σταϊκούρας και Απ.Βεσυρόπουλος, επικαλούμενοι τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, που «εκθέτουν την κυβέρνηση».
  • Η British American Tobacco υπέβαλε προσφορά 47 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρίας Reynolds American Inc, μία συμφωνία που -αν κλείσει- θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κολοσσό που έχει υπάρξει στην ιστορία της καπνοβιομηχανίας. Ωστόσο, η Reynolds δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση, τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους όρους μιας τέτοιας εξαγοράς.
  • Τα εγχώρια νοικοκυριά και οι μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένες, παρά τη μικρή βελτίωση που καταγράφεται, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου στην έκθεσή της για τον Σεπτέμβριο 2016. Το χρέος του μη χρηματοοικονομικού ιδιωτικού τομέα φτάνει το 354,2% του ΑΕΠ στο τέλος Μαρτίου 2016, έναντι 357,6% το α' τρίμηνο 2016.

Αθλητισμός

  • Σημαντικά παιχνίδια και ένα κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με το βλέμμα βέβαια να βρίσκεται στο κυριακάκατικο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη». Ωστόσο, μέχρι τότε υπάρχει έντονη δράση και αμφίρροπα ματς. Η πρώτη σέντρα του Σαββάτου θα γίνει στην Κέρκυρα με το Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (16:00). Η συνέχεια θα δοθεί στα Χανιά, όπου ο Πλατανιάς υποδέχεται την Ξάνθη (18:15). Η αυλαία στο πρόγραμμα του Σαββάτου θα πέσει με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο (20:30) με τον Μοράις να κάνει ντεμπούτο στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. 
  • Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA. Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
  • Την εταιρεία DIMERA, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, θα έχει κεντρικό χορηγό για τα επόμενα δύο χρόνια η Super League. Η προσφορά του ομογενή επιχειρηματία ήταν μεγαλύτερη από εκείνες που κατέθεσαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και ΟΠΑΠ Α.Ε. και παρότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα, έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Η πρόταση Σαββίδη είναι ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Εξ αυτών 2,250 εκ. ευρώ αναμένεται να δοθούν για τη φετινή περίοδο και άλλα 2,750 εκ. ευρώ την επόμενη.
  • Το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Γιουνάιτεντ κλέβει την παράσταση στην 9η αγωνιστική της Premier league. Παράλληλα στην primera tρία σπουδαία παιχνίδια, που θα αλλάξουν τη ρευστή κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Διαβάστε αναλυτικά τα προγράμματα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το Σαββατοκύριακο.
  • Τέσσερις …γίγαντες του ποδοσφαίρου, μάχονται για τον Κώστα Μανωλά. Δημοσιεύματα σε Ιταλία, Ισπανία αλλά και την Αγγλία, αναφέρονται στο έντονο ενδιαφέρον τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της ηπείρου μας, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, για την απόκτηση του διεθνή Ελληνα αμυντικού της Ρόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου